Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nagłe spadki FPS na multi

ProAntyCHeats

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam jakieś 5 miesiecy temu zakupiłem BF3 grałem normalnie na ULTRA przy 30-35 FPS Spokojnie
-jakies 3 tygodnie temu wymagałem reinstalacji systemu win 7 wszystkie sterownki od karty graficznej itd zainstalowałem poprawnie -z najnowszymi aktualizacjami i zainstalowałem BF3 i od teraz gdy gram nawet na Najsłabszych ustawieniach w jednym momencie z około 50 fps mi sie robi 5-10
- sprawdzałem uzycie pamieci w czasie zmiejszenia i zwiekszenia sie fps w BF to uzycie pamięci pozostaje bez zmian
-temperatura sie karty graficznej skacze od 45 do 50 c

GRAFIKA 1GB AMD Radeon HD 7700 Series
DDR5
8GB ramu (good ram)
zasilacz 800w
procek AMD radeon HD graphics 3.00GHZ
64bit system
zanim ktoś napisz coś głupiego w stylu
-za słaby komp na ta grę to: Odpada na starym systemie grałem na Ultra na 35 fps
-nie zainstalowane jakieś sterowniki grafiki itd lub stare tęż odpda wszystko zainstalowane i świeże

Opublikowano

Grasz w włączonym Windows 7 Aero?

Jeżeli tak to wyłącz.

Kolega miał podobną sytuację tylko, że mulił mu cały komputer.

Stało się to po zainstalowaniu aktualizacji Win7, przywracanie systemu pomogło.

Instalowałeś jakieś aktualizacje systemu po postawieniu go od nowa?

Opublikowano

NIe robiłem aktualizacji Sys i teraz i poprzednio
także nie muli mi innych gier ani ogl PC wszystko jest ok
tylko w BF mam ten problem i mnie to dziwi bo nie skacze użycie pamieci podczas spadku FPS
widziałem dziesiątki tematów z tym problemem juz z 2012 roku i ani jeden nie rozwiązany wiec teraz juz nie wiem czy ludzie którym występuje ten problem
juz moga pomarzyć o grze w BF czy ktos dokona tego i uda się to naprawić

wiec wspólnymi siłami razem z wami chciał bym naprawić ten problem i znac na to rozwiązanie
Ogarniam trochę ten temat bo się interesuje informatyką wiec powinno się udać ;)

A co do wyłączenia Aero: nie pomogło nawet fps nie zwiekszyło

• 1 miesiąc temu...
Opublikowano

Ciężka sprawa.

Jeżeli jest tak jak mówisz, czyli grasz na najniższych ustawieniach, posiadasz najnowsze sterowniki to nie mam pomysłu jak mógłbym Ci pomóc, a chciałbym.

Użyj tego: http://www.mpcforum.pl/topic/598476-tut-lepsza-wydajnosc-battlefielda-fxaa-injector/

Jeżeli nie pomoże, spróbuj przeinstalować grę.

problem nie został naparwiony do dnia dzisiejszego ;d 

@REF

• 2 tygodnie później...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...