Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jak grać na riven?

RycerzRoman

Rekomendowane odpowiedzi

• Odpowiedzi 65
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

Hmmm,stać pod turetem,last hitować farmę,nie bić się z nią 1v1,grać najlepiej postaciami na odległość,może Kayle ;) ?

Opublikowano

grałem kennenem na riven, niby kontra na nią ale ona tymi swoimi śmiesznymi skokami skracała w sekundę dystans jaki nas dzielił ( trzymałem się na duży dystans ) i po prostu 3-4 hity i mnie nie ma... żadnych szans.. pod wieżą to samo

Opublikowano

może u ciebie w bronzie tak jest... każda dobra riven odskakuje swoim śmiesznym skillem w chwili kiedy jax odpali E ( i jej nie zestunuje ) i wtedy swoim drugim śmiesznym skillem doskakuje i napierdala milion dmg z hitów

Opublikowano

może u ciebie w bronzie tak jest... każda dobra riven odskakuje swoim śmiesznym skillem w chwili kiedy jax odpali E ( i jej nie zestunuje ) i wtedy swoim drugim śmiesznym skillem doskakuje i napierdala milion dmg z hitów

To puszczasz E zanim wskakujesz, wystarczy dobry timing.

Opublikowano

Może ja wypowiem się :D

Riven to cholernie mobilna postać ,z b.dobrą pasywką i ciekawą mechaniką. Grając kilkadziesiąt gier Rivenką zauważyłem ze jedynie postacie z dobrym slowem mogą coś wskórać Nasus oraz wyżej wymieniona Kayle. Co do gry na lini przeciw niej możemy jedynie dobić crepa i odejść (polecane champy bijące z dystansu). Bez kupna armora i hp się nie obejdzie. Jednym słowem wbijacie się 3vs1 i MOŻE padnie (bo nie raz mi się udawało przeżyć z takich "gank-ów")

Ps. Riven nie jest Noobska jak powiedziałeś ... po prostu każda postać która jest mocna jest uważana przez innych jako noobska .. kilka miechów temu tak było z masterem yi AP jak w grze ktoś widział takiego to pisał "NooB ,Report" bo jak wpadał w TF z Q to nie było co zbierać podobnie jest i w tym przypadku ... ale spokojnie już na PBE dostała nerfa na Q czyli jej podstawowy dmg :)

Jeśli masz jakieś pytanka pisz na Priv

.jpg

Opublikowano

Farm, lasthituj pod wieżą, nie daj się jej wbić. Czekaj na junglera.

Jak grasz np. Yasuo vs Riven to będziesz padał, po prostu...

Na szczęście jest już nerf na PBE, zobaczymy co z tym będzie

Ważne jest to, żeby nie oddać jej killa. Nawet ceną farmy

Opublikowano

"Jednym słowem wbijacie się 3vs1 i MOŻE padnie", "Ps. Riven nie jest Noobska jak powiedziałeś"

myślę, że to jednak jest noobska postać skoro aż 3 osoby muszą ją bić

Opublikowano

Renekton , Lee sin. Na prawde latwo skontrowac ja tymi postaciami.

Lee sin : CHyba jedna z lepszych kontr na ta postac. Uzywasz swojgo combo i uciekasz. Czyli lapiesz ja na q podlatujesz udezasz z hitow + e a potem uciekasz na w :)

lub druga metoda uzywasz w ktory jest na minionku obok riven potem q i podlatujesz a potem uciekasz i uzywasz e :)

Jeszcze nie zdarzylo mi sie przegrac lee sinem przeciwko riven :) w ogole rzadko kiedy przegrywam nim na lini.

Renekton : renektonem po prostu masz RIven w g*pie. Farmisz farmisz a jego gigantyczny lifesteal i wytrzymalosc nie pozwoli mu przegrac

u1lc.png
Opublikowano

Bierzesz jaxa albo renektona i wbijasz się w nią zanim ona to zrobi. Szczerze to jaxem można ją nieźle zniszczyć :) Ewentualnie jeszcze Jayce, harrasujesz ją z dystansu a gdy ona podejdzie używasz E z młota i gówno ci robi :)

Opublikowano

kha zix? błagam... kha jest strasznie papierowy a w early może zabraknąć mu many kiedy będzie musiał co chwile odskakiwać od tej noobskiej postaci podczas gdy on nie ma w ogóle many

Opublikowano

Grałem riven na PBE po tych nerfach , gra mi się tak jak wcześniej , czyli rozpieprzam wszystko na topie :) co do kontr to dla mnie każda kontra ssie :)

Kayle: Grałem przeciwko niej kilka razy , byłą dosyć śmieszna kiedy mnie harrasowała , kiedy odpala e i podchodzi to sie wywalam z e w q aa q aa q aa i jej nie ma :)

Jax: Rąbnie stuna i co ? useless... jak widze jaxa to zawsze pickuje riven bo wiem że mam easy lane :)

Renekton: Z tym jest odrobine trudniej bo troche bardziej tanky , ale każdą wymiane wygrywam

Lee Sin: Rzadko go widze na topie , ale jak go widze to raczej się tym nie przejmuje , mało mi robi :)

Jak wiecie kontry ssą i ważny jest skill

@UP Noobowskiej ? Bitch please to graj drafty i banuj riven jak taka noobowska ^^

Opublikowano

imo granie riven to droga na łatwiznę.. tak jak w metinie wszyscy grali wojem bo się najłatwiej expiło ( słabe porównanie :D ). Dla mnie to zero przyjemności z gry grając postacią przy której nie trzeba nic robić a zawsze się wygrywa, zero rywalizacji i przede wszystkim zero skillsów

Opublikowano

0 skilla ? Nudzi się ta postać ? Jak się sfeedujesz (u riven 2-3 kille) to możesz z low hp z odpowiednim wyprowadzeniem combo zabić przeciwnika NAWET z full hp , to dopiero jest fun z gry

Opublikowano

myślę, że posty niezwiązane z tematem powinny być usuwane bo tylko zaśmiecają temat. Z góry mówię że pytałem jak grać na riven na jednej linii a nie o to czy jestem debilem czy nie :) kiedyś się dostawało warna za napisanie posta z sensem i na temat a teraz można spamować syfem i wszystko ok

Opublikowano

imo granie riven to droga na łatwiznę.. tak jak w metinie wszyscy grali wojem bo się najłatwiej expiło ( słabe porównanie :D ). Dla mnie to zero przyjemności z gry grając postacią przy której nie trzeba nic robić a zawsze się wygrywa, zero rywalizacji i przede wszystkim zero skillsów

Jak zero rywalizacji? Jak zero skillsów wtf... Riven też trzeba ogarniać i robić playsy jak każdym. W ogóle W T F o co ty tak płaczesz... stop cry... QQ i wszystko razem... Co przegrałeś rankeda bo w enemy była Riven i teraz się dusisz czy co? Przede wszystkim to zależy od umiejętność gracza czy ogarnia... bo każdą postacią można wygrać na każdą postać... tylko zależy to od mózgu i umiejętności a nie tylko od kontry to raz. Dwa jest kilka postaci co daje radę/niszczy riven, nie co ja piszę... każdą postacią da radę ale łatwiej jest np. Karmą, Rene, Quinn ( Chociaż tu nie jestem pewny w 100% bo jednak Riven ma dashe, a Quinn kontruja dashe ale quinn ma blinda i w ogóle, range itp. zależy od umięjetności graczy raczej ), Jax, Lee, Darius. No i jest tak też, że Riven jest dobra w early ( W każdej fazie gry jest dobra, ale w early też a rzadko kiedy jakaś postać jest dobra w każdej fazie gry ) więc nic dziwnego, że owni każdą postać ale jak gra idzie pod late/mid game to taki Jax, Darius czy inny po prostu Riven zjedzą, bo jest jakby zależność, że Riven jakby buduje/musi budować dmg a taki np. darius nie i z biegem czasu taka Riven po prostu nie będzie w stanie zabić jak będzie enemy z armorem/hp/lifestealem. Również na linii np. jak to się mówi ,,Kto mieczem wojuje od miecza ginie" czyli np. też zauważyłem, że na topie jak zagrasz w early agro i enemy jungler nie przyjdzie to ten enemy top jest jakby duszony i w ogóle takie info z doświadczenia, tak więc np. jak Riven gra agro w early i przeważnie wtedy wbija się w miniony twoje i dostaje dmg od minionów nie uciekaj tylko zacznij się z nią bić np. Jesteś Jaxem, w enemy Riven, macie po 1 lvl , np. kupujesz red pota, Miniony doszły na linię jest z 2 minuta i riven wchodzi w ciebie na Q wtedy Twoje miniony zaczynają ją bić, włączasz szybko pota, dajesz w E, włączasz i robi ci mniejszy dmg ze spella plus z hitów nic, i nie ma jak uciec bo wbiła na ciebie w Q a ma tylko 1 lvl, to dostaje bersta z E, plus ma stuna czyli dodatkowo hity i miniony, i taka riven jest już podberszczona i boi się podejść i potem dobijasz 2 i firstblood trust me ;] Gram już dosyć długo na topie i wiem, że agro w early robi różnice na topie :> Pewnie o czymś zapomniałem więc pisz w komentarzu jak masz jakieś pytanie or something

PS. Myślę, że ten post ci pomoże...

E6c9g1v.gif

Opublikowano

@up nie pomoże mu bo nie będzie sie nikomu tego chciało czytać :D co do riven wystarczy farmic na starcie a jak masz 6 to R+E+Q+Auto atack + W + auto atack + Q + auto atack i R

Opublikowano

@up nie pomoże mu bo nie będzie sie nikomu tego chciało czytać :D co do riven wystarczy farmic na starcie a jak masz 6 to R+E+Q+Auto atack + W + auto atack + Q + auto atack i R

Aha? Tobie na pewno nie, ale jak Ty byś potrzebował pomocy to pewnie pierwszy byś leciał to przeczytać... btw co ty w ogóle napisałeś? Napisałeś coś o grze Riven i to w ogóle takie bezsensowe, że trzeba wbić 6 i użyć skilli/aa really? Odkrycie ameryki... Więc w ogóle wtf Twój post o.O

E6c9g1v.gif

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...