Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak grać na riven?

RycerzRoman

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

tak polecam na nią zeda bo po lekkim poku jak riven ma około pół hp zed zje ją na combo z ignitem + jego w ma większy range od jej q więc spokojnie moze uciec zed i riven mają tyle samo hp prawie

zed nie ma zycia na riven ona ma tarcze..

sydno_eune_13_3_logo.png

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Jedyne co boli,Riven na topie to rakieton i lee,sin. Nigdy nie miałem problemu z olafem czy jakaś fiorą. na vladimira grałem dawno temu i też nie przegrałem. Garen to jest farm fest. Quinn, kha, zed to łatwy top. Boli nas kennen dobrze grany ale idzie zabić. Pantheon haras z,q? I co kilka minut powrót do bazy po coś na mane? Wukong może denerwować ale trochę myślenia i po problemie. Na Riven polecam start z armorem i potami i nigdy nie grać agresywnie.

Opublikowano

Nie mam problemu z Riven grając LeBlanc. Wystarczy jedno dobre combo i Riven śpi :)

Objęcie ognia + Q + R + W + E ( sytuacyjnie Ignite )
Nie znam postaci która to przetrwała .

Chociaż LeBlanc to nie jest postać na topa to pomimo ogromnego damage Riven po prostu z nią wygrywam.

Opublikowano

@up Dmg masz po złożeniu DFG a,skąd weźmiesz kasę na to? Z farmy? Nie sądzę. Z killa? Też nie. Jedyne co lb oferuje przeciw Riven to ucieczka przed nią i nic więcej. Każda próba,ataku kończy się gorzej dla ciebie.

Opublikowano

Trzeba umieć grać ;d

U mnie to instaban więc :/

Riven je Nasosa

Rakieton je Riven

Trzeba mieć skilla to się ją zje, przynajmniej nie na fidinhuje

Polecam

Jaką se myszke kupić? Mam obecnie z logitecha, żeby była z kablem USB, tak do 120zł. Kształ jak najzywklejszy, żeby to nie był"kloc" z 120 guzikami dodatkowymi. Pisać PW lub na statusie profilu. Pozdrawiam

Opublikowano

Riven? Serio, taka prosta postać, grałem nią jeden raz i nawet dobre staty miałem, i nie musiałem po turetem stać, ani nie musiałem się bać 1 vs 1.

Spróbuj: Brand, Heimerdinger, Karthus. :)

1367996595-U582588.png

Opublikowano

Vs riven?Rene,jayce,irelia,jax.

Renekton to autobus,wyleczy sie i przetrzyma early

Jayce to jayce-farmisz ranged,a gdy riven wskakuje combo szybka zmiana na mlotek i odrzut z e,jej sie konczy combo,a my wyprowadzamy nasze i wygrana wymiana-mozna?mozna.

Irelia - mimo ze irelia teraz out of meta to i tak irelia mozna zaorac nawet te wasze super hiper riven'bo ja wygrywam kazdego topa jestem pro riwę djamont 1 69punktuw' - chyba was irelia nie przeorala.

Jax- mechanika dodge=to mowi samo za siebie,rive combo-automatyczna odpowiedz z dodge wtedy riven doskakuje to mamy tez doskok.

Osobiscie tez ugralem pare topow shenem na riven,ale bylo dosyc ciezko.

Opublikowano

Jax ja rucha jak chce, btw kazda postacia mozna ja zabic wystarczy troche umiec grac i znac mechanike :)

Albicoolvod->Katatuki

d64cee27e8dd47f0bbd3738cee5a7cce.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...