Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Konsola Vs Komputer

eNcore / niuQ

WYBÓR :D  

20 użytkowników zagłosowało

1. 1. Konsola VS Komputer

• Komputer
      18
    • Konsola
      2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka.

Co lepiej kupić komputer do 2500zł/2000zł czy PS 3 ?

Proszę odrazu o złożenie komputerów na jakiejś stronie :D. W cenie 2.500 zł i 2000zł .

Bez monitora klawiatury myszki .

Z góry dzięki

Opublikowano

komp za tą cene jest porównywalny z ps4, a nie z ps3 : ) Na gryonline.pl panowie robili nawet testy i nagrywali z tego relacje także polecam sprawdzić. Zależy czy chcesz tylko grać, czy też używasz komputera do innych że tak powiem spraw. Ja osobiście wziąłbym PC : )

sygnaleparkour.jpg

18706.png

Opublikowano

Ps 4 nie chce . Wole Ps3 ponieważ mam xboxa 360 i chce go sprzedać . A Ps4 nie mam zamiar kupować.

Bo mam komputer ale to taki trup :3 :D . A w xbox360 trzeba płacić za neta i przez to chciałbym PS3 bo zalezy mi na grze online :3

Opublikowano

Kup pc za 2500zł

Masz internety, skajpa, tanie gry i oczywiście te darmowe ze sklepów torrent.

graphic.png

Opublikowano

ale licz sie z tym ze z pc bedziesz musial co jakis czas zmieniac czesci aby moc pograc w coraz to nowsze gierki. Ja osobiscie wole konsole, gdyz nie zajmuje ona duzo miejsca i jedyne co potrzeba to jakis telewizor, pad i gra. Jak jedziesz do kogos w gosci to powinni miec jakis telewizor:) tak z pc nie zrobisz:x (zrobisz, ale bedzie to dziwnie wygladalo:d)

Opublikowano

A w jakiej cenie bym teraz kupił PS 3 2pady i jakieś gry . Może znacie jakieś sklepy z konsolami w okolicach Rzeszowa .

Bo pisali na necie ze będzie obniżka cen :3

Opublikowano

Na PS3 też nie pograsz w gry z next genów, więc argument bez sensu. Komp za 2,5k starczy na przynajmniej 3 lata w grach, a do zwykłego użytkowania jeszcze dłużej.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jakich next genow? Przeciez xbox 360, one i ps3, ps4 maja identyczna budowe i moze troche lepsze osiagi w graniu. Komp za 2.5k wystarczy na 3lata grania a potem to tylko ustawienia low w grach pewnie...

Jak dla mnie konsola w tym przedziale cenowym wygrywa z pc'tami, ale to jest moje zdanie. Jak juz w gre wchodza wieksze pieniadze to mozna niezla maszynke do gier kupic co i nawet po 5 latach na wysokich bedzie gry ciagnela.

Opublikowano

Na komputerze też możesz grać po 3 czy 5 latach w te same gry co na początku, geniuszu. A konsole staną się niewystarczające (tak jak dziś - odpal BF4 na PS2), bez możliwości rozbudowy. Do tego mniej funkcji i droższe gry.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

hmmm to moze Ty odpal bf4 na kompie za 500zl geniuszu. Gry moze i drozsze, ale przynajmniej mniej lampow na multi bo na piratach sobie nie pograja :) mniej funkcji z tym sie zgodze, ale napewno ciagnie mniej pradu, nie zajmuje zbytnio miejsca (postawisz na szafce przy tv i cacy) z komputerem jest jeszcze troche wiecej zabawy (stawianie systemu, sterowniki, formatowanie etc)

ps. Chodzilo mi o nowsze gry w poprzednim poscie

Opublikowano

hmmm to moze Ty odpal bf4 na kompie za 500zl geniuszu. Gry moze i drozsze, ale przynajmniej mniej lampow na multi bo na piratach sobie nie pograja :) mniej funkcji z tym sie zgodze, ale napewno ciagnie mniej pradu, nie zajmuje zbytnio miejsca (postawisz na szafce przy tv i cacy) z komputerem jest jeszcze troche wiecej zabawy (stawianie systemu, sterowniki, formatowanie etc)

ps. Chodzilo mi o nowsze gry w poprzednim poscie

Odpalilby na kompie za 500 zł... jakis G3240/G3220 albo i3 używka oraz jakiś radeon 6xxx. jeżeli zabawa jest przy instalacji systemu, sterowników, formatowaniu to pozdrawiam..

Opublikowano

Komp za 2500zł i zrobisz na nim 5x więcej rzeczy niż na konsoli.

Zawsze możesz posiedzieć, zrobić obudowę samemu, żeby wyglądało to jak konsola.

Napisz w dziale komputery. Nie ważne, nie zauważyłem.

graphic.png

Opublikowano

Jako iż inni zaczęli się wykłócać to ja postawię ci pytanie: Czy chcesz grać w naprawdę wysokiej jakości grafice, która się rozwija, a gdy sprzęt już nie wyrabia to wystarczy że sprzedasz starą część i dorzucisz 500PLN plus koszta gry, czy wolisz rzeczywiście "mobilną" konsolę ery początków HDMI z niezbyt piękną grafiką na dużym ekranie?

No i jak wolisz PC to:

Będziesz tylko grał?

Czy będziesz próbował sił na Linux?

Czy chciał byś komputer dostosowany do Windows 8/8.1?

Jesteś za Intel'em czy za AMD?

Wolisz ATI (AMD Radeon) czy Nvidia GeForce?

Tyle...

76561198125051086.png

Moja konfiguracja: MSI 970A-G46 | AMD Athlon II 240 3.43GHz | WDC WD5000AADS | WDC WD20ERZX | MSI GTX750 + BenQ G920HDA + SONY SDM HS-73 |

Opublikowano

Taki budżet podchodzi po PS4, jednak jeśli podać z wybranych:

Komputer: jest na niego więcej goer niz na jakiekolwiek konsole, można oglądać filmy, serfować strony www, programować.

Konsola: 1/2 gier na komputer, dobra jakość, super gry, darmowy tryb multiplayer, kinect, reputacja.

Podsumowanie: Konsola do gier, można też użyć kinecta, a kovputer jest do wszystkiego.

Kup PS3, jednak gry szybko sie nudzą (nie wszystkie)

Pomagam w tworzeniu for IPB za darmo. Trzy letnie doświadczenie.

Opublikowano

Taki budżet podchodzi po PS4, jednak jeśli podać z wybranych:

Komputer: jest na niego więcej goer niz na jakiekolwiek konsole, można oglądać filmy, serfować strony www, programować.

Konsola: 1/2 gier na komputer, dobra jakość, super gry, darmowy tryb multiplayer, kinect, reputacja.

Podsumowanie: Konsola do gier, można też użyć kinecta, a kovputer jest do wszystkiego.

Kup PS3, jednak gry szybko sie nudzą (nie wszystkie)

Co przez to rozumiesz? Gry są w większości takie same, a co do jakości, to chyba nie mówisz o wyglądzie gry. Zresztą sama konsola też nie musi być "lepszej jakości" niż komp, w końcu jest produkowana masowo, a porządne części komputerowe mogą konsolę pod względem trwałości przewyższać.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Bo ja mam konsole Xbox 360 kinect itd . Ale nie mogę grać online i trzeba płacić tam za neta. I przez to chciałem sobie kupić PS3 a xboxa sprzedać. To chyba lepiej uzbieram trochę wiecej kasy i kupie sobie nowy komputer

Jako iż inni zaczęli się wykłócać to ja postawię ci pytanie: Czy chcesz grać w naprawdę wysokiej jakości grafice, która się rozwija, a gdy sprzęt już nie wyrabia to wystarczy że sprzedasz starą część i dorzucisz 500PLN plus koszta gry, czy wolisz rzeczywiście "mobilną" konsolę ery początków HDMI z niezbyt piękną grafiką na dużym ekranie?

No i jak wolisz PC to:

Będziesz tylko grał?

Czy będziesz próbował sił na Linux?

Czy chciał byś komputer dostosowany do Windows 8/8.1?

Jesteś za Intel'em czy za AMD?

Wolisz ATI (AMD Radeon) czy Nvidia GeForce?

Tyle...

1.Będę

2.Nw

3. Windows 7/XP

4. Intel

5. Myślę ,że bardziej Nvidia GeForce

Opublikowano

Komputer do gier ok.2500zł

Procesor: Intel CORE I5-4670 3.4GHz

Płyta główna: ASRock H81M

Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3

Karta graficzna: Gigabyte GeForce CUDA GTX650Ti

Zasilacz: SilentiumPC Deus 600W

Dysk twardy: Seagate Dysk Seagate 1TB

Obudowa: SilentiumPC Brutus M23

Napęd: Asus DVD -/+RW,

Opublikowano

Komputer do gier ok.2500zł

Procesor: Intel CORE I5-4670 3.4GHz

Płyta główna: ASRock H81M

Pamięć RAM: Kingston HyperX 2x4GB 1600MHz DDR3

Karta graficzna: Gigabyte GeForce CUDA GTX650Ti

Zasilacz: SilentiumPC Deus 600W

Dysk twardy: Seagate Dysk Seagate 1TB

Obudowa: SilentiumPC Brutus M23

Napęd: Asus DVD -/+RW,

puknij się 3 razy w łeb i zobacz co napisałeś w tym budżecie idzie dać gtx 760 ..

żeby nie było off-topu

na twoim miejscu wybrałbym pc kiedyś możliwość rozbudowy pierdyliard lepszych funkcji niż na ps3/4

Opublikowano

puknij się 3 razy w łeb i zobacz co napisałeś w tym budżecie idzie dać gtx 760 ..

żeby nie było off-topu

na twoim miejscu wybrałbym pc kiedyś możliwość rozbudowy pierdyliard lepszych funkcji niż na ps3/4

No to pokaż swoją konfigurację za 2500zł z gtx 760

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...