Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Creative Aurvana Live i karta dźwiękowa USB gamecomu.

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema, w poniedziałek jadę odebrać CAL'e bo moje Gamecomy pękły. Dostałem do nich karte dźwiękową, na usb i do niej są dwa wejścia, na słuchawki i na mikrofon. I mam takie pytanko, mam kartę dźwiękową zintegrowaną, czy CAL'e będą chodzić na 100% na niej? Czy lepiej jeśli podepnę tę kartę sieciową z gamecom'ow i do niej podłącze CAL'e?

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Zależy jaką masz tą zintegrowaną kartę dźwiękową. Jeśli jest to coś przeciętnego to jakość będzie podobna lub trochę lepsza od tej karty z słuchawek. A by w pełni wykorzystać CAL'e potrzebujesz lepszej karty dźwiękowej od tych co masz.

Opublikowano

CAL'e to słuchawki które grają tym lepiej im lepsze źródło im dasz, niektórzy wydają kilkunasto/dziesięciokrotność ich ceny na sam tor. Z każdej integry zagrają raczej słabo, to coś od gamecomu może im dodać głośności czy basu ale nie licz na większą jakość.

Opublikowano

A jak mam sprawdzić jaki jest model tej zintegrowanej kart? Bo jak daje w dxdiag to nic ciekawego o modelu nie pisze.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...