Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Pomoc w ogarnieciu WoT .

No_Name_MMO

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam serdecznei. Zalozylem ten temat po to bym mogl zadawac pytania na ktore nie znam odpowiedzi badz nie rozumiem pewnych kwestij w grze WoT. Licze na odpowiedzi od doswiadczonych graczy.

Moje pierwsze pytanie - slyszalem ze czolgiem KV-1 dobrze sie zarabie czy powinien zbadac ten czolg i non stop jezdzic nim na bitwy czy mam dalej badac kolejny czolgi z tej linii rosyjskich ?

Czy testowal ktos z was japonskie czolgi ? Jesli tak to jak sie spisuja w walce ?

Opublikowano

Badaj kv-1s. Jest bardzo dobry i najczęściej brany na kompanie seniorskie. Tak, kv-1 bardzo dobrze się zarabia. Ta linia jest najlepsza na początek.

Grałem coś na teście japońcami i do złych nie należą. Jak chcesz to bierz.

Opublikowano

Sluchaj bo ja wlasnie tak nie czaje tego np zalozmy ze mam tego juz KV-1s ktory jest fajnym czolgiem i dobrze nim sie tez zabia , zbadam wszystkie najlepsze dodatki do niego itp ... I co potem mam robic tylko jezdzic i zarabiac kredyty ? Co mam potem z kredkami robic kupowac jakies super czolgi czy co ? ;dd bo wlasnie non stop mnie ta kwestia meczy. Po co mi bedzie jakis nowy czolg jezeli bede mial ten KV-1s ktorym dobrze sie walczy i zarabia ;dd

jeszcze pytanko jezeli te umiejetnosci moich ludzi z czolgu dojna do 100% to juz bedzie max i beda PRO w tej "dyscyplinie" ? Czy jezeli beda mieli 100% to bede mogl kolejne cos im dodac ?

Opublikowano

Gdy będziesz grał na takim 8 tierze, za słabą bitwę można mieć 5-10k na minusie, a przy dobrej bitwie nie zarobisz więcej niż 20-30k. Czołg Xt kosztują po 6 milionów, i trzeba na nie zarobić. Kv-1s nie zarabia zbyt dobrze, chyba że na kompaniach.

Co do załogi. Gdy dograsz do 100% będziesz mógł wybrać im tak zwany "perk" Tutaj masz ich listę:

http://www.mpcforum.pl/topic/1087142-tut-czlonkowie-zalogi-i-ich-umiejetnosci-i-atuty/

Na te T-28, kv-1, kv-1s polecam dowódca szósty zmysł reszta naprawa.

Opublikowano

Dobra rozumiem mniej wiecej kupic sobie KV-1 potem wybadac go na full no i zarabiac kredyty caly czas . Dobrze zrozumialem ? ;pp

Tez taka kwestia czy lepsze dziala sa te co strzelaja po 1 pocisku czy lepsze te co maja tam w magazynie po 10pociskow i strzelasz jeden za drugim ? (zapomnialem nazwy ;pp)

Opublikowano

Dobra rozumiem mniej wiecej kupic sobie KV-1 potem wybadac go na full no i zarabiac kredyty caly czas . Dobrze zrozumialem ? ;pp

Tez taka kwestia czy lepsze dziala sa te co strzelaja po 1 pocisku czy lepsze te co maja tam w magazynie po 10pociskow i strzelasz jeden za drugim ? (zapomnialem nazwy ;pp)

Magazynkowce.

Zależy co Ci bardziej przypada do gustu. Jak się wystrzelasz to pozostaje Ci tylko uciekać ale plus jest taki, że ściągasz większość czołgów na magazynek.

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Magazynkowce.

Zależy co Ci bardziej przypada do gustu. Jak się wystrzelasz to pozostaje Ci tylko uciekać ale plus jest taki, że ściągasz większość czołgów na magazynek.

KV-1? Tam żadnego magazynkowca nie ma. Na tym czołgu najlepsza jest 85mm

Opublikowano

KV-1? Tam żadnego magazynkowca nie ma. Na tym czołgu najlepsza jest 85mm

Chodziło mu pewnie o linie francuską albo o linię do T57 heavy. Juri czytaj...

x4Ctt7j.png

LONG.LIVE.A$AP !

Opublikowano

Kiedy mi pokazuje liste graczy obu druzyn przed walka to sa u niektorych graczy czasami przed nickiem takie znaczki tak jakby "1" i "2" co to jest . Jezeli nie rozumiecie o czym pisze to sprobuje dokladniej jakos ;dd

Opublikowano

Kiedy mi pokazuje liste graczy obu druzyn przed walka to sa u niektorych graczy czasami przed nickiem takie znaczki tak jakby "1" i "2" co to jest . Jezeli nie rozumiecie o czym pisze to sprobuje dokladniej jakos ;dd

To znaczy że są w plutonie. Jedynki są z jedynkami, dwójki z dwójkami.

Opublikowano

jeszcze pytanko takie mam bo wczoraj wlasnie zakupilem do colgu rosyjskiego z 1poziomu wszystkie dodatki no i pokazalo mi sie ze moj czolg rosyjski z 2p[oziomu zostal "Elitarnym" co to oznacza ? I czy np. zrobie wszystkie dodatki do T-28 to bede mial KV-1 "elitarny" ?

Opublikowano

jeszcze pytanko takie mam bo wczoraj wlasnie zakupilem do colgu rosyjskiego z 1poziomu wszystkie dodatki no i pokazalo mi sie ze moj czolg rosyjski z 2p[oziomu zostal "Elitarnym" co to oznacza ? I czy np. zrobie wszystkie dodatki do T-28 to bede mial KV-1 "elitarny" ?

To, że będziesz zdobywał doświadczenie na czołgu, a potem możesz wymienić na ,,free expa" za złoto.

Elitarny - wszystkie moduły odkryte.

Opublikowano

ale musze miec wszystkie moduly w poprzednich wszystkich czolgach odkryte czy musze miec tylko w poprzednim czolgu wszystko odblokowane by kolejny byl elitarny ? Bo nie kumam tego za dobrze moglbys wytlumaczyc dokladniej ?

Opublikowano

ale musze miec wszystkie moduly w poprzednich wszystkich czolgach odkryte czy musze miec tylko w poprzednim czolgu wszystko odblokowane by kolejny byl elitarny ? Bo nie kumam tego za dobrze moglbys wytlumaczyc dokladniej ?

Wydaje mi się, że wybierasz sobie czołg (przykładowo KW-1) odblokowujesz wszystkie moduły oraz KW-1S i ten czołg (KW-1) staje się elitarny.

Opublikowano

Proponuje ci jeszcze M10 Wolweine do zarobku i później M36 lub Hellcat , zależy co lubisz bo uzbrojenie to samo ale suptelna róźnica w pancerzu i mobilności M18 (13 mm) M36 (116 mm) pancerza i M18 jest szybszy .

Jak nabijesz trzy lub dwa 8 tiery to odezwij sie do mnie , to postaram ci sie załatwic miejsce w szeregach naszego klanu.

Klan W-I-R Rekrutuje !

Wymagamy co najmniej jednej IX ale dobrze by było jakby ktoś miał dyszke :) Mamy własny TS3 i świetną atmosferę . Więcej info na priv .

Opublikowano

Wystarczy że masz pobadane wszystko na danym czołgu, łącznie z kolejnym czołgiem. Gdy kupujesz czołg 10 poziomu, gdzie nie ma co do badania, jest on od razu elitarny.

Masz do wyboru - Albo zbierasz exp który możesz za złoto wymienić na wolne doświadczenie, albo szybciej szkolisz załogę.

Opublikowano

No dobra mnie wiecej rozumiem ;dd

P.S - zachecam wszystkich graczy ktorzy slabo ogarniaja gre WoT do zadawania pytan w tym temacie sadze ze wam pomoga tak jak mi .

Opublikowano

No dobra mnie wiecej rozumiem ;dd

P.S - zachecam wszystkich graczy ktorzy slabo ogarniaja gre WoT do zadawania pytan w tym temacie sadze ze wam pomoga tak jak mi .

Mogą też założyć swój temat, bo od tego jest forum ;)

Opublikowano

Zdobylem wczoraj czolg KV-1 :) fajny jest wam powiem i nei zaluje decyzji .

Po KV-1 mam badac KV-2 czy KV-1s ? Ktory lepszy ?

Pobralem tez celowniki od yuriego ale slyszalem ze sa tez jakies ze pokazuja gdzie ma czolg zbiernik paliwa itp ... Czy takie celowniki sa legalne ? Jezeli tak czy ktos ma i moglby podeslac ?

Opublikowano

Zdobylem wczoraj czolg KV-1 :) fajny jest wam powiem i nei zaluje decyzji .

Po KV-1 mam badac KV-2 czy KV-1s ? Ktory lepszy ?

Pobralem tez celowniki od yuriego ale slyszalem ze sa tez jakies ze pokazuja gdzie ma czolg zbiernik paliwa itp ... Czy takie celowniki sa legalne ? Jezeli tak czy ktos ma i moglby podeslac ?

Juriego*

Celowniki i wszystkie zawarte tutaj mody są legalne.

Idź w stronę kv-1s. Linia do is'a-7 bardzo przyjemna. Teraz mam stockowego isa-8 i nawet taki gra się bardzo przyjemnie.

HitZones:

http://sharemods.com/25hwk03s0tuf/Tank-hit-zones-8.10-wot-mod.rar.html

Źródło:

http://modswot.com/tank-hit-zones-mod-wot-8-10/

Zaufana strona, skanu nie daje.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...