-
👋 Witaj na MPCForum!
Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎
- ✅ Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
- ✅ Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
- ✅ System prywatnych wiadomości
- ✅ Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
- ✅ Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy
👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!
Zarejestruj się teraz
- 0

Pytanie
Danziger
Danziger
Witam, tak jak w temacie mam problem z laptopem, a mianowicie chodzi mi to gdyż mój całkiem nowy laptop (prezent na święta) strasznie zamula. Wiem, że pewnie chodzi i wykorzystywanie procesora itd. ale zaczął mi mulić w momencie gdy zrobiłem parę aktualizacji windowsa, które były niezbędne. Teraz laptop strasznie się ociąga, włącza się długo, okienka i internet strasznie muli, a wyłącza się też dobre 2 min
W moim problemie głownie chodzi o to, że wykorzystanie procesora podskakuje aż do 99%, a z procesora na dysk też do 99%, i odwrotnie aczkolwiek gdy włączam windowsa norma to:
http://ifotos.pl/zobacz/NORMApng_nqqrxhs.png/
Gdy zaś odpalę grę, przykładowo minecraft, wykorzystywanie procesora znacznie się podnosi tutaj na ssie jest 96% ale podnosi się też do 99
http://ifotos.pl/zobacz/PROCESORp_nqqrxwe.png/
a tu jak skacze z procesora na dysk:
TERAZ NIE WIEM CZEMU AKURAT NIE SKACZĘ, ALE UWIERZCIE MI NA SŁOWO, ŻE TAK JEST.
tak jest też z metinem i innymi gramy, specjalnie zainstalowałem inne, żeby móc to porównać, niestety nic się nie zmienia i znowu skaczę.
Procesora nic owo nie wykorzystuję prócz kilka procesów systemowych, których nie da się zamknąć.
Mam Sony Vaio (WIndows 8)
Parametry:
Intel pentium CPU 2117U 1.80 ghz
RAM 4,00 GB
Typ systemu: 64bit
Karta graficzna GeForce GT 740M
Dodam, że żadne zbędne aplikację nie działają w tlę na laptopie mam zainstalowane 2 gry, gg i żadnych innych zbędnych programów. Proszę o szybko pomoc, może uda nam się coś wykombinować, nikt w domu mi nie pomoże, bo nikt się na tym nie zna, starszym też nie chcę nic mówić bo by spinali a nie chcę od razu oddawać go do serwisu.
PS: Słychać cały czas, że w laptopie cały czas chodzi tak jakby w tle, świecą się cały czas dwie czerwone lampi, a powinna jedna gdy druga oznacza, że coś się uruchamia i pracuje, słychać też, że laptop cały czas tak jakby pracuje, a nie chodzi tylko chłodzenie
10 odpowiedzi na to pytanie
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.