Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Root a gwarancja

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

1. Tak

2. Zależy gdzie będą zaglądać

Możesz zrobić kopię brandowanego softu bez roota i w razie potrzeby można go przywrócić. Ja mam telefon z Orange, 2 razy był na gwarancji i nie kapnęli się że mam roota.

Opublikowano

Potwierdzam to co kolega wyżej napisał...

Możesz też zamiast robić kopię systemu, wykonać unroot.

Opublikowano

Orange nie naprawia telefonu, tylko przekazuje do producenta urządzenia. Jeżeli zainstalujesz niebrandowany soft, to problemu nie powinno być, ponieważ urządzenie wraca do stanu, z jakim wyjechał z fabryki. Co do utraty gwarancji, to zależy też od samego producenta.

@2 up

Dlatego, że producent twojego telefonu przymyka na to oko.

17052109001382846035.png

Opublikowano

Po prostu jeśli nie chcesz stracić gwarancji to nie rootuj. Wyraźnie jest zapewne napisane że ingerencja w oprogramowanie telefonu min. root, zdjęcie simlocka równa się z utratą gwarancji. Unroot nie sprowadzi twojego softa telefonu do takiego stanu jaki był przed rootem.

Opublikowano

Ja tam od razu w swoim telefonie zrobiłem rota i zmieniłem softa. Jakoś nie przejmuję się gwarancją bo jeśli się popsuję i nie przyjmą na gwarancji to oddam do naprawy. ;P

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...