Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna Do Lola Pomocy

kubba09

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka doradzili byście mi jaką kupić kartę graficzną do lola od 200 złotych do 350 narazie mam 20 do 40 fps w akcji 15

Mój Sprzęt : <3

Procek: Imtel Pentium 4CPU 3.20 ghz (2Cpus) 3.2 GHz

Pamięc: 1024 mb ( 1 gb)

Karta : Radeon x300/x550/x1050 Series

Polecicie jakąs kartę graficzną za około 300 złotych maks 400 chce mieć przynajmniej 50 albo 40 fps na full detalach ze skypem

Ramu nie mogę dodać bo płyta nie obsługuje :D tylko pytam się o karte dobra do tego kompa proszę o szybko odpowiedź z góry

Jeżeli pomogłem polub mój post ;) <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3

Opublikowano

Ile wyciągne fps na moim kompie z tą kartą

130-140 albo lepiej jak moja GTS 250 1 gb wyciąga na full detalach ok 100 fps + rozmowa na skype i odpalona przeglądarka :P

Opublikowano

Serio tak będzie na moim kompie ta karta da mi z 30 fps ponad sto to jest możliwe?

Opublikowano

Serio tak będzie na moim kompie ta karta da mi z 30 fps ponad sto to jest możliwe?

Tak tylko w Lolu trzeba ustawić opcje bez limitu fps bo jest ustawione chyba na limit 60 fps tym bardziej na tej karcie zagrasz sobie nawet w bf 3 na high :) popatrz sobie testy tych kart na YouTube ile mają FPS przy różnych grach ;p

Opublikowano

Dobra ale ja mam 1 gb ramu to może pogorszyć sprawę bo moja płyta główna nie obsługuje więcej

A gdy mam 1 gb ramu to pogorszy sprawę?

Opublikowano

Dobra ale ja mam 1 gb ramu to może pogorszyć sprawę bo moja płyta główna nie obsługuje więcej

no właśnie ja najpierw zalecałbym Ci abyś wymienił płytę główną taką która chociaż obsługuje więcej pamięci Ram bo w lolu RAm to podstawa :) pewnie Cie długo wczytuje ;p

Opublikowano

No tak ale powiększy mi ta karta fps na tym gb ramu żebym miał przynamniej 60 fps na full detalach

Opublikowano

No tak ale powiększy mi ta karta fps na tym gb ramu żebym miał przynamniej 60 fps na full detalach

No tak ;d tylko nie mam pewności czy ta karta obsługuje Twoją płytę główną i nie wiem jaki masz zasilacz ale na tym już się nie znam więc musisz popytać innych :) Ja idę jakby co ;d

Opublikowano

ok :D narazie napisz mi na priv jakbyś coś wiedział

Opublikowano

Trzeba wymienić procesor, bo to nie jest 2 rdzeń, on ma 2 wątki i go tak system widzi.

1gb na lola i skype to trochę za mało, radzę dołożyć jeszcze 1.

A w tedy można pomyśleć o wymianie GPU, do 300 zł to polecam 550Ti.

1329673648-U534900.png

Opublikowano

eh ludzie gadacie a nawet nie wiecie jaki ma zasilacz.. podaj markę i model

Tak tylko w Lolu trzeba ustawić opcje bez limitu fps bo jest ustawione chyba na limit 60 fps tym bardziej na tej karcie zagrasz sobie nawet w bf 3 na high :) popatrz sobie testy tych kart na YouTube ile mają FPS przy różnych grach ;p

bf3 na high przy 1gb ram i na tym procku no co jeszcze?

Opublikowano

i to gadanie, że karta graficzna da w lolu 130fpsów. Lol to gra bazująca na procesorze, nie na karcie graficznej. Po zmianie mojej GT220 na HD7770 fpsy nie podskoczyły w ogóle, a dało tylko tyle, że mogę grać na wysokiej jakości cieniach (czyli nie wiele). Po oc procesora z 4x 2.61 do 3.11ghz fpsy wskoczyły z 40 do 60 bez limitu klatek / s. Lol wymaga głównie dobrego procesora, a z takim pentiumem w lolu nawet najnowsza karta graficzna nie da ci nie wiadomo ile fpsów.

Opublikowano

Jeszcze 1 problem moja płyta główna nie obsługuje więcej niż 1 gb ramu

da się coś zrobić taniego żeby miał na full detalach 40 fps do 60 ( NA FULL DETALACH) ze skype

Opublikowano

@up da się spóźniony list do św. Mikołaja....

Da się grać w lola na 1gb ramu ale nie kurwa na full, litości. Może jeszcze w hd ?

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Do lola to pierw CPU zmień i dołóż ramu, karta graficzna to tam drugorzędna rzecz, jednak twój PC to chłam, proponowałbym zbieranie na coś nowego. Jak już bierzesz kartę to żadne GTX550, jedna z najgorszych kart do kupienia w tym budżecie. 4870 za 150 zł jedzie go wydajnościowo.

Opublikowano

@up

Jeszcze 1 problem moja płyta główna nie obsługuje więcej niż 1 gb ramu

Czyli raczej ramu nie dołoży. Lepiej dozbieraj hajs i kup coś lepszego lub zrób gruntowną modernizacje co jest niezbyt opłacalne.

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Tak kurwa BF3 na wysokich na pentiumie 4 i 1 gb ramu może jeszcze w 1920x1080?

Tutaj do wymiany jest wszystko jeśli chcesz komfortowo pograć.

Opublikowano

hahaah ;p mam taka sama karte w kompie jak ty wyciagam na niej max 62 fps ..

Tak, tylko że on ma 13 letni procesor i 1 gb ramu

Opublikowano

No to podajcie mi jakąs płyte główna i procka i kartę żeby było najtaniej ale żeby się zajebiście grało 40 fps full detale ze skypem tylko bardzo tanio bo mój budżet jest mały :C

A nie mogę coś w tym kompie zostawić?

Opublikowano

płyty głównej nie wykrywa mój komp a nie chce mi się go teraz rozkręcać ale podam wam to inaczej

poczkekajcie

Opublikowano

Oto ma płyta główna MS-7275-VB

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...