Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Stary komputer - wymiana części]Pomożecie w dobraniu? daje like

SwerQ

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, mam w posiadaniu stary komputer (na którym właśnie piszę) i chcę go ulepszyć bo mój inny komputer się zepsuł. Mam zamiar go stopniowo ulepszać, narazie myślałem nad kartą graficzną. Chciałbym się was zapytać co najpierw ulepszyć - ramy, kartę graficzną? - na procka mnie narazie nie stać.

Oto parametry mojego kompa:

Windows Vista 32bit ( najgorszy z najgorszych)

Intel Core 2 CPU 6320 @ 1.86GHz ( niby 1,8 ghz ale w teście i w grach pokazuje że jest to 3,3ghz)

2GB Ram

Nvidia GeForce 7600 GS

Narazie mam budżet 250zł ( wiem że to mało ale nie mam wygórowanych wymagań, ważne żeby chociaż taki war thunder na średnich poszedł.) Myślałem nad kartą graficzną 7750 co o niej sądzicie?

A i jeszcze zapomniałem dodać że na samym początku kupiłem obudowę -,- Trochę głupio zrobiłem bo nie wiem czy moja płyta główna będzie pasowała do tego modelu (komputer mam z 7 lat a model obudowy to o ile mnie pamięć nie myli to BRUTUS M23)

Za uzasadnioną wypowiedź oczywiście leci like :)

Opublikowano

A więc tak, Radeon HD 7750 powinien sobie poradzić z Warthunder'em (ja na 7770 spokojnie dawałem radę). Powinieneś dokupić zdecydowanie trochę RAM'u, przynajmniej 4 GB, osobiście pomyślałbym też nad modernizacją systemu operacyjnego. Gdybyś miał te 4 GB RAM'u to możesz sobie zainstalować Win 7, ale to zależy od Ciebie, natomiast co do obudowy to do BRUTUS'a powinno się wszystko zmieścić, obsługuje standard ATX.

Opublikowano

Właśnie nie mogę sprawdzić modelu zasilacza ani ile ma "wat" xD ponieważ jest tak jakby pomalowany i nie ma żadnych naklejek z informacją (ku mojemu zdziwieniu) :/ gdybym teraz kupił radeona hd7750 i zasilacz miałby z 300 w to coś by się stało?

Opublikowano

Zasilacz może być z czarnej listy i do wymiany. Proponuję zbierać na nowy komputer, bo tego nie warto już ulepszać. Szkoda kasy.

graphic.pnggraphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...