Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Zbieranie graczy na inste bez GP

MistrzMaster

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam, gram inżynierem(?) mam 23 lvl i chciałem spytać, czy jest jakiś sposób na szukanie party do inst bez Gold Pack'a? Skoro kolejne instancje są na sześć osób, wątpię, że poradzę sobie z jedną osobą w party, a jeśli nie, to czy istnieje jakiś sensowny sposób za szybkie znalezienie ludzi o wspólnym celu? :)

Z góry dzięki za odpowiedź.

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

Wszystko zależy od tego na jaką chcesz iść instancję. Najłatwiejszy sposób to dołączyć do jakiegoś legionu i chodzić z tymi ludźmi - legion chat jest dostępny bez problemu. Drugim to zwyczajne podejście pod drzwi instancji (np. Fire Temple) i tam szukanie kogoś. Jeśli nie to zawsze możesz pójść do miejsca w którym aktualnie zbiera się dużo osób na danym lvl i tam pytać (np. przez cały patch 3.0 najwięcej ludzi było pod brokerem w Tiamarancie - mapie na ~60lvl) lub znaleźć osobę z Gold Packiem i poprosić go by pospamował chwilę. Jeśli taki chciałby iść na instancje razem z Tobą to problem jest załatwiony bo mógłby się ogłaszać i bez lidera w grupie.

Na wszelkiego rodzaju arenki lub Dredgiony (3 instancje PvPvE przeciwko wrogiej frakcji i Balaurom na ich statku; jedna 46-50, druga 51-55, trzecia 56-60) możesz wchodzić przez Quick Entry - system przydziela Ciebie do jakiejś zbierającej się/gotowej już grupy, nie musisz nigdzie nic pisać.

Prawda jednak jest taka, że GP jest potrzebny po tym 46lvl z względu na CD instancji (np. lepiej jest pójść 6 razy w tygodniu niż tylko trzy) oraz właśnie szukanie grupy. Jeśli jednak znajdziesz sobie jakiś znajomych in-game to drugi problem przestanie istnieć.

Opublikowano

Armata podobno jest na PvE, ale jak dla mnie zdecydowanie lepsze są rewolwery, bo zanim skilla z armaty naładujesz to trochę czasu jednak minie. Nie, nie da się dwóch armat jednocześnie nosić.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Niestety nie da się i rewolweru i armaty na raz nosić, musisz się niestety bawić w zmianę broni, ale pamiętam, że na początku gry się dostaje przypisaną do jednego z przycisków zmianę broni, także to nie powinien być jakiś wielki problem, chociaż ja bym zrezygnował na twoim miejscu z armaty w ogóle, bo pasywka na noszenie armaty jest dostępna dopiero od 25 lvl'a (jeżeli dobrze pamiętam, niestety dawno grałem gunnerem), a na tym lvl'u na rewolwery będziesz miał znacznie więcej skilli, niż na nią.

1280314365-U1.png

Opublikowano

Wtrącając moje trzy grosze:

• Można mieć na raz dwa ustawienia broni - jedno na powiedzmy 2 pistolety, drugie na cannona (armatę). Zmienia się je poprzez użycie odpowiedniej ikonki na pasku skilli (K -> Akcje -> Zmień broń), użycie skrótu Shift + Z albo w okienku postaci (P -> mała ikonka nad oznaczeniem hełmu). Najlepiej jest oczywiście opanować użycie skrótu bo jest to najszybszy sposób.
  • Kompletna rezygnacja z armaty to głupota. Owszem, jako główne ustawienie broni do walki PvPvE używa się 2 pistoletów z względu na ilość skilli, stosunkowo krótkie cd, szybkość ataku oraz min. możliwość wysysania many. Co jednak jeśli nam się skończą skille bo wszystkie już użyliśmy i 2 razy przeładowaliśmy bronie? Mamy czekać aż minie powiedzmy 7s do następnego skilla albo atakować cały czas podstawowym? Nie bardzo. Od tego właśnie jest armata jako drugie ustawienie broni by szybko zmienić i te pozostałe 5s (biorąc pod uwagę 2 zmiany z pistoletów na armatę i z armaty na pistolety) maksymalnie wykorzystać i np. spowolnić, wbić trochę więcej dmg niż byśmy osiągnęli z pierwszego skilla na pistoletach, uśpić (co można zrobić tylko na cannonie) lub nawet naładować jakiś porządniejszy skill jak Spirit Cannon I (Działo Ducha I) - stigmę jako nagrodę za rank 1 na siege w Katalamie i zabrać przeciwnikowi pół HPka. Cokolwiek byle by nie stać lub uciekać tylko bić.

Gunner w ogóle nie korzystający z cannona będzie gorzej niż marny bo nie będzie wykorzystywał potencjału swojej klasy nawet w połowie. Fakt - nie opłaca się składać drzewka greater stigm pod armatę (może poza jedną zwykłą na immobilizację) ani enchantować tej broni na full jeśli mamy marne pistolety ale nie należy kompletnie z niej rezygnować.

Opublikowano

Armata jest świetna na bossy oraz elitarne mobki. Nie polecam, jak Xanan napisał całkowicie rezygnować z armaty. Musisz po prostu nauczyć się z niej korzystać na przemian z rewolwerami. Przykładowo:

-Skill na osłabienie z pistoletów

-Skill na unieruchomienie z armaty

-Skill chain o silnej mocy z pistoletów

itp. Zobaczysz, ze elity, czy bossy szybko padną. Niektórzy bardziej wyspecjalizowani już gunnerzy korzystają z tego typu "mieszanki" nawet podczas pvp.

Opublikowano

Pierwsza najważniejsza rzecz: Potrzebujesz GP.

Jeśli takowego masz to wciskasz Shift+V - pojawia Ci się okienko dotyczące rekrutacji. Na dole po prawej masz drugą opcję: "Send Offer" - "Wyślij ofertę" czy jakoś tak. Wpisujesz tekst, które się pojawi za "<Rekrutuj Grupę> [Twój tekst]", wybierasz jaki to ma być rodzaj grupy i klikasz Register / Zarejestruj. Teraz co min. 30 sekund będziesz mógł klikać to Zarejestruj i na kanale LFG będzie się pojawiać Twoje ogłoszenie.

Drugą opcją jest pisanie z komendy. Na angielskiej wersji jest to " /RecruitGroupMember [Twój tekst]" ale obstawiam, że PL ma swoją wersję, której nie znam. Po prostu włączasz pisanie na LFG, wpisujesz komendę i tekst. Minusem tej opcji jest fakt, że ogłoszenie nie pojawia się w okienku Shift+V.

Opublikowano

Dziękuję za wszystkie porady i odpowiedzi, jednak mam jeszcze pytania, dokładniej dwa, które ciągle mnie nurtują.

1)Odpaliłem GP na 7 dni ( taki specjalny, darmowy, za reflinka od jakiegoś bodaj youtubera ) i nie dostałem tych całych "Veteran rewordsów" czy ktoś wie dlaczego?

2)Co oznacza taki woreczek ze złotem pod postacią w ekranie logowania? :)

Z góry dzięki za odpowiedzi :)

Bot do gry NosTale:

[bOT] NosBota 1.3v

Opublikowano

1. Nie jestem na 100% pewien bo nigdy nie odpalałem wersji 7d, ale z tego co się orientuję VR są tylko za GP 30d.

2. Oznacza to, że sprzedał Ci się jakiś item na brokerze i teraz gdy pójdziesz do niego (jeśli mnie pamięć nie myli: agenta handlowego na PL wersji) to w trzeciej zakładce będziesz miał do odbioru pieniądze za sprzedane itemy.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...