Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Minecraft nie chce dzialać na ponad 60 fpsach

Azulante

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Mam problem z MC. Otóż posiadam PC Gtx GeForce 760 i5 3.5 ghz , 8 gb ramu. Mój kumpel ze słabszym komputerem wyciąga w MC 120-150 fpsów a ja mogę grać na maksimum 60. Bez względu na ustawienia graficzne cały czas mam 50-60 fpsòw. Na najwyższych i najniższych. Wiecie może czym jest to spowodowabe? Podpowiem, że limit w MC ustawiłem 200.

Z góry dzięki!

Postal, Ghost Master, Rayman... TO BYŁY GRY!

Opublikowano

Masz optifine'a ? Jeśli nie zainstaluj, polecam też zaktualizować sterowniki karty graficznej.

Jak to nie działa to wejdź do ustawień karty graficznej i wyłącz ,,czekaj na odświeżanie pionowe", przydało by się też wyłączyć limit w mc :)

928011413476457403957.png

Opublikowano

Limit w MC jest wyłączony - nadal 60 fpsów. Sterowniki aktualizowałem. Z odświeżaniem pionowym spróbuję. Ale jak się nie mylę w MC też jest taka opcja? Z odświeżaniem pionowym? To z nią też kombinowałem.

Może coś jest ustawione w programie tej karty? tzn. ja mam taki programik w którym mogę sobie na bieżąco aktualizować sterowniki, nawet nagrywać gry, więc możliwe, że tam jest coś ustawione.

Opublikowano

Mam problem z MC. Otóż posiadam PC Gtx GeForce 760 i5 3.5 ghz , 8 gb ramu. Mój kumpel ze słabszym komputerem wyciąga w MC 120-150 fpsów a ja mogę grać na maksimum 60. Bez względu na ustawienia graficzne cały czas mam 50-60 fpsòw. Na najwyższych i najniższych. Wiecie może czym jest to spowodowabe? Podpowiem, że limit w MC ustawiłem 200.

Z góry dzięki!

Spróbuj w menu gry ustawić tak, aby gra czerpała jak najwięcej zasobów. Ewentualnie spróbuj przypisać więcej pamięci RAM. ;)

Limit w MC jest wyłączony - nadal 60 fpsów. Sterowniki aktualizowałem. Z odświeżaniem pionowym spróbuję. Ale jak się nie mylę w MC też jest taka opcja? Z odświeżaniem pionowym? To z nią też kombinowałem.

Może coś jest ustawione w programie tej karty? tzn. ja mam taki programik w którym mogę sobie na bieżąco aktualizować sterowniki, nawet nagrywać gry, więc możliwe, że tam jest coś ustawione.

A może masz program, który ogranicza Ci ilość klatek na sekundę?Sprawdź to.

Opublikowano

Jedynymi programami jakie posiadam na komputerze są Skype, Gygabyte (to od karty :D) oraz program od karty sieciowej. Wczoraj ten komputer pierwwszy raz odpaliłem :)

Opublikowano

Ale te odświeżanie to w menu karty graficznej (ten program co masz)

928011413476457403957.png

Opublikowano

Okej spróbuje.. ĐelagoX i TheQuarK. Wielkie dzięki za pomoc. Dam znać jak fpsy się nie zwiększą.

Tak btw. dziwne, że z takim PC muszę kombinować, żeby w MC mieć 200 fpsów.

Coś mi się dziwnie zaznaczają literki :D

Ok, dzięki wielkie, synchronizacja wyłączona i jest 90 fpsów. Lecz nadal nie jest to te 200 które na tym sprzęcie powinno wyciągać.

Czy zmiana tej synchronizacji wpływa na płynność w innych grach?

Opublikowano

Wiesz, to już nie chodzi o płynność, a o to, że sam fakt, że nie może wyciągnąc więcej niż FPS-ów, przy takim PC jest drażniący.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...