Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Problem] Keylogger

Sesse

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Najwyraźniej padłem ofiarą keyloggera. Dowiedziałem się i tym podczas grania na OTS gdy wyskoczył komunikat o programie ATA.exe który przestał działać. Od razu zacząłem go szukać na komputerze. Znalazłem ukryty folder C:\Program Data\EAK były pliki takie jak Keys (chyba wiadomo co w nim było) i inne pliki ze SCREENAMI z mojego komputera. Wszystkie pliki HTML. Keyloggera znalazłem w ukrytym folderze C:\Program Data\UXGYRI (folder UXGYRI nie był wykrywalny nawet po zaznaczeniu opcji pokazywania niewidocznych folderów). Były tak pliki ATA.exe i jakieś 3 (chyba bez formatu). Najzwyczajniej usunąłem pliki i opróżniłem kosz. Czy Keyloggera już nie ma? Pozdr.

@PS Keylogger najwyraźniej pojawił się poprzez Elfbota który go zapewne zawierał.

Opublikowano

wątpie aby go nie było.

przeskanuj full skanem przez malwarebytes anti malwaare oraz dr web cureit

ale polecałcbym ci też na jakimś forum wstawić logi (google logi otl i robisz według instrukcji na danym forum)

52126142219396245817.jpeg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...