Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[TuT] Poradnik MapMakera #1 - Pusty świat

Gość

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

2lVV0f3.png

xdi2FEg.png

2lVV0f3.png

u6jrS3Z.png

Tworzymy pusty świat i ustawiamy spawn

Poradnik tworzony na wersji gry minecraft 1.7.4

2lVV0f3.png

Myślę że na screenach jest wszystko więc komentarz jest zbędny :-)

o2pfhb.jpg[/center]

icosu2.jpg

nkjuoq.jpg

bz2f67.jpg

vmtqzw.jpg

6qsd3s.jpg

rz0wjo.jpg

8f47fd.jpg

xuy6uq.jpg

wu0u5p.jpg

hqc62l.jpg

azng8z.jpg

zax57l.jpg

q5ek2o.jpg

h28b3v.jpg

hoaecv.jpg

2lVV0f3.png

jvAge0U.png

2lVV0f3.png

Opublikowano

Świetnie, takich poradników jest mało na mpc. Widać, że postarałeś się co do szczegółu małego , wszystko ładnie się prezentuje i jest to all przydatne.

,,Vape is good, vape is my life"

Opublikowano

hm całkiem ładnie to zrobiłeś :

tylko pochowaj tą grafikę w spoiler'y :)

kolejna sprawa to co dokładnie chciałeś pokazać w tym poradniku ?:? bo nie bardzo zrozumiałem :)

z początku myłsłem że dasz po prostu gotowe ustawienia do generatora mapy :) (co poniekąd zrobiłeś)

ale dodałeś jeszcze teleport z miejsca spawn na wyznaczony teren (co można zrobić lepiej , albo pominąć zmieniając miejsce spawn mapy za pomocą mcedit)

czy Te poradniki będą skupiały uwagę na tworzeniu map pvp/przygodowych/minigame czy po prostu terraformin ??

Opublikowano

hm całkiem ładnie to zrobiłeś :

tylko pochowaj tą grafikę w spoiler'y :)

kolejna sprawa to co dokładnie chciałeś pokazać w tym poradniku ?:? bo nie bardzo zrozumiałem :)

z początku myłsłem że dasz po prostu gotowe ustawienia do generatora mapy :) (co poniekąd zrobiłeś)

ale dodałeś jeszcze teleport z miejsca spawn na wyznaczony teren (co można zrobić lepiej , albo pominąć zmieniając miejsce spawn mapy za pomocą mcedit)

czy Te poradniki będą skupiały uwagę na tworzeniu map pvp/przygodowych/minigame czy po prostu terraformin ??

Ze spawnem jest taka sprawa że jak go ustawisz na kordach 0 30 0 to możesz się zrespić na 8 30 5 itp.. (do 10 kratek zmiany na kordach x i z)dlatego jest ten pusty teren z linkami one teleportują nas w odpowiednie miejsce. :)

Wypróbuj sam.

Pozdrawiam

Opublikowano

a widzisz tego to nie wiedziałem :) na chłopski rozum wywnioskowałem że spawn można dowolnie wyznaczyć na konkretnych kordynatach i to byl błąd ..

Opublikowano

Świetny poradnik! Myślę że kiedyś zrobię mapkę Super Craft Bros a dzięki temu poradnikowi będzie to jeszcze łatwiejsze! Wielki THX!

sseekj.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...