Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Fat vs. Slim

momit2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam! Przymierzam się do zakupu konsoli ps2. Tylko nwm jaką wersje kupić slim czy fat ? Słyszałem że fat jest lepsza pod względem że się mniej psuje laser i można podłączyć dysk ale się do końca nie znam i prosze o wypowiedzi :D I jeszcze takie pytanie czy swap magic psuje laser?

signature.png

Opublikowano

Ja polecam ps2 slim, mam ją od dobrych 6 lat i laser ma za sobą około 3000h chodzenia, nic mu nie dolega na konsoli dalej sporadycznie gram gdy się nudzę i nie wykazuje żadnych objaów psucia się czy coś, kiedyś coś czytałem że fatki lubia się przegrzewać. Co do SM nigdy nie miałem i nie korzystałem więc się nie wypowiem.

Opublikowano

Co do lasera to niestety ale źle słyszałeś, lasery najczęściej padają w starych modelach czyli FAT, zaletą tego modelu jest podłączenie HDD, oczywiście aby podłączyć dysk potrzebujesz Network Adapter. W ten sposób zyskujesz praktycznie nieśmiertelną maszynkę do grania jeśli chcesz grać na kopiach. Oczywiście konsolę trzeba przerobić, może to być modchip lub wgranie na kartę pamięci FMCB.

Miałem dwa modele PS2 Slim, w obu konsolach korzystałem z SM 3.60 i laser działał cały czas dobrze.

819531478353821175209.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...