Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sprzedaż eq - co i jak?

Czekolad

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam !

Chciałbym się dowiedzieć jak wygląda sprzedaż eq na allegro?

Jak należy przeprowadzić transakcje, aby nie otrzymać bana? Należy przekładać rzeczy na postacie 1 lv i nimi przychodzić na określone miejsce, by przekazać przedmiot, potem usunąć postać ? Czy przekazywać rzeczy wraz z postacią 1 lv?

PS. Liczę na waszą pomoc.

Pozdrawiam.

...

Opublikowano

Aby mieć pewność, że nie dostaniesz bana, to w przypadku, kiedy kupujesz itemy, odbierasz je postacią 1 lv. Najlepszym miejscem do tego jest m1 z zatłoczonym channelem(ch1/2). Dla sprzedającego to samo mogę powiedzieć. Ale ale, bana za handel przez allegro nie jest wcale tak łatwo dostać, gdyż musieliby mieć oni na to dowody.

Sama transakcja nie jest trudna do przeprowadzenia. Zazwyczaj wygląda ona następująco: Klient kupuje na allegro, podaje kontakt itp. a kiedy pieniążki trafią do sprzedającego, to on po wykonaniu tej czynności zazwyczaj kontaktuje się z klientem w celu uzgodnienia przebiegu reszty transakcji.

Opublikowano

W takim razie polecasz mi umówić się najlepiej w m1 - ch1/ch2 - i przyjść postacią 1 lv, by przekazań rzeczy osobie, która kupiła, tak?

Następna kwestia, która mnie strasznie męczy - rzecz, która chcę sprzedać/przekazać - mam przełożyć za pomocą handlu z głównej postaci na postać 1 lv, czy wyrzucić i podnieść postacią 1 lv ? A następnie po przekazaniu rzeczy - po prostu ją usunąć (postać)?

...

Opublikowano

W takim razie polecasz mi umówić się najlepiej w m1 - ch1/ch2 - i przyjść postacią 1 lv, by przekazań rzeczy osobie, która kupiła, tak?

Następna kwestia, która mnie strasznie męczy - rzecz, która chcę sprzedać/przekazać - mam przełożyć za pomocą handlu z głównej postaci na postać 1 lv, czy wyrzucić i podnieść postacią 1 lv ? A następnie po przekazaniu rzeczy - po prostu ją usunąć (postać)?

To bez różnicy. Ale itemy przekazuj innym kontem, tylko nie konto główne, gdyż są ludzie, którzy mogliby Cię wsypać. :P I nie ma się co bać przy takich rzeczach, bo bana dostaje może 1 na 100 osób. :-)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...