Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki najlepszy hosting ?

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 52
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Tak jak kolega up, jednak polecam rowniez pukawka.pl ;) + jest mozliwosc pozadnych ser. Na ich hostingu NA FanPage (fb) ;)

733761405517115815990.png

"To, że milczę, nie znaczy, że nie mam nic do powiedzenia" ~Jonathan Carroll

Opublikowano

Uważaj na inne hostingi. Oferują ogromne liczny slotów np. 40 kiedy tak naprawdę serwer pociągnie max. 10 osób. Pacz na pamięć RAM

Patrze właśnie na pamięć ram :)

Tak jak kolega up, jednak polecam rowniez pukawka.pl ;) + jest mozliwosc pozadnych ser. Na ich hostingu NA FanPage (fb) ;)

Wiadomo że pukawka dobra, lecz ceny powalające.

Opublikowano

"CraftHost.pl to:

- Najwięcej na rynku przydzielanej pamięci RAM na slot, aż 125MB
- Darmowe 24 godzinne serwery testowe
- Dowolny silnik serwera
- Wydajne maszyny z dyskami SSD i 8 rdzeniowymi procesorami
- Polska lokalizacja maszyn co rzadko oferuje konkurencja
- Item Shop
- Menadżer pluginów który pozwala na ich instalację jednym kliknięciem myszki
- Backup danych serwera gry co 6 godzin. Jako nieliczni dbają o bezpieczeństwo Twojego serwera.
- Podgląd mapy w 3D
- Zaawansowany lecz prosty w obsłudze panel obsługi
- Pełny dostęp do plików serwera gry przez konto FTP
- Baza danych MySQL
- Możliwość stworzenia pakietu indywidualnego po kontakcie z nimi, nawet 200 slotów i więcej
- Płatność SMS, płatność online i przelewem.
- Szybka i sprawna pomoc techniczna"

343731479829004887779.png

Opublikowano

"CraftHost.pl to:

- Najwięcej na rynku przydzielanej pamięci RAM na slot, aż 125MB
- Darmowe 24 godzinne serwery testowe
- Dowolny silnik serwera
- Wydajne maszyny z dyskami SSD i 8 rdzeniowymi procesorami
- Polska lokalizacja maszyn co rzadko oferuje konkurencja
- Item Shop
- Menadżer pluginów który pozwala na ich instalację jednym kliknięciem myszki
- Backup danych serwera gry co 6 godzin. Jako nieliczni dbają o bezpieczeństwo Twojego serwera.
- Podgląd mapy w 3D
- Zaawansowany lecz prosty w obsłudze panel obsługi
- Pełny dostęp do plików serwera gry przez konto FTP
- Baza danych MySQL
- Możliwość stworzenia pakietu indywidualnego po kontakcie z nimi, nawet 200 slotów i więcej
- Płatność SMS, płatność online i przelewem.
- Szybka i sprawna pomoc techniczna"

Sprzedałeś się

Ja polecam sored.pl / ovh.pl

opencraft.pl << { na takim jeszcze nie grałeś }

TDepLbR.gif

Opublikowano

Moim zdaniem:

Pixelteam.net

Dla czego ten a nie inny?

Zacznijmy od porównywania z hostingiem CSRV. Csrv jak widać ma wysokie vat i Mało dają za dużą cene. 10 slotów na csrv i ram 1GB kosztuje 25zł+Vat natomiast w pixelteam 10 slotów 768MB kosztuje 12zł+Vat a Vat to cena x2 czyli 24zł widać różnice a z tego co obliczyłem ten server na csrv kosztuje 60zł (bez promocji z vat) a ty zamiast tego możesz kupić server za 68zł z 3GB ram. Tak samo silniki na csrv

Dostępne silniki: Standard,Bukkit, Tekkit, Forge

A na Pixelteam masz dodatkowo Spigota najlepszy do BungeeCord którego możemy kupić w pukawka.pl

Moim zdaniem tańszego nie znajdziesz i masz tam zawsze obecne silniki i wiesz czy Beta czy Devolopment czy Recommend. A porównując z innymi hostingami jest najlepszy najniższe ceny! A co ci szkodzi? spróbuj nie spodoba ci się możesz zrezygnować :P

Mam nadzieje że napisałem wystarczająco wyczerpującą wiadomość żebyś to zrozumiał a i bym zapomniał dorzucili nowość BukGet czyli coś że uruchamiasz pluginy i masz to jak na Bukkit.com :) Więc nie musisz sie martwić o wersję pluginu albo szukać i pobierać bo na hostingu jest niekompatybilna :)

Opublikowano

Moim zdaniem:

Pixelteam.net

Dla czego ten a nie inny?

Zacznijmy od porównywania z hostingiem CSRV. Csrv jak widać ma wysokie vat i Mało dają za dużą cene. 10 slotów na csrv i ram 1GB kosztuje 25zł+Vat natomiast w pixelteam 10 slotów 768MB kosztuje 12zł+Vat a Vat to cena x2 czyli 24zł widać różnice a z tego co obliczyłem ten server na csrv kosztuje 60zł (bez promocji z vat) a ty zamiast tego możesz kupić server za 68zł z 3GB ram. Tak samo silniki na csrv

Dostępne silniki: Standard,Bukkit, Tekkit, Forge

A na Pixelteam masz dodatkowo Spigota najlepszy do BungeeCord którego możemy kupić w pukawka.pl

Moim zdaniem tańszego nie znajdziesz i masz tam zawsze obecne silniki i wiesz czy Beta czy Devolopment czy Recommend. A porównując z innymi hostingami jest najlepszy najniższe ceny! A co ci szkodzi? spróbuj nie spodoba ci się możesz zrezygnować :P

Mam nadzieje że napisałem wystarczająco wyczerpującą wiadomość żebyś to zrozumiał a i bym zapomniał dorzucili nowość BukGet czyli coś że uruchamiasz pluginy i masz to jak na Bukkit.com :) Więc nie musisz sie martwić o wersję pluginu albo szukać i pobierać bo na hostingu jest niekompatybilna :)

To pozwól, że przedstawię inne argumenty.

Standardem jest obecnie 100 MB ramu na slot

Dla przykładu pakiet wood. Na głównej pokazana ilość ramu 1536, a po wejściu w ofertę niespodzianka, cytuję:

Zalecane dla 1-20 graczy.

1024MB dedykowanej pamięci RAM i stosunkowo przydzielony czas procesora.

1536MB (150%) "twardego" limitu pamięci RAM (po jego przekroczeniu usługa jest automatycznie wyłączana).

Czyli ile jest ramu ? 1024 MB

Standardem obecnie jest 100 MB ramu dla gracza, co i tak czasami bywa za mało przy niektórych modach,

Ilu zatem graczy zmieści pakiet Wood z Pixelteam przy 100 MB/gracz ?

Liczymy:

1024MB/100MB = 10,24 gracza

Nie można przecież liczyć 1536 MB ramu zajętego cały czas, bo po co wtedy byłoby te 1024MB ?

Dokładnie 10 graczy

Z obecną promocją 19 zł /10 graczy = 1.9 zł za gracza, a bez promocji 22 zł /10 graczy = 2,2 zł za gracza

Czyli z promocją koszt to 1,9 zł za porównywalny z ww. hostingiem (tym od BungeeCrod) slot.

Sprytna konstrukcja oferty, moje gratulacje.

Serwer s6.pixelteam.net jest kolokowany we Francji: http://wklej.org/id/1216105/ , a nie w Polsce (reszty nie chciało mi się sprawdzać, ale można założyć, że też są we Francji)

Wspominasz o hostingu gdzie można kupić BungeeCord. To zobacz na ich ceny za 1 slot (do moderacji nie reklamuje, nie podałem nazwy hostingu, usunięcie tego postu będzie zwykłą cenzurą)

BungeeCord będzie działać najlepiej na połączeniu z serwerem po sieci lokalnej Ethernet 1 Gbps, a nie BungeeCrod w Polsce W-wa ATM, a serwer Minecraft we Francji.

Merytorycznie, obiektywnie, pozytywnie :)

Opublikowano

Tylko i wyłącznie FiberHost przy takiej ilości slotów. ;-)

- niskie ceny;

- promocja -80%;

- stabilne serwery;

- legalna, zarejestrowana firma;

- ITEMSHOP z możliwością wypłat;

- serwery w polskiej lokalizacji;

- szybki support.

Gorąco polecam. ;)

Opublikowano

ja polecam hosting MCserwery.pl tanio duża pomoc od strony hostingu !

ja polecam hosting MCserwery.pl tanio duża pomoc od strony hostingu !

Opublikowano

Bierz fiberhost.pl tanio serwer jest teraz zimowa promocja wiec mozesz tanio kupic serwer 0.50 slot 100mb ramu

Latwy w configu IS orzyjazny panel

Nie bierz tylko ownserver bo to gowno malo ramu jeszcze trudny do ogarniecia IS lagi i admini rzadko odpowiadaja

Polecam fiberhost.pl zobacz oferty

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...