Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mechanizmy redstone

LuKi504

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Podacie link do takiej "szkoły Redstone" gdzie są różne nauki jak korzystać z tego Redstone i rozne mechanizmy,pułapki itp. Dam + za link.

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie bo tu trzeba coś pobierać a ja chce zeby ten poradnik był na witrynie internetowej

Jak zrobić @ref?

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Nie bo tu trzeba coś pobierać a ja chce zeby ten poradnik był na witrynie internetowej

Jak zrobić @ref?

Nic nie trzeba pobierać....

Dodatku moja szkoła nie uczy robić JAKIEŚ tam mechanizmy i stanowczo nie uczy robić pułapki....

Moja szkoła uczy elektrotechniki

Opublikowano

Ale tu sie trzeba zapisywać bo pisało w Twoim temacie ze sie zapisać trzeba a ja chce tak ze wlaczam strone i mi wszystko pisze.. Pomyśl zanim napiszesz..

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Ale tu sie trzeba zapisywać bo pisało w Twoim temacie ze sie zapisać trzeba a ja chce tak ze wlaczam strone i mi wszystko pisze.. Pomyśl zanim napiszesz..

Ty pomyśl i się porządnie zastanów napisałeś "trzeba coś pobrać" dodatku w każdej szkole trzeba się zapisać.

Opublikowano

Caly problem z czerwonym proszkiem jest taki ze nie da sie zabardzo tego wytłumaczyć tylko trzeba obejrzeć więc polecam filmy z yt minrcraftPolska wg. mnie dobrze tłumaczy .. Trudno to opisać

signature.png

Opublikowano

wszystko mozna wytlumaczyc i sie nauczyc co to za problem zrobic bramke x-nor podlaczyc do dekodera 4 bitowego i shift registera jak sie nauczysz podstaw np bramek

Opublikowano

Caly problem z czerwonym proszkiem jest taki ze nie da sie zabardzo tego wytłumaczyć tylko trzeba obejrzeć więc polecam filmy z yt minrcraftPolska wg. mnie dobrze tłumaczy .. Trudno to opisać

MinecraftPolska nie ma pojęcia o redstone ja polecam kanał TheMafiesto4

Patrz ten film :

Oj większość ludzi nie ma pojęcia co można zrobić z redstone..

wszystko mozna wytlumaczyc i sie nauczyc co to za problem zrobic bramke x-nor podlaczyc do dekodera 4 bitowego i shift registera jak sie nauczysz podstaw np bramekJe

Jeden mądry :)

Dzięki serwmc łap +

Ja bym mu dał - MinecraftPolska w ogóle się nie zna na redstonie

Ja czerwonego proszku sam się uczyłem a teraz uczę innych.

Ja polecam uczyć się z tych poradników.

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o to że robi przystepne poradniki ( co do redstona nie byłem pewien ).

Ja sam się uczyłem zróżnych filmikow i poradników i coś tam umiem - podstawy i moze cos nad to sam zrobiłem latarnie morska ktora swiecila sie tylko w nocy ( teraz wydaje mi się to proste - nie jak na początku ; czarna magia )...

P.s.

i chodziło mi tez o to ze mi byloby kogoś. trudno nauczyć ...

signature.png

Opublikowano

Chodziło mi bardziej o to że robi przystepne poradniki ( co do redstona nie byłem pewien ).

Ja sam się uczyłem zróżnych filmikow i poradników i coś tam umiem - podstawy i moze cos nad to sam zrobiłem latarnie morska ktora swiecila sie tylko w nocy ( teraz wydaje mi się to proste - nie jak na początku ; czarna magia )...

P.s.

i chodziło mi tez o to ze mi byloby kogoś. trudno nauczyć ...

Latarnia która świeci sama w nocy ? Spróbuj zrobić GPU :)

Opublikowano
http://www.youtube.com/user/minecraftzmarcinem

Serdecznie zapraszam na mój kanał. Poznasz tu zarówno podstawy używania redstone, jak i dużo efektywniejsze mechanizmy. Możesz również zobaczyć na moim kanale całkiem dobry komputer i inne ciekawe mechanizmy, a co pewnie najważniejsze dla Ciebie opisanych jest wiele pułapek i ciekawostek.

Jeśli masz tylko czas to możesz sobie oglądnąć parę tutoriali i oczywiście jeśli tylko zechcesz to subskrybuj mój kanał by być na bieżąco.

Opublikowano
http://www.youtube.com/user/minecraftzmarcinem

Serdecznie zapraszam na mój kanał. Poznasz tu zarówno podstawy używania redstone, jak i dużo efektywniejsze mechanizmy. Możesz również zobaczyć na moim kanale całkiem dobry komputer i inne ciekawe mechanizmy, a co pewnie najważniejsze dla Ciebie opisanych jest wiele pułapek i ciekawostek.

Jeśli masz tylko czas to możesz sobie oglądnąć parę tutoriali i oczywiście jeśli tylko zechcesz to subskrybuj mój kanał by być na bieżąco.

Zobaczyłem twój film Komputer w minecraft i nie mogę się przestać śmiać, że to coś nazwałeś komputerem, podstawy redstone to system binarny a nie pułapki.

Opublikowano

Komputer jeszcze nie jest ukończony. Zacząłem budowę jeszcze gdy nie ogarniałem redstone'a tak jak teraz, stąd też pierwsze elementy w jakie komputer został wyposażony są mało wydajne. Nie będę go budował od nowa. Jest 6-bitowy, dodaje, odejmuje, mnoży, wyświetla ponad 30 różnych znaków, ma kursor, ma niby foldery, możliwość porównywania liczb i potrafi wyświetlać obrazy. W przyszłości mam zamiar zwiększyć pamięć do około 10 000 bitów ( w przybliżeniu niecałe 10 kilobitów ) oraz będę próbował spełnić wszystkie założenia maszyny Turinga.

Czy gdybym nie znał systemu binarnego zbudowałbym coś takiego?

Opublikowano

Hmm. Ruthenford .. W Twoim filmikach znalazłem taką 1 pułapkę no że : Gość sobie idzie.. Tłoki mu zamykają przejscie a dozownik się otwiera i strzela póki nie zginie.. Ta pułapka jest genialna,aczkolwiek robiłeś to w powietrzu.. Mógłbyś mi na PW słownie napisać jak to zrobić na płaskim terenie? Szablon:

Potrzebne rzeczy:

I tu wpisujesz co potrzebuje rzeby to zrobić

I przepis:

Już chyba wiesz :)

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Hmm. Ruthenford .. W Twoim filmikach znalazłem taką 1 pułapkę no że : Gość sobie idzie.. Tłoki mu zamykają przejscie a dozownik się otwiera i strzela póki nie zginie.. Ta pułapka jest genialna,aczkolwiek robiłeś to w powietrzu.. Mógłbyś mi na PW słownie napisać jak to zrobić na płaskim terenie? Szablon:

Potrzebne rzeczy:

I przepis:

1390144171-U592769.png

Opublikowano

Komputer jeszcze nie jest ukończony. Zacząłem budowę jeszcze gdy nie ogarniałem redstone'a tak jak teraz, stąd też pierwsze elementy w jakie komputer został wyposażony są mało wydajne. Nie będę go budował od nowa. Jest 6-bitowy, dodaje, odejmuje, mnoży, wyświetla ponad 30 różnych znaków, ma kursor, ma niby foldery, możliwość porównywania liczb i potrafi wyświetlać obrazy. W przyszłości mam zamiar zwiększyć pamięć do około 10 000 bitów ( w przybliżeniu niecałe 10 kilobitów ) oraz będę próbował spełnić wszystkie założenia maszyny Turinga.

Czy gdybym nie znał systemu binarnego zbudowałbym coś takiego?

Potrzebne rzeczy:

I przepis:

Boże pułapki nie zaliczają się do redstone ludzie....a ty Ruthenford raczej nie starczy ci miejsca na tylu bitową pamięć ( z powodu chunków ) :)

Opublikowano

Jedna prototypowa komórka pamięci, którą udało mi się stworzyć ( jeszcze nie udostępniona ) ma 12 bitów. 1000 takich komórek ( ułożonych w sześcian o wymiarach 10x10x10 ) miałby 12 kilobitów i prawdopodobnie mógłby dobrze działać. Zapis i odczyt tej komórki pamięci jest warunkowy więc można by nawet stworzyć jakiś program.

Opublikowano

Hyym ja nigdy nie robiłam żadnych GPU bla bla bla bo to jest dla mnie bez sensu :D

Po co budować coś co ani się do niczego nie przyda ani nie można sie tym pobawić.

Budowałam tylko kilka minigierek.

Najprostsza to chyba papier kamień nożyce.. kable od ekranu zajmowały więcej miejsca niz caly system xD

kólko i krzyżyk

i jakieś tam inne pierdołki

To już jest koniec smerfa:

http://www.mpcforum.pl/topic/1323530-info-znikam/

GG: 48522543

PS: Na innych forach i stronach znajdziesz mnie pod nickiem: 

BukkitSmerf

Opublikowano

Hyym ja nigdy nie robiłam żadnych GPU bla bla bla bo to jest dla mnie bez sensu :D

Po co budować coś co ani się do niczego nie przyda ani nie można sie tym pobawić.

Budowałam tylko kilka minigierek.

Najprostsza to chyba papier kamień nożyce.. kable od ekranu zajmowały więcej miejsca niz caly system xD

kólko i krzyżyk

i jakieś tam inne pierdołki

Po budowie komputera GPU itp jest się dumny z tego co się zrobiło dodatku można przy tym się bawić Np. do komputera można zaprogramować jakąś grę itp !

Budowanie komputerów w minecraft jest bardzo kształcące i będzie ci później łatwiej studiować elektrotechnike, informatyke itp.

Dodatku skoro to jest takie bez sensu i po co to robić to po co pić, po co jeść, po co żyć w ogóle, może to moja pasja -.-

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...