Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Ipod. Jaki?

MPC Fighter

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej, chcę kupić Ipoda, ale nie wiem jakiego... Chcę kupić jakiś odtwarzacz muzyki (RACZEJ tylko) szczególnie na jazdę na snowboardzie, siłownię, do biegania i nie wiem co shuffle 7gen? Nano 6gen? Używanego ipod toucha 4gen?? O te dwa ostatnie boję się, że nje wytrzymają zbyt długo, ipod touch trochę duży... Nie chcę też wydać zbyt dużo ceny to shuffle 200zł, nano 450zł, touch 420zł. Opłaca się wydawać dodatkowo kasę na dodatkowe funkcję z których korzystałbym raz na miesiąc, posiadając smartphona??

Opublikowano

Shuffle mam i polecam ;) Kiedy jeżdżę na rowerze, biegam , bardzo wygodne do użytkowania oraz manewrowania, jest klips, możesz sobie go przypiac so koszulki albo do ucha xD co prawda moj ma tylko 2gb, ale mi to wystarcza. ;)

Opublikowano

Nano wygląda jak typowy odtwarzacz muzyczny, touch jest bardzo podobny do Iphone'a.

Ja miałem nano i mogę Ci go polecić.

A jesteś w stanie powiedzieć coś na temat jego wytrzymałości? W szczególności o ekranie? W jakiej wersji Posiadasz Ipoda nano?

Opublikowano

A jesteś w stanie powiedzieć coś na temat jego wytrzymałości? W szczególności o ekranie? W jakiej wersji Posiadasz Ipoda nano?

Posiadałem*

Ekran jak ekran.

Przy upadkach nic mu się nie działo, nie rysował się zbytnio.

Opublikowano

Jeszcze proszę powiedzcie coś na temat odtwarzania na nich muzyki, jak grają? Słyszałem, że na "szufelce" dźwięk na słuchawkach jest marny... Czy to prawda?

Opublikowano

@Up

Dobry dźwięk w 80% zależy od odtwarzacza, w 10 od słuchawek i 10 od pliku muzycznego (najlepiej - .wav, a jak już .mp3 to koniecznie 320kb/s)

A więc ja bym Ci polecił Ipoda nano, albo shuffle + słuchawki douszne AKG, Beats - coś w tym stylu :)

ex

Opublikowano

A jak jest z Ipod touch 4g?? Jak wygląda sprawa jego poręcznosci? Czy zwykła opaska na ramię ( taka z możliwością schowania Ipoda) zda egzamin podczas biegania? Wydaję mi się, że używany Ipod touch kupiony z firmy sprzedawajacej na allegro będzie jak nowy, a najtańsza wersja kosztuje tylko 300zł to trochę więcej od shuffle, a potencjalnie jest to ciekawsza zabawka. Tylko ma jeden minus- wielkość... Wydaję mi się też, że w shuffle brak ekranu jest często uciążliwy, gdy chce zmienić piosenkę, jednak nie wiem, może Apple wymyśliło jakąś opcję ułatwiającą wyszukiwanie utworów? Wydaję mi się, że kupię, albo shuffle, albo toucha, gdyż nano 6 i 7 generacji są dość drogie, a ipod touch tańszy i ma więcej opcji od powyższych egzemplarzy, chyba, że się mylę. Co o tym sądzicie??

Opublikowano

Jak dla mnie brak ekranu to plus, bateria trzyma bardzo długo. Można ustawiać i zmieniać listy utworów, dawać odtwarzanie po kolei, lub losowo, blokować klawiaturę, lektor czyta Ci tytuł i wykonawcę ;)

Opublikowano

Czyli gdybyś miał ponownie kupować i poda to wybrałbyś shuffle 4g czy toucha 4g, w cenach podanych. Ja powiem tak; sam oba ipody miałem w rękach co najwyżej godzinę, a po takim czasie nuestety nie da się ocenić co jest lepszym wyborem, a jakby nie było to szkoda wydać kasę i potem żałować, że się nie kupiło drugiej opcji...

Opublikowano

Pomoże mi ktoś coś ciekawego, w niskiej cenie znaleźć? Może być przez internet lub w okolicach Warszawy... Oczywiście daje lajki:) Może znajdziecie coś lepszego i ciekawszego niż ja w podanych wyżej cenach. Nie chcę różowego ipoda:P. Może być nowy bądź używany. Z góry dzięki!

Uczeń
Opublikowano

Nano jest bardzo dobry i nawet można go wyszukać w porażająco niskiej cenie.

Just keep looking!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...