Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Formacja

hryncu04

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Cześć wszystkim. To znowu ja. Sorki, że tak wystawiam post po poście ale teraz akurat jest taki moment... Mam pewien kłopot. Mam około 390k osłony na golcu, uzbierałem 100k uri i chcę kupić formację dronów, i chciałem się zapytać, który jest lepszy na krystallony bo w sumie teraz prawie tylko i wyłącznie na nich jadę. Serce czy romb. Wiele osób proponuje, żeby serce, bo i więcej hp i osłonki, i inni, że romb, bo mam sporo osłony i by mi się ładnie regenerowała i nie mam jakiegoś tam mocnego ataku. Waha się po 2700-3k. Jak radzicie?

Opublikowano

Według mnie serce będzie bardziej korzystne ponieważ będziesz mógł latać od razu na statki oraz kubiki. Romb został osłabiony kiedyś dodawał 5% osłony teraz maks tylko 5k gdzie kryśka zabiera ponad 5k więc będziesz tylko na tym tracił.

jp8p35.png
Opublikowano

Po pierwsze kryśka odbiera około 4 k. A jeśli nawet więcej to z rombem by mi ubywało około 1k a nawet mniej. A na statki i tak nie mam zamiaru na razie latać.

Opublikowano

Po pierwsze kryśka odbiera około 4 k. A jeśli nawet więcej to z rombem by mi ubywało około 1k a nawet mniej. A na statki i tak nie mam zamiaru na razie latać.

Jeżeli chcesz to kup ten Romb to jest Twoja decyzja. Ale co do statków na razie czyli później i tak będziesz musiał chociażby żeby wbić topke. Co do samej formacji z Rombem będziesz tylko tracić ponieważ tak jak pisałem ta formacja przydziela 5k osłony na sekunde przy czym DK strzela od 4k do nawet 6k na 0.6 sekundy czyli jest to aż 16 strzałów na 10 sekund. Ta formacja nie wyrobi się z takim tempem. Ja przy 600k osłony na spectrumie zawsze zostawałem z niczym i musiałem czekać aż się osłona zregeneruje, więc żałuje, że ją kupiłem.

jp8p35.png
Opublikowano

Jeżeli chcesz to kup ten Romb to jest Twoja decyzja. Ale co do statków na razie czyli później i tak będziesz musiał chociażby żeby wbić topke. Co do samej formacji z Rombem będziesz tylko tracić ponieważ tak jak pisałem ta formacja przydziela 5k osłony na sekunde przy czym DK strzela od 4k do nawet 6k na 0.6 sekundy czyli jest to aż 16 strzałów na 10 sekund. Ta formacja nie wyrobi się z takim tempem. Ja przy 600k osłony na spectrumie zawsze zostawałem z niczym i musiałem czekać aż się osłona zregeneruje, więc żałuje, że ją kupiłem.

600 k o słonki i z niczym zostawałeś? To co ty orbitować nie umiesz xD?

Opublikowano

600 k o słonki i z niczym zostawałeś? To co ty orbitować nie umiesz xD?

Najczęściej jest tak, że szukam DK lecę pod port i minimalizuje DO ;D

jp8p35.png
Opublikowano

Nie zapomnij, że jak oddalę się na odległość laserów, tak, że rakiety nie sięgają to on też mnie nie dosięga. Wtedy mogę na chwilę się oddalić, w miarę uzupełnić osłonkę i znów podlecieć bliżej, żeby rakietami nawalać i szybciej go rozwalić...

Opublikowano

Nie zapomnij, że jak oddalę się na odległość laserów, tak, że rakiety nie sięgają to on też mnie nie dosięga. Wtedy mogę na chwilę się oddalić, w miarę uzupełnić osłonkę i znów podlecieć bliżej, żeby rakietami nawalać i szybciej go rozwalić...

Tylko większość kupuje formacje po to aby alieny bić w miejscu i mieć spokój a nie orbitować i pajacować na porcie.

jp8p35.png
Opublikowano

Wali po 3400 do 4600-4700 na 0,8-1s (różnie, raz było tak, raz tak, kiedyś rzadziej, teraz zdarza sie czasami, ze w ogole nie bije przez kilka sekund)... romb = 1% twojej oslonki na sekunde... z 390k / s masz 3900/s czyli stracisz ok. 8-30k oslonek na dk przynajmniej teoretycznie - bo bez bugow nie mozna sie grac w gry bugpointa..

@Edit

Hmm, jak krecisz cale/wiekszosc to mysle w sumie ze lepiej serce, ew. krab nawet, pierw oslonka ci zejdzie cala (przy full bo2) potem hp... a to bardzo dobre na dk, kubiki czy nawet graczy :)

Moje posty:  100 200 300 400 500 600 700 800 900 1000 1100 1200 1300 1400 1500 1600 1700 1800 1900 2000

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...