Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Dziwne błędy

RockYea

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Od pewnego czasu mój LoL sypie dziwnymi błędami.

1. Często gdy klikam akceptuj do gry, widzę jakby inni gracze jeszcze nie kliknęli i potrafi trwać to nawet do 2 minut.

2. Podczas gry robi się czarny ekran, a potem dochodzi kursor i tak o to kursor z czarnym ekranem. Dźwięk jest ale z obrazu jest tylko kursor. Albo się jeszcze raz mrygnie, albo blue screen.

Proszę pomóżcie mi bo tak nie da się grać niestety, jest to bardzo uporczywe.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Witam!

Od pewnego czasu mój LoL sypie dziwnymi błędami.

1. Często gdy klikam akceptuj do gry, widzę jakby inni gracze jeszcze nie kliknęli i potrafi trwać to nawet do 2 minut.

2. Podczas gry robi się czarny ekran, a potem dochodzi kursor i tak o to kursor z czarnym ekranem. Dźwięk jest ale z obrazu jest tylko kursor. Albo się jeszcze raz mrygnie, albo blue screen.

Proszę pomóżcie mi bo tak nie da się grać niestety, jest to bardzo uporczywe.

Podaj parametry komputera oraz jaki masz internet.Podejrzewam że w pierwszym problemie jest to wina net'a + po części kompa,z kolei w drugim grzeje Ci się komputer lub pamięć fizyczna dochodzi do 100%.

Opublikowano

A więc:

Internet: Neostrada 10 mb

CPU: AMD Athlon 64 x2 5000+ 2.6 GHz

GPU: GeForce GTX 260

Płyta: Gigabyta M57SLI-S4

RAM: 4GB ddr2

Zasilacz: Silentium PC Deus G1 500W

Z moich obserwacji raczej nic nie wynika na przegrzewanie, bo proc dochodzi do 60'-64' maks przy taktowaniu 2.75, karta graficzna ma zamontowane Arctic Cooling ( 3 wiatraki ) więc temperatura w granicach 50'.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

To zapytam inaczej - do ilu % dochodzi Ci zużycie procesora, oraz pamięci RAM'u podczas uruchomionego League of Legends w grze?

Polecam soczysty format, oraz przeczyszczenie rejestru, bo coś tutaj blokuje swobodny rozruch gry.

8372383248.png
Opublikowano

Format był robiony zaraz po nastąpieniu tych problemów, i teraz po formacie ( jakiś miesiąc temu, może nieco ponad ) jest to samo, rejestr też niedawno czyszczony ccleanerem, a zużycie nie osiąga 100%. Przy FIFA 14, gdzie procesor pracuje ciągle praktycznie na 100% nic się takiego nie dzieje, tylko i wyłącznie w LoL'u są dziwne tego typu problemy.

btti.png

nfsw_ELOMELO.png

Opublikowano

Masz w dodatkach taki licznik zostaw se go i obserwuj i jak bedzie ten monitor na 100% to znaczy ze wina jest wewnetrzna jak bedzie ta stacja na 100% znaczy wina zewnętrzna

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...