Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[DYSKUSJA]DOTA 2 - Opisz postac

QuarK

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Trochę nie zrozumiałe - mamy opisać postać, w sensie wymyślić jej umiejętności, pochodzenie, fabułę czy po prostu zrobić schemat kupowania przedmiotów, jak grać nią?

Opublikowano

Konkurs kompletnie z dupy, nie wiadomo o co w nim chodzi, dodatkowo jurorami są osoby w żaden sposób nie związane z dotą, pozdrawiam.

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Trochę nie zrozumiałe - mamy opisać postać, w sensie wymyślić jej umiejętności, pochodzenie, fabułę czy po prostu zrobić schemat kupowania przedmiotów, jak grać nią?

Masz opisać postać, czyli realne jej umiejętności.

Konkurs kompletnie z dupy, nie wiadomo o co w nim chodzi, dodatkowo jurorami są osoby w żaden sposób nie związane z dotą, pozdrawiam.

Konkurs nie polega na graniu w grę. Polega na opisaniu jednej z postaci, tu(w konkursie) liczy się kreatywność, a mniej znajomość gry ;)

Przykładowo, jeżeli skorzystasz z strony z informacjami, aby douczyć się o bohaterze i ją przeczytasz. To posiadasz już jakąś wiedzę o niej, teraz pozostaje tylko się rozpisać. Piszesz tam np. jak wygląda i jakie ma "umiejętności".

Opublikowano

Masz opisać postać, czyli realne jej umiejętności.

Konkurs nie polega na graniu w grę. Polega na opisaniu jednej z postaci, tu(w konkursie) liczy się kreatywność, a mniej znajomość gry ;)

Przykładowo, jeżeli skorzystasz z strony z informacjami, aby douczyć się o bohaterze i ją przeczytasz. To posiadasz już jakąś wiedzę o niej, teraz pozostaje tylko się rozpisać. Piszesz tam np. jak wygląda i jakie ma "umiejętności".

Fajnie, tylko jak jurorzy niegrający w dotę ocenią prawdziwość zawartych w opisie informacji?

hejter naczelny | aktywny od 2k6 | król forumka | gold member | blue member | mpc champion | best member | exmod | exvip
Km5iG.png

Opublikowano

Fajnie, tylko jak jurorzy niegrający w dotę ocenią prawdziwość zawartych w opisie informacji?

Jest dużo stron, które zawierają potrzebne informacje. Co do sposobu oceniania, to się nie martw - możemy się podzielić na określone role. ;)

Opublikowano

Jest dużo stron, które zawierają potrzebne informacje. Co do sposobu oceniania, to się nie martw - możemy się podzielić na określone role. ;)

Fajnie, być ocenianym przez osobę, która nie ma pojęcia o grze i całą wiedzę czerpie z wiki.

Km5iG.png

Opublikowano

Fajnie, być ocenianym przez osobę, która nie ma pojęcia o grze i całą wiedzę czerpie z wiki.

Fajnie, jest poszanować pracę kogoś, kto zrobił konkurs, miał intencje. Ale jak widzisz, napisałem, że:

(...) Co do sposobu oceniania, to się nie martw - możemy się podzielić na określone role. ;)

Opublikowano

Mamy opisac wyglad i skille potaci?

Tak, najlepiej wygląd. Jeżeli opiszesz skille i jak wyglądają będzie to plus dla twojej pracy.

Można dostać Blue za pierwsze miejsce jak coś?

Myślę, że nie byłoby z tym problemu ;)

Opublikowano

Jak dla mnie taki konkurs to głupota, można było zrobić tyle innych konkursów, jak turniej Mid Only 1v1 albo 2v2... Gdybym nawet się starał, to nie wiem jak opisać "chód postaci" w jakiejkolwiek grze.

Opublikowano

Jak dla mnie taki konkurs to głupota, można było zrobić tyle innych konkursów, jak turniej Mid Only 1v1 albo 2v2... Gdybym nawet się starał, to nie wiem jak opisać "chód postaci" w jakiejkolwiek grze.

Chciałbym takie coś zrobić, ale miałem/mam problemy z DOTĄ. Więc twoja propozycja nie wypali. Możesz przecież opisać jej wygląd i skille, to jest znacznie łatwiejsze od "chodu postaci" ;)

O wiele lepszy byłby konkurs na poradnik, w którym można by to wszystko lepiej wyjaśnić i przy okazji pomóc początkującym.

Myślałem nad tym,być może zrobimy to w przyszłości. ;)

Opublikowano

Do tych co mają jakieś wątpliwości na temat konkursu, fajnie jest powiedzieć, ze konkurs beznadziejny itp. Tylko zastanawia mnie, jeśli macie tyle sugestii, pomysłów na konkurs, dlaczego wcześniej nie napisaliście do moderatorow działu, iż macie taka i taka propozycje. Zrobili konkurs i to się ceni, mówiąc szczerze, moderator nie ma jakiegoś obowiązku do organizowania konkursów, jest to jego dobra wola i chęć.

A teraz pytanie, za każda oddana pracę będą zdejmowane pkt. ostrzeżeń?

lpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.pnglpv4KEF.png

Opublikowano

Do tych co mają jakieś wątpliwości na temat konkursu, fajnie jest powiedzieć, ze konkurs beznadziejny itp. Tylko zastanawia mnie, jeśli macie tyle sugestii, pomysłów na konkurs, dlaczego wcześniej nie napisaliście do moderatorow działu, iż macie taka i taka propozycje. Zrobili konkurs i to się ceni, mówiąc szczerze, moderator nie ma jakiegoś obowiązku do organizowania konkursów, jest to jego dobra wola i chęć.

A teraz pytanie, za każda oddana pracę będą zdejmowane pkt. ostrzeżeń?

Myślę, że nie byłoby to problemem, spytam jeszcze resztę jurów, ale jeżeli praca byłaby rewelacyjna to ja jestem za. Ale nic nie obiecuję. ;)

Opublikowano

To jak ma robić konkurs na siłę, to niech go nie robi, bo wychodzi takie gówno jak tutaj.

Km5iG.png

Opublikowano

To jak ma robić konkurs na siłę, to niech go nie robi, bo wychodzi takie gówno jak tutaj.

Ktoś powiedział, że muszę robić konkurs? Nie, jeżeli już masz wyrażać swoją opinię to ją uzasadnij. Trzeba było napisać do mnie, że masz pomysł na konkurs. Konkurs według mnie jest dobry, "opisz wygląd", łatwe, proste i przyjemne. Ale o gustach się nie dyskutuje, toteż nie mam nic Ci do zarzucenia,ale nie chcesz brać udziału - twoja sprawa. ;)

Opublikowano

Konkurs się odbędzie nawet przy 4 oddanych pracach?

Zastanowimy się, jednakże, dobrze by się stało, gdyby było ich więcej.

Opublikowano

Kiedy wyniki?

Wszystko zależy od czasu i jak szybko możemy się zgrać, aby wyłonić zwycięzców.

Mogę zatem powiedzieć tylko, w najbliższym czasie.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...