Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF] Słownik gracza w BF Play4Free.

Hardy.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Postanowiłem zrobić słownik gracza Battlefield Play4Free, lecz nie będzie on alfabetyczny.

GG- ang. Good Game, po polsku dobra gra/runda

BG- ang. Bad Game, po polsku zła gra/runda

Noob- słaby gracz, czasami używa się go do wyrażenia dezaprobaty do gracza z jakąś bronią

Noobusation- wyzywanie od nooba na serwerze

Hackusation- wyzywanie od hakerów w grze

Hack- niedozwolone oprogramowanie w grze, często są to ułatwienia; gracze często używają go do oskarżania gracza, jeśli ten ma dobre staty

Aimbot- automatyczne celowanie w grze, też hack

WallHack(WH)- hack, gdzie gracz widzi innych przez ściany

SpeedHack- hack, gdzie gracz porusza się z nienormalną prędkością w grze

Rules- zasady

OP- Over Powered, zbyt mocne bronie typu Famas, As-Val, L85A2

DoubleSlot(DB)- podwójny slot na broń, tzn. możesz nosić jednocześnie 2 bronie w rundzie

GZ- gratz, gratulacje inaczej

NP- no problem, po polsku "nie ma problemu"

Macro- oprogramowanie do myszki redukujące odrzut

BlackLista(BL)- czarna lista, tam znajdują się gracze używający hacków i którzy zostali złapani przez T4G

T4G- strona, która jest "Wielkim Bratem" wszystkich dobrych serwerów, kontroluje graczy, banuje ich za hacki

StatsPadding- inaczej nabijanie statystyk poprzez zabijanie i reanimowanie, wykorzystywanie bugu z heli na DragonValley

Glitching- wykorzystywanie błędów gry, grozi za to ban; np. jest sytuacja, gdzie gracz jest w ścianie.

Bug- błąd gry, nasza kochana gra ma ich od zawalenia

Newbie- to samo, co noob, lecz odnosi się do nowego gracza

RangedKill- zabójstwo z dystansu, punkty przyznawane za to zaczynają się od odległości 30m

Scattergun/Nosferatu- pistolety, które mają skracaną dwulufę, często zabraniane na serwerach, jest on mocny na bliskich dystansach

Spawnkilling- zabijanie graczy, którzy nie ruszają się ze spawnu, jest to ważne, gdyż gracze mylą to pojęcie, gdy zabijają ich inni z ich bazy

Baserape- zabijanie graczy na terenie ich bazy

Camp- kampienie, inaczej czekanie na okazję przez snajpera i zrobienie rangedkilla 300m lub ciągłe siedzenie w apc/czołgach/igli

Igla/Stinger-przeciwlotnicze działo obronne

Humve- skrót od terenowego pojazdu, który w Gta nazywa się Patriot

Apc/Btr- amfibie

Myślę, że to wszystko. Coś zapomniałem? Pisać.

Zrobiłem to dla nowych użytkowników, którzy nie do końca rozumieją słownictwo Bf'a.

ENJOY :D

Tak, KowbojMike to mój nick na innym forum związanym z bf'em, więc nie pisać mi tu o plagiacie.

/I nie chciało mi się tego pisać od nowa, więc skopiowałem. Problemy, że to plagiat? Mogę dać wideo.

Opublikowano

Na androidzie nie wyswietla skopiowanego tekstu. :(

Down: no nie jest tak wlasnie ze nie widac czarne krechy jak czasami i mozna skopiowac, nic nie mozna zrobic jest samo biale tlo.

Opublikowano

Popraw formatowanie, aby nazwa skrócona była pogrubiona lub pisana większą czcionką, ew. podkreślona, pisownia angielska kursywą, opis normalny, może być kolejność alfabetyczna, dodaj ggc, pb, ToS, AFK, PTFO, Hacker, n00p, XP farm, heli spammer.

Humve - "skrót od terenowego pojazdu, który w Gta nazywa się Patriot" - zmień na Humvee - potoczna nazwa od HMMWV, samochód terenowy armii USA.

Apc/Btr- amfibie zmień na APC/BTR - skrót od armored personnel carrier (ang.) bojowy transporter opancerzony (żeby wam mózg nie wypłynął nie piszę o różnicy między BWP a KTO).

Igla/Stinger-przeciwlotnicze działo obronne zmień na Igla/Stinger - wyrzutnie kierowanych pocisków przeciwlotniczych.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...