Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[VM] Esport - Sport czy nie sport?

Gość Pan Maciek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Opinia "specjalistów" od sportu na temat finałów LoLa. Co sądzicie?
Opublikowano

Dobrze mówią, gry komputerowe to nie sport i koniec. Nie ma co z tym dyskutować, można sobie robić turnieje czy inne eventy, ale to nie będzie nigdy sport. E-sport faktycznie w teorii ma dużo wspólnego z prawdziwymi zmaganiami, ale to i tak nie jest to samo.

Edit: Tak w ogóle po co tak się spieracie żeby gry komputerowe były sportem, co chcecie tym zmienić ? Czy coś nowego by doszło ? Dalej odbywały się by te same turnieje. W systemie gry też by się nic nie zmieniło.

Opublikowano

Dobrze mówią, gry komputerowe to nie sport i koniec. Nie ma co z tym dyskutować, można sobie robić turnieje czy inne eventy, ale to nie będzie nigdy sport. E-sport faktycznie w teorii ma dużo wspólnego z prawdziwymi zmaganiami, ale to i tak nie jest to samo.

Edit: Tak w ogóle po co tak się spieracie żeby gry komputerowe były sportem, co chcecie tym zmienić ? Czy coś nowego by doszło ? Dalej odbywały się by te same turnieje. W systemie gry też by się nic nie zmieniło.

Jaka jest roznica miedzy zawodnikiem siedzacym przed monitorem a zawodnikiem nad szachownica?
Opublikowano

Taka jaka między prostytutką, a pracownicą biura. Jedna pani ma pracę i druga pani ma "pracę". Wytłumacz mi po co chcesz zmieniać nazwę którą już na to wymyślono czyli "gry komputerowe". Dlaczego gry komputerowe to nie sport ? Dlatego że muzyka rockowa to nie muzyka disco-polo. Tak jest i koniec. A jeżeli już bardzo chcesz tą różnicę to chociażby to że szachy odbywają w prawdziwym świecie ( wiem że na kompie też można grać), a gry komp. to strefa wirtualna. Jak ci kompa zabiorą to zostaniesz "nikim" , nie będziesz miał żadnych zdolności, a szachista pozostanie szachistą.

Opublikowano

Taka jaka między prostytutką, a pracownicą biura. Jedna pani ma pracę i druga pani ma "pracę". Wytłumacz mi po co chcesz zmieniać nazwę którą już na to wymyślono czyli "gry komputerowe". Dlaczego gry komputerowe to nie sport ? Dlatego że muzyka rockowa to nie muzyka disco-polo. Tak jest i koniec. A jeżeli już bardzo chcesz tą różnicę to chociażby to że szachy odbywają w prawdziwym świecie ( wiem że na kompie też można grać), a gry komp. to strefa wirtualna. Jak ci kompa zabiorą to zostaniesz "nikim" , nie będziesz miał żadnych zdolności, a szachista pozostanie szachistą.

Nie chce sie klocic ale zwyczajnie brak ci argumentow.

Wytłumacz mi po co chcesz zmieniać nazwę którą już na to wymyślono czyli "gry komputerowe".

Szachy naleza do kategorii gier planszowych, chinczyk nie jest sportem jak na moje.

Dlatego że muzyka rockowa to nie muzyka disco-polo.

Najgorsza odpowiedz z mozliwych, muzyka rockowa i muzyka disco polo to rodzaje muzyki, wiec jak mozesz mowic ze gry komputerowe to nie sport bo rock to nie disco...

A jeżeli już bardzo chcesz tą różnicę to chociażby to że szachy odbywają w prawdziwym świecie ( wiem że na kompie też można grać), a gry komp. to strefa wirtualna. Jak ci kompa zabiorą to zostaniesz "nikim" , nie będziesz miał żadnych zdolności, a szachista pozostanie szachistą.

Zabierz szachiscie szachownice a wynik bedzie taki sam jak zabierzesz komputer osobie grajacej np w lola czy csa.

Nie podales zadnego sensownego argumentu, kierujesz sie tym ze mowiac lol, cs i inne gry komputerowe (granie na powaznie) widzisz nerdow, tak bywa ale nie szufladkujmy.

Opublikowano

Ja po prostu chce ci wytłumaczyć, że nie potrzebne są żadne argumenty, po prostu tak jest że gry komputerowe nie są sportem i koniec. Po co coś takiego tłumaczyć ? Chcesz się dowartościowywać tym że jesteś graczem lola ? Mogę jedynie się zgodzić z tym, że jest coś takiego jak e-sport, lecz to w ogóle coś innego.

Opublikowano

Nie gram w lola od dluzszego czasu to raz, nie potrzeba mi tego by sie dowartosciowac, probuje ci jedynie wytlumaczyc ze jezeli bierzesz udzial w dyskusji, uzyj argumentow do uzasadnienia swojej wypowiedzi, bo nie ma czegos takiego jak "tak jest, bo tak". Jest to zwyczajnie niedojrzala odpowiedz pokazujaca chec twojej wypowiedzi nie majac wiedzy w teamcie.

Opublikowano

Mnie nauczyli, że w życiu są wartości z którymi się nie dyskutuje czyli "bo tak". Wiem, że Ja Ci i tak nie wytłumaczę mojego toku rozumowania, ale po prostu tego się trzymam i wolę nie tracić czasu na doszukiwanie się w takich sprawach głębszego sensu dlaczego tak jest.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...