Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz
  • 0

Problem z kartą graficzną.

Mongoły_Back

Pytanie

Opublikowano

Witam.

Posiadam stary komputer, 7lat już ma. Karta graficzna w nim to nvidia 8600+ gt.

Występuje taki problem, gdy jest ona włożona w płytę główną, odpalam kompa i sie nie włącza, tzn rusza ale stoi na ''niskich obrotach'' i stacja cdrom pyka co pare sekund. Natomiast jeśli wyjmę karte graf. to komputer normalnie się włącza.

Aktualnie podpiąłem monitor w integrę i działa.

Pomóżcie błagam bo lagi jak skurwysyn B|

201581433273810245187.jpeg

9 odpowiedzi na to pytanie

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Już nie pamiętam czy instalowałem (bo w wakacje robiłem formata) ale no chodził mi do czasu, tzn grałem wyłączyłem a na następny dzień już nie chciał się włączyć :)

btw były już takie problemy, że czasami tak zamulał, ale reset i włączał się normalnie.

Czy jak zainstaluje sterowniki na integrze to mi pójdzie z tą kartą? xD

Opublikowano

Masz zainstalowane sterowniki?

Głupie pytanie. Co miałby sterowniki do tego, że komputer z kartą nie chce się włączyć.

Widzisz Dawidek. Śmiałeś się z mojej karty graficznej, a teraz moja działa, a twoja nie.

Spróbuj odłączyć tą stację cdrom i sprawdzić czy dalej będzie to samo. Przeczyść dokładnie ją z kurzu, jeśli masz jakiś drugi komputer to sprawdź ją na nim, jeśli będzie to samo, to znaczy, że wina leży po stronie karty, a nie ze strony komputera, podaj zasilacz.

Opublikowano

Już nie pamiętam czy instalowałem (bo w wakacje robiłem formata) ale no chodził mi do czasu, tzn grałem wyłączyłem a na następny dzień już nie chciał się włączyć :)

btw były już takie problemy, że czasami tak zamulał, ale reset i włączał się normalnie.

Czy jak zainstaluje sterowniki na integrze to mi pójdzie z tą kartą? xD

To, komputer raz działa normalnie, raz nie z tą kartą?

17052109001382846035.png

Opublikowano

to jest tak, jak włoże kartę to ma ''muła'' przez minute a później niby działa ale jak podłącze monitor to nie ma obrazu.

a bez karty od razu chodzi.

Opublikowano

Obstawiam, że to na 100 % wina karty graficznej. Na twoim miejscu spróbowałbym ją upiec, bo i tak nic innego tutaj nie można zrobić.

http://www.mpcforum.pl/topic/770635-tut-naprawiamy-karte-graficzna-pieczen-z-karty-graficznej/

PS. Wejdź na skype.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...