Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy warto?

Wreav

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy warto zaczynac grac w te gre?

Jest za darmo?

Gra duzo polakow?

Jest jakis polski serwer?( jezyk pl itp)

Czy bije sie po 1 potworku? ( jak np w aionie)

Czy jezeli jest jakis item shop to czy nieplacacy gracz moze cos osiagnac?

Ile wazy client gry?

Opublikowano

1. Warto. Ja czas w grze spędziłam bardzo miło. Zdecydowanie przyjemna dla oczu.

2. Tak. Możesz sobie jednak kupić Tera Club (taka premka).

3. Trochę gra. Są serwery, na których jest sporo polaków, np. Killian.

4. Nie ma żadnego serwera w języku polskim. Do wyboru jest klient w wersji angielskiej, niemieckiej i francuskiej (o ile dobrze pamiętam).

5. Można bić grupki, ale to zależy od klasy postaci, skilli oraz tego, czy dasz radę.

6. Ja nie zapłaciłam ani grosza, a bardzo dobrze mi się grało. Dobiłam maksymalny lvl bez problemów.

7. 29,9 GB

#don't care

Opublikowano

gra jest dosyć fajna i przyjemna dla oka : ) Maks lvl można dobić całkiem szybko i tak naprawdę zabawa sie zaczyna dopiero po wbiciu max lvl'a : P. w IS można kupować kostiumy, mounty, exp boosty i cos jeszcze na pewno, ale niestety nie pamietam już

sygnaleparkour.jpg

18706.png

Opublikowano

Czy warto zaczynac grac w te gre? Warto.

Jest za darmo? Jest za darmo, jednak masz limit np. stworzenia max. 2 postaci na jednym koncie.

Gra duzo polakow? Zależy, na którym serwerze, np. Arcadia - na pewno jest ich sporo. Na Veritas`ie również znajdziesz.

Jest jakis polski serwer?( jezyk pl itp) Nie ma. Niby gracze tworzą jakieś polszczenie, ale nie wiem w jakiej fazie jest - jeżeli gry nie pomyliłam ;d

Czy bije sie po 1 potworku? ( jak np w aionie) Zależy od Twoich/postaci umiejętności.

Czy jezeli jest jakis item shop to czy nieplacacy gracz moze cos osiagnac? Owszem, może. Tutaj akurat nie gra takiej roli IS.

Ile wazy client gry? 30.8 GB

Opublikowano

nie chce zakladac nowego tematu wiec tu sie spytam :)

trzeba robic te questy oznaczone zoltym wykrzykniwiem i strzalkami(albo to wykrzyknil w kółku ju nie wiem xD) i czy za to sie dostaje jakies achivmenty ? bo jesli nie to nie bede robil a jak osa to raczej warto bo lubie achivmenty :)

editttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttttt

i czy mozna enchantowac wszystkie itemy? bo jak narazie zenchantowalem tylko jeden a recze itemow nie da sie nawet umiescic w miejsu enchantu (jak cos to mam wszystkie przedmiotu do enchantu :))

Opublikowano

trzeba robic te questy oznaczone zoltym wykrzykniwiem i strzalkami(albo to wykrzyknil w kółku ju nie wiem xD) i czy za to sie dostaje jakies achivmenty ? bo jesli nie to nie bede robil a jak osa to raczej warto bo lubie achivmenty :)

i czy mozna enchantowac wszystkie itemy? bo jak narazie zenchantowalem tylko jeden a recze itemow nie da sie nawet umiescic w miejsu enchantu (jak cos to mam wszystkie przedmiotu do enchantu :))

Te misje z żółtym wykrzyknikiem i strzałkami są nieograniczone, czyli możesz je robić i robić bez końca, raczej ich się nie bierze, przynajmniej ja ich nie brałam, jedynie na instancjach - czasami.

Co do reszty pytań to nie wiem, bo nie zagłębiłam się aż tak w Tere, a obecnie mam chwilową przerwę od tej gry ;p

Opublikowano

O ile dobrze pamiętam to czerwone misje to story questy, które trzeba robić, a żółte to poboczne, które możesz ominąć. Ja robiłam wszystkie.

Enchantować można jedynie te itemy, które są "enchantable" (szukaj napisu w opisie itemka).

#don't care

Opublikowano

A czy wersja darmowa jest bardzo okrojona, czy tylko chodzi o stworzenie tych 2 postaci? Istnieje może jakis polski clan, który mógłbym pomóc w budowaniu postaci?

Opublikowano

A czy wersja darmowa jest bardzo okrojona, czy tylko chodzi o stworzenie tych 2 postaci? Istnieje może jakis polski clan, który mógłbym pomóc w budowaniu postaci?

Co do specyfikacji darmowego - veteran'a - premium konta to tutaj masz rozpiskę.

1380392733-U730923.jpg

O gildię, czy kompanów do gry staraj się w tym temacie:

http://www.mpcforum.pl/topic/864083-szukasz-przyjaciol-do-wspolnej-gry-napisz-tutaj/
1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

@Up Dzięki, a jak wygląda PvP pomiędzy graczem F2P, a graczem który płaci? Duże są różnice?

Nie ma żadnej różnicy ;)

1365336413-U179206.png
LIp6k.png
EPICSYGNA_erasnwx.jpg
LIp6k.png
1365336413-U179206.png

qar_gameplay.png

Opublikowano

Wiem, że z dupy ci wklepię ten post, ale nie graj na EU. Na US (od Enmasse) jest wszystko lepiej, a przy 150-200ms nie odczujesz lagów w open world. To samo tyczy się dungeonów. Wiadomo, że na top level pvp między dwoma hajtami ten, który ma 30ms ma przewagę nad tym z 200, ale nie oszukujmy się- szanse na to, że znajdziesz się w 10, może 20 najlepszych graczy pvp na serwerze są raczej nikłe. A nawet jeśli, to dużej różnicy nie ma.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...