Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

SSD - Zywotność

Mixerr

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam dostałem dysk SSD taki: http://www.morele.net/dysk-ssd-toshiba-512gb-sata3-2-5-mlc-read-write-534-482mb-s-9-5mm-thnsnh512gbst4paga-556758/ i z tego co słyszałem to one dosyć szybko padaja a na stronie jest napisane "Nominalny czas pracy to 15000000 godzin." a jestem typem gracza wiec jeśli dysk za 1600zł ma paść po roku to słabo dlatego pytam was o co chodzi bo 1500000 godzin to bardzo długo ...wiec nie rozumiem :X

Opublikowano

Jak ty wyliczyles ze to rok? Poza tym to jest taki optymalny czas na 99% dalej bedzie dzialal. Przyklad nauczyciel, w mojej szkole ma projektor i co wlaczy to komunikat "Przekroczono limit XXX godz." Komunikat po chwili znika, a projektor dziala jak nowka ;)

6-crop-cr_rrxsqxw.jpg

Opublikowano

No ok ale skąd opinia ze dyski SSD maja słaba zywotność ? przynajmniej ja się z taką często spotykałem.

Opublikowano

To bajeczka, SSD ma prawdopodobnie dłuższą żywotność niż normalny dysk HDD.

Ponieważ w SSD nie ma części ruchomych !

PS.

'Nominalny czas pracy to 15000000 godzin.' Nie oznacza że tyle może działać. Może to być krócej / dłużej.

graphic.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...