Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Kupiłam minecraft premium i straciłam FPS'y...Dlaczego? ;_;

SimplyGirl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, mam właśnie taki problem jak w temacie. Wcześniej grałam na lancherze by Zyczu.

Mam słabego laptopa, lecz wcześniej miałam ok. 40 fps a teraz mam ok. 20 :C

Mam takie same ustawienia Optifine i tak samo jak wcześniej używam GameBoostera.

Wgrywałam nawet cały system od nowa, żeby FPS'y wróciły ale niestety nic nie pomogło :C

Próbowałam przepisać więcej RAM do Minecraft'a. Ok, pomogło ale strasznie zlagowało mi przez to system (Mam 4gb RAM, a przepisalam 2gb), więc zrezygnowałam ;_;

Czy ktoś ma jakieś sposoby żeby FPS'y wróciły, czy konieczna będzie wymiana kompa ;-;

Opublikowano

Jaki model komputera ? jaka karta graficzna?

Napisze to co mam napisane na naklejce :D

Intel Core i3-380M

Intel HD Graphics

4GB DDR3 Memory

320GB HDD

No i reszta chyba nie potrzebna

Wyłącz gładkie oświetlenie, ustaw dobrze optifine ( Ustawiłaś większość na OFF? )

Tak ustawiłam, wyszystko tak żeby było jak najwięcej FPS.

Opublikowano

prawy dolny róg rozwiń ukryte ikony kliknij 2 razy na ikone baterii wyszło ci "Wiecej opcji zasilania"? lub "Dopasuj jasność ekranu" ?

Mam dopasuj jasność ekranu i to drugie też ;d

Opublikowano

Karta graficzna do dupy, ale o tym to chyba wiesz.. (to jest biurowa grafika) Jaki masz system?

Kiedyś coś tu będzie!!

CYvaxaC.png

Opublikowano

To jest wyłoncznie wina karty graficznje ja bym na twoim miejscu zrestartował karte graficznoł (reinstalnoł)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...