Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Master of Nidalee Najlepszy grasz Nidalee PRO !

PineBoy

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam zapraszam was serdecznie na mój pierwszy film poradnik/zwykła gra. Jeśli film wam się spodoba napiszcie komentarz to będzie więcej takich filmów !

I pytanie do was czy chcielibyście poradniki 5 minutowe o każdej postaci wszystko zwięźle i szybko opowiedziane ?

Pozdrawiam !

Opublikowano

Video:

~ polski lol na nagraniu, angielski better. -

~ build ssie, sorry ale bez tear na nidalee sux -

~ słaba farma, naucz się farmić naprawdę.

~ mikrofon szumi jakieś dziwne dźwięki w tle. słabo Cię słychać -

+ Jako tako grasz. ;)

iz857a.png
Jak odpowiadasz mi na posta użyj proszę @tsdek - szybciej ogarnę.

Moje poradniki(ANDROID):

Moje poradniki(Programowanie stron):

Opublikowano

Huh, nidalee to ostatnimi czasy mój main. Jako, że dosyć dobrze gram tą postacią chciałbym ci udzielić trochę rad:

1. Pierwsze itemy które składasz to powinny być: Kielich(przeciwko ap) lub tear(przeciwko ad, dużym burst'erom jak kha lub rengar). Daje ci to duża ilość many lub jej regeneracje. Dzięki temu możesz się często leczyć, czy też korzystać z włóczni.

2. Prawie zawsze nie opłaca ci się rushować zhonyii( tak przeciwko akali też). Twoją robotą jest stanie na tyłach, rzucanie dzid i leczenie; bez możliwości dopuszczenia do ciebie jakichkolwiek wrogów. Z tego powodu robisz build full dps: kielich/tear, rabadon, void.

3. Gdy masz blue używaj W jak najczęściej. Daje ci to możliwość zobaczenia np. czy ktoś stoi w krzakach lub po prostu zaznaczenie danego terenu.

Opublikowano

Jak na bronze III całkiem nieźle sobie radzisz, popraw mikrofon i nagrywaj dalej ;)

Opublikowano

To ja zacznę od początku:

1. Według mnie masz zupełnie idiotyczne runy na nidalee...

Mark: Hybrid pene

Glif: Magic resist

Pieczęcie: Armor

Esencje: AP

Takie runy są najlepsze na nią. Nie jesteś takim papierem w early bo nie masz szans z nimi wyżej niż brąz. Każdy AD jungler / AD mid w early Cię zjada w chwilę...

2. Teraz przedstawię swoją opinię na temat Twojego buildu.

Praktycznie każdego mida gram Nidalee i nigdy takiego buildu nie robiłem. Niby są te itemy w moim buildzie ale nie jako core.

Według mnie build powinien iść tak. (To jest tylko moja rada :))

Osobiście w takiej kolejności kupuję itemki

Doran > Kielich > Buty > Rabadon > Void Staff > Zonya > Liandry/Lich Bane

3. Do gonienia przeciwników najlepiej się przemienić w panterkę. Tylko bez żadnego cd reduction z itemów Twoje skoki się opóźniają o około 0.6 sec. Jeżeli masz kielich i blue to skok na panterce masz co około 2 sec.

4. Co prawda to normal, lecz nie widziałem żebyś kupił chociaż 1 raz warda. Trinketów też nie stawiałeś (Chyba że jakiś 1/2 przeoczyłem). A granie nidalee bez wizji na mapę strasznie ją osłabia ;)

Chyba to tyle :D

Staraj się staraj i będzie coraz lepiej ;).

Nie wiesz jaki skład zrobić w FUT? Zapraszam na PW.

Opublikowano

Też stosuje taki build jak kolega wyżej. Jednak jeśli gramy na ad burstera/assasina na lini to lepiej kupić łezke zamiast kielicha. Często też warto dołożyć 2 dorana, ale to chyba wiadomo.

Opublikowano

Jak na bronze III całkiem nieźle sobie radzisz, popraw mikrofon i nagrywaj dalej ;)

Dzięki za pozytywny komentarz.

Opublikowano

Video:

+ Jako tako grasz. ;)

mhm przeciwko AP też składasz tear'a ? Prawda jest taka że tear już nie jest tak powszechny jak wcześniej, tear się prydaje vs postacie takie jak zed, gdzie potrzebny jest shield.

Co do filmiku to poćwicz jeszcze, kilka moich rad:

- Najlepiej weź pierwszy skill W, bo wtedy możesz sobie poustawiać pułapki w krzakach, tak aby jungler nie przyszedł niezauważony. Bo jeżeli poustawiasz je podczas gdy przeciwnik będzie już na midzie to stracisz cenną mane, ale jeżeli poustawiasz wcześniej to mana ci się odnowi.

- Runy są beznadziejne, masz zero resów. Lepiej sobie ustaw marki pod hybrid pene, seale pod armor, glyphy pod m.res i quinty pod ap

- Wgl. nie zwracasz uwagi na miniony, akali ma więcej hp, a ty ją chase'ujesz chociaż miniony ci zabrały jakiś 300 hp.

b_560_95_1.png

Opublikowano

Video:

+ Jako tako grasz. ;)

NA NIDALEE CORE JEST GRAIL BOBIE

sydno_eune_13_3_logo.png

Opublikowano

50 farmy w 13 min nice, ładny master, nie zaśmiecaj yt i mpc takiem gównem pls. Sory za hejt ale taka prawda, grasz gorzej od nubków grających rok w lola

@ o kurwaaaa 60 w 17 i brąz 3. Hahaha daruj se koleś, wstydu oszczędź :D

Rozjebałbym cie soraką jak coś napisz temat i pw to pogramy sb :D

Opublikowano

nie każdy ma odwagę na grywać coś na yt a po za tym każdy inaczej gra ważne a by wygrał linie i grał razem w teamem ;)

Prawda nie każdy. ALe jest tysiące ludzi którzy nagrywają i są 100x lepsi od niego.

Opublikowano

Prawda nie każdy. ALe jest tysiące ludzi którzy nagrywają i są 100x lepsi od niego.

Mówisz tak jak nawet nie widziałeś jak gram poza nagrywaniem. Jest to prawda że jest o wiele więcej ludzi którzy grają o wiele lepiej. Wrzucę drugi odcinek żebyś miał porównanie do pierwszego i wtedy zobaczysz co potrafię i dopiero wtedy dawaj takie komentarze...

Opublikowano

Kurwa człowieku nie wiem czy czytać nie umiesz czy glupa rzniesz, jesteś brązem. Przez ciebie nie da się normalnie pograć bo masz się za prosa a jesteś gownem, jebanym zerem. Nie wiem dokładnie ale mysle ze ok. 70% 30lvli gra lepiej od ciebie. Pozdrawiam, zamknij się w sobie i wywal Lola albo kup boosting żeby to jakoś wyglądało.

BTW mój nick dobrze pasuje do sytuacji

Opublikowano

Kurwa człowieku nie wiem czy czytać nie umiesz czy glupa rzniesz, jesteś brązem. Przez ciebie nie da się normalnie pograć bo masz się za prosa a jesteś gownem, jebanym zerem. Nie wiem dokładnie ale mysle ze ok. 70% 30lvli gra lepiej od ciebie. Pozdrawiam, zamknij się w sobie i wywal Lola albo kup boosting żeby to jakoś wyglądało.

BTW mój nick dobrze pasuje do sytuacji

Mówisz o mnie. A popatrz na siebie dokładnie zrobiłeś to samo jak mnie opisywałeś... Wyzywanie, wyśmiewanie ... Jak można się tak zachowywać na normalnym forum ? Zrobiłem filmik i że jestem dobry w tą grę udostępniłem go. Nie widzę problemu żeby ktoś wyrażał swoje opinie o mojej grze ale wyzywać "Pozdrawiam, zamknij ... i wywal Lola albo kup boosting". Pozdrawiam i bez komentarza do twojego posta...

Opublikowano

i że jestem dobry w tą grę udostępniłem go.

Chyba cie pojebało synek. Jeszcze nie zrozumiałeś że próbuje ci uświadomić że nie masz pojęcia o byciu dobrym. System dobierania przeciwników jest tak skonstrółowany, że nawet najgorszy grasz będzie mieć swój "dzień ownu". Podziękuj za odświeżanie

Opublikowano

JAKI NARCYZ HAHAHHAHAHA

JAK TY JESTES NAJLEPSZA NIDALEE TO JA NIE WIEM CO.

TWOJE REAKCJE DZIALANIA SA TAK OPOZNIONE ZE SZOK.

I wyzej juz ludzie wypisali czemu zle zrobiles piszac ze jestes "najlepszy"

1390144171-U592769.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...