Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Jak zacząć w to grac? Kilka pytań.

KaRRamb4

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witajcie, gram w lol'a około półtora roku, ale chciałbym spróbować zagrać w dotę, bo podobno jest trudniejsza od lola i bardziej ciekawa :) Mam kilka pytań:

- Kim najlepiej na początek grac? Preferuje mid'a albo adc (czy jak wy to tam nazywacie:D). Najlepiej postacie dystansowe (melee nie bardzo mi podchodzą) i magiczne.

- Czy tutaj też wbija się lvle konta?

- Czy jest tutaj coś takiego jak rankedy? Jeśli tak, to jak to działa?

- Podobno można zdobyć skórki itp. za darmo w grze. Jak?

- Czy scena e-sportowa jest dobrze rozwinięta? (nie oczekuje tutaj od razu takiej sceny jaką ma lol, bo raczej dota jej nie przebije.)

- Ile osób na oko w to gra?

- Jaką strone polecacie do szukania buildów?

Na razie to wszystko, za każdą pomoc dam lajka. Jak mi się coś jeszcze nasunie to zapytam :)

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Opublikowano

Kim najlepiej grać, kurde jest mnóstwo hero, które spełniają twoje wymagania np

Viper,Zeus,Drow Ranger,Windrunner,Sniper etc po prostu patrz który jest range i testuj;)

Tak, wbija się lvle konta jednak w grze one nic nie zmieniają, jedynie odblokowują możliwość zdobywania nowych itemów.Czym wyższy lvl tym możesz trafić lepszy item(chodzi o itemy do skórek,wyglądów etc)

Są rankedy, od 13lvl można grać samemu rankedy, ale w sumie nie wiem jak to działa nawet dokładnie, oprócz tego masz drużynowe, zakładasz 5 osobową drużynę i grasz z innymi drużynami, zależnie od tego czy wygrasz czy przegrasz to jesteś lepszy/gorszy.

Po każdej grze jest "losowanie" i możesz otrzymać,skórkę,huda,item do wyglądu bohatera itd raz dostajesz raz nie.

Jest dobrze rozwinięta, dużo ludzi gra i ostatnio widziałem główna nagroda dla drużyny która wygra turniej to było 1mln usd;)

Około 7mln unikatowych graczy w ciągu miesiąc.

Osobiście nie szukam buildów bo znam większość na pamięć lub robię je intuicyjnie (mnóstwo grałem w dotę na w3), ale masz np dota2. pl.

A co do samej gry faktycznie jest trudniejsza od lola, ale za to dużo przyjemniej się gra, ciekawsi hero,itemy,skille i mniej noobów:)

Szczerze polecam ja w dotę pykam od czasów gdy jeszcze nikt nie marzył, że będzie to osobna gra i nie żałuję!

Możesz podać nick steam to pogramy razem.

Pozdrawiam!

Opublikowano

ADC - po prostu carry. ;)

Kolega wyżej Ci wszystko wytłumaczył, na oko kilka milionów osób miesięcznie jest online, czyli tak kilkadziesiąt. Odpowiem Ci jedynie co do sceny - nie przebije? Oj, zapomnij. Dawno przebiła, ilość organizowanych turniejów na całym świecie, wysokie pule oraz ich popularność prawdopodobnie jest większa niż league of legends. Nie mówię oczywiście o oglądalności jednego tournamenta - np. LCS ale ogółem. TI3 pula ponad 2mln dolarów w zeszłym roku, teraz przejdzie pewnie dwa razy tyle bo gra jest coraz bardziej popularna. Na twitchu co chwile się zmienia pierwsze miejsce jeśli chodzi o streamy pomiędzy dotą a lolem, jedno jest pewne - są to najpopularniejsze gry esportowe aktualnie, potem jest sc2/cs.

Opublikowano

Dzięki wielkie za obszerne odpowiedzi :) Mój nick steam: Lelek, chętnie z kimś pogram :) Prosiłbym o nie zamykanie jak na razie tematu, może się ktoś jeszcze wypowie, a jak mi się nasunie jakieś pytanie podczas gry to je tutaj zadam, żeby nie zaśmiecać forum.

1369767914-U115053.png

Pomogłem? Daj LIKE ;)

Legenda
Opublikowano

Witajcie, gram w lol'a około półtora roku, ale chciałbym spróbować zagrać w dotę, bo podobno jest trudniejsza od lola i bardziej ciekawa :) Mam kilka pytań:

- Kim najlepiej na początek grac? Preferuje mid'a albo adc (czy jak wy to tam nazywacie:D). Najlepiej postacie dystansowe (melee nie bardzo mi podchodzą) i magiczne.

- Czy tutaj też wbija się lvle konta?

- Czy jest tutaj coś takiego jak rankedy? Jeśli tak, to jak to działa?

- Podobno można zdobyć skórki itp. za darmo w grze. Jak?

- Czy scena e-sportowa jest dobrze rozwinięta? (nie oczekuje tutaj od razu takiej sceny jaką ma lol, bo raczej dota jej nie przebije.)

- Ile osób na oko w to gra?

- Jaką strone polecacie do szukania buildów?

Na razie to wszystko, za każdą pomoc dam lajka. Jak mi się coś jeszcze nasunie to zapytam :)

-Luna, Viper, WR, QoP, Sniper

-Tak wbija się poziomy konta

-Ostatnio zostały dodane. Rozgrywasz 10gier po czym określa CI Twój poziom. Takie gry można rozgrywać dopiero od 13poziomu konta.

-Przedmioty kosmetyczne/wardy/komentatorzy/HUD'y dropią Ci po zakończeniu gry. Nie jest to pewne, że Ci wypadnie, ale po osiągnięciu lvl'a dostaniesz na 100% coś.

-Dota została najbardziej dominującą grą e-sportową w 2013roku, więc .!. LoL'a.

-Podczas szukania gry masz liczbę osób ile gra lub na wykresach steam. Średnio o godzinie 20 naszego czasu jest to 700tysięcy osób.

-Buildy masz gotowe w grze. Wystarczy kliknąć ikonę książki w grze (lewy górny róg) i załadować sobie dowolny build.

Zacznij od tego:

http://dota2.pl/pierwsze-kroki/

exModerator Metin2 | exModerator DOTA

Opublikowano

Tylu jest Lelków, że nie mam pojęcia który to ty <haha>

Podaj może url do profilu :)

W nocy pewnie będę grał to mógłbym ci coś pomóc:)

Pozdrawiam!

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...