Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Pytanie o dynamiczną tablicę

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siema!

Przedrostek może mylący, ale to po to żeby mod się nie czepiał.

A teraz do rzeczy, mam zadeklarowaną pustą tablicę, następnie wypełniam ją rekordami, których ilość zależna jest od gracza (wykonanych wcześniej interakcji), oczywiście wszystkie rekordy to liczby (id przedmiotów), dodatkowo dodaję do tej tablicy rekord w postaci string'a "Wyjdź "). No i teraz moje pytanie: jak wklepać wszystkie rekordy do select'a, mam pętle ale nie wiem czy mogę coś takiego zrobić

for i =1, table.getn(tablica) do
local wybierz = select(item.get_name(tablica[i]))
end

Myślę, że w miarę przystępnie opisałem problem. Dzięki za odpowiedzi :)

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Opublikowano
local q = {}

for i = 1, table.getn(tablica) do
    table.insert(q, item_name(tablica[i]))
end

table.insert(q, "Wyjdź ")

local s = select_table(q)

if s == table.getn(q)+1 then return end

@Edit

Ten ostatni warunek jest po to, aby syserr się nie pluł.

Opublikowano

Czemu mam deklarować dwie puste tablice, tablica i q??

I jak teraz mogę wybrać jeden z przedmiotów i coś z nim zrobić, np. dać lub zabrać go

Obama wie, co robisz!!!
131894.jpg                                                                                                                                                    4906167742.png

LTE Play Opole

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...