Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] pall vs boxy

Tali’Zorrah

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć, powoli jadę z tym moim kontem, no i dzisiaj wziąłem na cel peta :) mianowicie gdzie pet uzbiera mi więcej energii? Na mapach, czy na pall? Ile to wyjdzie w uri, aby z peta zrobić perfekcyjnego zbieracza i co kupować... (odnośnie peta jestem zielony, skończyłem grać jak wychodził :/ )

­Keelah se'lai

Opublikowano

A więc tak zacznij od zbierania paladium tutem adzika znajdziesz go w turialach. On zbiera dość dużo wymieniaj energię składaj wrotka i zbieraj uri jak nie chcerz bocić to zbieraj samemu palke 15 paladium =1 energia .Dla peta też trzeba wbić dobry lv żeby zbierał do tego protokoły zeby zwiększyć pet zbiera w takim kółku nigdy całej paladium ci nie zaznaczy bo on ma promieniowanie zbierania w kstałcie koła pet 50.000 uri zbieracz zależy od jakiego poziomu . Pamiętaj że peta możesz dać na alienki dużo uri zbija .Aby pet ogarniał całą palke trzeba 5 protokołow Zbieraj palkę ;) ps dasz 1 like ? ;)

Opublikowano

^^ napracowałeś się więc masz like :)

chodzi mi o normalną grę, bez wspomagaczy :) mam kilka kont po bocie, ale wolę jednak sam się natrudzić :)

­Keelah se'lai

Opublikowano

Zostaje ci palka ;) nie masz nawet 50% że ci wpadnie uri . A jak wpadnie to jak będziesz miał farta to wpadnie nawet 100 uri ! ;) Na twoim miejscu palka energia wrota ^^ 2 like ? ;D

Opublikowano
Powiem ci tak jezeli chodzi o zbieranie palladium najlepiej miec :

- szybki statek typu vega /spearhead

- PET na poziomie 8 oraz zbieracz surowcow lvl 3

- najlepiej miec tez dwa hangary (o co chodzi z hangarami opisze na koncu)

- jesli chodzi o wyposarzenie to mozesz miec nawet flaxy ale zebys mial napedy i oslony by moc uciekac bo mapa 5-3 (palladium) to jest mapa na ktorej mocniejsi gracze przylatuja pobic bo jest duzo darmowego PD

Jezeli chcesz zbierac boxy to powiem ci tak :

- zbierajac z PETem na mapach bitewnych dasz rade uzbierac 5-7tys uri na godzine do tego tez okolo 40-60 energij

- tutaj tez trzeba miec szybki statek by szybciej zbierac wtedy i twoj PET szybciej lata (PET ma 150% predkosci twojego statku)

- pamietaj tez ze jezeli chcesz zbierac boxy na dluzsza mete powinienes miec protokoly radarowe do PETa conajmniej 4-5 wtedy ten zasieg jest naprawde fajny

- jezeli posiadasz podwajacza skrzynek bonusowych to twoje zarobki na mapie bitewnej beda wynosily 14-20 tys uri na godzine oraz od 80-110 energij na godzine (wiem bo sam testowalem)

Teraz porusze temat PETa by dobrze ci sie zbieralo palladium badz bonus boxy musisz miec PETa na poziomie 8 , czyli musisz go troche wyexpic i poswiecic troszke czasu. Dlaczego ? Bo od 8lvl PETa masz dostep do wlozenia mechanizmow oraz protokolow na 3poziom (najwyzszy) czyli jezeli bedziesz mial wyexpionego PETa to bedziesz mogl do niego wlozyc najlepsze dodatki . Pamietaj rowniez ze z kazdym poziomem PETa ilosc pobieranego paliwa na minute zwieksza sie dlatego radzilbym ci wyexpic go do 8 poziomu no i starac sie aby twoj przyjaciel nie zdobywal wiecej PD . P.S - PET dostaje 5% PD ktore ty otrzymujesz .

Wracajac do tematu palladium oraz drugiego hangaru . Jezeli masz dwa hangary to jeden statek np. BigBoy stawiasz na bazie 5-2 , a drugim stateczkiem latasz i robisz to co zwykle . Kiedy chceszp oleciec na palladium to nie musisz przelatywac z mapy 4-5 na 5-1 potem 5-2 no i wkoncu 5-3 tylko logujesz sie na statek ktory stoi na bazie 5-2 wybierasz opcje skok statku i wybierasz np. vege ktora latasz na codzien . Wtedy twoja vega zostanie przyciagnieta na 5-2 i nic za to nie placisz poniewaz na bazie masz takie uslugi za darmo ;d . Jezeli masz juz ten drugi hangar to on ci tez ulatwi wymiane palladium poprostu logujesz sie na tego BigBoyka wymieniasz pallke no i spowrotem na vege. Powiem ci tez jezeli klikasz we wrotka to zawsze badz zalogowanym na tym statku na bazie 5-2 ktorym nie latasz po to bys zapelnil go full nanoposzyciem dzieki temu za kazdym razem jak bedziesz klikal we wrota i bedziesz mia lten statek zapelniony nanoposzyciem nie bedzie w Galaxy Gates ono juz ci wyskakiwalo dzieki temu bedziesz mial wieksza szanse na zdobycie czesci do wrot badz amunnicji.

To wsumie na tyle z mojej strony. Jezeli cos niezrozumiale dla ciebie napisalem prosze zadaj pytanie ja tobie na nie odpowiem

P.S pomoglem ? Daj plusa ;pp

Narazie
Opublikowano
^^ teraz mam golca, planuję tego peta kupić i 2 hangar, co proponujesz mi w tym hangarze kupić? Vegę, czy speara? (na pall). Golec zostaje na wyloty, wrota, alieny, wymianę pall itd...

­Keelah se'lai

Opublikowano

Vega, roznica w speedzie 10 (11-12 z sepromkiem), ale:

Wiecej HP

Jest szansa na obronienie sie gdy cie ktos zaatakuje (spear 5laserow vega 10)

Spear 45k uri, vega 2-3mln w nocy/rano na aukcji...

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

zacznijmy że nie da się podkręcić speeda sepromem tylko złotkiem czyli 20%

vegą sam latam na palce i powiem ze dobrze się sprawuje niewiem ja spearhead z jego umiejętościamy działa

Jeśli chodzi o peta.

Jak planujesz razem z petem zbierać palkę pet na 4 lvl + zbieracz surki na drugi lvl, natomiast jak będziesz zostawiac statek na niewidce to 8 lvl peta i zbieracz na 3lvl. DLaczego w 1 opcji 4lvl peta bo jak niemasz premki nieodczujesz kosztów naprawy + pet pali bardzo mało na tym lvlu, natomiast 2 opcjia jest już dla bardziej zaawansowanych graczy.

Ja bym ci radził robić przez jakiś czas same wrota typu zeta dlaczego? Ponieważ dostajesz 50cdd,25 kluczy, prawie 50tys urki a wrota możesz robic bez sepromu jęsli chodzi o lasery jak bijesz 2-3k i masz 100k osłon, chyba że masz ćme wtedy lajtowo vegą zrobisz bez problemu

b6b78815.png

Opublikowano

@up nie mam FE, a zety nigdy nie robiłem, więc nie wiem czy dam radę ;/

A co do peta na 4 lvl, to duży ma zasięg? Wystarcza, żeby zebrał +/- 700 Pall/h?

Nie chcę, żeby pet sam zbierał, będę razem z petem zbierał :)

A co do statku, to też kupię raczej Vegę :)

­Keelah se'lai

Opublikowano

Hmm, jak obsadzisz kilka slotow to da rade miec sporawy zasieg... 700-800pall/h to wyciagam golcem ze speedem 350 w 30minut.. sam pet jak duzo w niego wlozysz na 4lvlu da rade 900-1000pall/h, a jak mu pomozesz to nawet 3000-3500pall/h ale trzeba niezle klikac... ew. na noc tinybota zapuszczac na 8-10h co nocke i luz, banika nie bedzie :)

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Opublikowano

Panowie wyzej - opowiadacie bzdury i nie wprowadzajcie chlopaka w blad ja wiele razy testowalem zostawianie statku na palladium na afku (vega) po to by sprawdzic ile mi pet zbiera (8lvl i zbieracz 3lvl) maxymalnie wyciagalem 600-750 pallki . Kolego UP ^ ja nie wiem skad ty wzioles takie liczby 900-1000 pallki na godzine sam pet ze zbieraczem 2 ? Jezeli tyle twoj pet zbiera to naprawde jest PRO .

Dotyczaco twojego pytanka postaw sobie na 5-2 na bazie np. pchelke ktora bedziesz wymienial pall i dostawal sie na mape 5-3 tym sposobem ktory ci opisalem. Potem radzilbym pallke zbierac vega bo jest szybka do ucieczki oraz dobra do radzenia sobie z allienami na mapie bo czasami jest ich naprawde sporo a spearheadem nie zawsze sobie z anktiem poradzicz (oczywiscie zakladajac ze masz slabe wyposazenie) vega tez jest dobra do latania na codzien bo szybka i zwinna no oczywiscie ze slabsza od golca ale jak nie masz przynajmnie starej fullki no to vega lepsza. Narazie radzilbym ci bij sobie kubiki szybko kredki napibijesz/PD no i urka tez bedzie tam no i peta swojego wyexpisz .

Opublikowano

Z takim EQ kubiki ? ;) A w grupie to zbije mi 50k hp i niewiele dostanie... najlepiej dk samemu lub w 2 osoby...

Poza tym nie wiem jak zbierales - ja sam wyciagam nawet 800palki na godzine... wazne jest zeby klikac szybko, a nie zbierzesz 10 pallki, i juz sobie bijesz alienki wiecej niz zbierasz palke

Opublikowano

No ok, już mniej więcej wiem o co w tym pall i z petem chodzi... Poproszę jeszcze o konfy na pall dla vegi (dla fe i dla flaxa) + jaki design.

­Keelah se'lai

Opublikowano

Do Pana o nicku NietypowyLogin - ja nie pisalem o biciu kubikow solo poniewaz domyslam sie ze koles ma slabe wyposarzenie chodzi mi o kubiki . U mnie na PL1 non stop bija kubiki w grupie i nawet flaxy sie dolaczaja i bija dla nich to dobry zarobek. Stoisz i bijesz , a potem lecisz do kolejnego i tak w kolko , a co do krysiek to ze sbalym wyposarzeniem musi sie chlopak nakrecic i natluc sie aby zarobic kilka tych krysiek . Wedlug mnie kubiki lepsze sam tak zaczynalem bilem kubiki dzien w dzien po kilka godzin przez 2 tygodnie no i szybko zarobilem sobie na irki/lf3/bo2 i na peta ktorego wyexpilem na 8poziom. Wybor to nalezy do autora tego tematu. Co do tego zbierania pallki jakbys uwaznie przeczytal to pisalismy o tym ile ci sam PET uzbiera a nie ty z PETem . Ja z PETem zbieram od 1,5tys do 2tys pallki na godzine (AEGISEM) ale oczywiscie mi sie nie bardzo chce i czasami wgl stoje i nie zbieram to okolo tysiaca uzbierac uda mi sie ;pp ale i to dobre

Co do konfiguracji na vege do zbierania pallki to radzilbym zrobic :

- pierwsza konfa full speed na statku i full oslonki na dronach no i w pecie zbieracz

- druga konfa to full speed na statku i w dronach pol na pol (polowa oslon i polowa laserow) tez mozesz wsadzic zbieracza

teraz ci powiem ze pierwsza konfa ktora przedstawilem bedzie do latania i zbierania pallki , a ta druga konfa przeda cie sie do bicia allienow ktore sie tam przypaletaja do ciebie . Jak bedziesz bil na drugiej konfie allieny to PET nie przestanei zbierac surki :) dlatego warto wsadzic tego zbieracza. Radze ci tam nie pakowac do peta zadnych bajerow bo bedzie ci paliwa palil duzo .

Aha pytales o design do vegi to wez ten na oslone zawsze 10% wiecej :)

Jak masz jeszcze jakies pytania to daj znac :)

Opublikowano
^^ na pl2 jak strzelisz salwe w stronę kuby, to masz transport na bazę ... Dk muszę trochę kręcić, ale daje radę :) mk to moje alieny... 3k uri/h, ale kredek mało wpada... No ok :) dzięki wszystkim, którzy mi pomogli... Postaram się poszukać jakiegoś klanu, to pobije kuby :) temat można zamknąć :)

­Keelah se'lai

Opublikowano

No widzisz u was lipa tylko jakies mocne klany przyjmuja kubiki i bija sobie u nas na pl1 jest inaczej kazdy moze bic kubika . Ewentualnie jak ktos solo bije no to wtedy nie wtracaja sie flaxy tak jak ja np bije sam no to odganiam wszystkich ;pp by dac do zrozumienia ze to moj kubik. Dobrym sposobem na zarobek jest bicie DK badz MK i zamiast tego by je krecic to poprostu odstakiwac/ciagac po macie i zbierac skrzyneczki bonusowe wtedy ladnie tez uri leci :)

Powiem ci tez ze te 3tys urki na godzine to nie jest zly wynik jak na slabe wyposazenie :)

Opublikowano
^^ no widzisz :) właśnie ciągam po mapie to wszystko i zbieram boxy :) na mojej starej fe tym sposobem umiałem wbić 7-8k/h :)

­Keelah se'lai

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...