Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[BF4] Jak szybko zdobyć PD?

insane555

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Z powodu utraty materiałów z nagród nie mogę wam udowodnić że podany przeze mnie sposób działa. Możliwe jest osiągnięcie 110 lvl'u w 2 tyg. albo mniej.

1. W wyszukiwarkę serverów wklepujemy frazę "flag".

Wyszkoczy nam pełno serverów typu "flagrun" na tych serverach nie wolno zabijać w przeciwnym razie dostaniemy bana.

Cytat

4126730.png

Szukamy servera z mapą L. Kolejowa Golmud. W przypadku innych map nie ma sensu expić ponieważ mało tego expu jest.

2. Po wejściu na serv przejmujemy flagi A i B, tylko te punkty.

Aby expa było jeszcze więcej możemy dać premię DP z battlepacków np. 200% w tedy idzie to na prawdę szybko. Podczas rundy możliwe jest osiągnięcie ponad 10 lvl'i

Dodatkowo, jeśli zauważę zainteresowanie powiem wam co zrobić żeby mieć jeszcze więcej expa w jednej rundzie i wygrywać baretki najlepszego gracza oraz dodatkowe medale. Co najmniej 2 na rundę.

EDIT: Dla zainteresowanych, dodatkowy exp! :)

1. Weź technika, robota saperskiego i palnik.

2. Podczas przejmowania flagi wyciąg robota i drapnij go nożem a 50% go uszkodzisz(uwaga! nie machaj nożem 2 razy bo zniszczysz robota).

3. Naciskasz F wyciągasz palnik i naprawiasz aż do 100% robota potem znowu machasz nożem raz i naprawiasz, podczas jednego postoju wlecą 2 baretki po 200expa za 16napraw..

4. Podczas latania z A do B i naprawiając robota nie dostajemy tylko baretki za palnik i potem medal palnika ale również 270 expa do tabelki wyników, jest to nie wiele, ale wystarczy zarobić tyle aby przebić najlepszego gracza, który nie używa palnika :)

Filmik pokazujący tą metodę.

http://www.youtube.com/watch?v=67m9mduMguc&feature=youtu.be

UWAGA! Punkty i baretki za naprawy dostajemy co 2 przejecie jeśli przejmujemy na A i B. Normalnie to musimy poczekać troszkę czasu aby system zaczął zaliczać nam za naprawy punkty.

REKORD! :)

5437953.png

Opublikowano

Jak obiecałem tak dałem :) Dodam że ja na pewnym serverze wycisłem 150k w jednej rundzie gdzie na tabelce się nie zmieściło i było widać 99k ale dało 150k, ten server nie miał limitu czasu i miał 1500 ticketów :)

Piszcie relacje i róbcie screeny jak wam idzie :)

Opublikowano

Sceptycy są zawsze... Na razie bana nie mam i nie spotkałem się jeszcze z tym u moich znajomych. Co chodzi o przyjemność to dla mnie gra dopiero się zaczyna :)

• 2 tygodnie później...
  • 2 tygodnie później...
Opublikowano

Nie zdążyłem sprawdzić czy poradnik działa, ale zapowiada się ciekawie dla maniaków expa.

Tylko nasuwa mi się pytanie jaki sens ma gra gdy walczysz z wrogami, tylko biegasz i zajmujesz punkty. Poza tym gdy osiągniesz maxymalny level nie masz do czego dążyć.

giphy.gif

Opublikowano

@up

dokładnie poradnik dla kogoś kto chce szybko wbić lvl bardzo dobry ale ten czas na latanie od flagi do flagi wolałbym przeznaczyć jak już na normalna grę i robić "skilla" :D

Taka gra gdy nie czekasz już na komunikat "You have been promoted" szybko się nudzi :P

Opublikowano

między innymi można odblokować wszystkie umiejętności, odblokowania dla pojazdów np. jetów, jednak nie macie racji jest do czego dążyć, jeśli wg. was o to chodzi w grze żeby wydać kasę nabić level skillem i przestać grać bo już się znudzi i nie ma sensu bo mamy najwyższy level to gry nie są dla was, dla mnie np. gra dopiero się zaczyna chodzi o rozrywkę :) tak dla mnie to jest rozrywka dopiero w tedy gdy mam już jakieś konkretne bronie, są też zadania do wykonania ale mniej ważne, w grze BF jest wiele ciekawych rzeczy i szybko się nie nudzi po wbiciu levelu :)

Opublikowano

to gry nie są dla was

No akurat nie Tobie o tym decydować. Poza tym bardziej satysfakcjonowało by mnie dojście do czegoś, tak jak należy. I tak jak to robi większość ludzi, a nie żeby wejść na serwer i biegać od flagi do flagi jak szalonu. Gra jest dla mnie najbardziej ciekawa i eksccytująca, gdy wiem, że zawsze mogę do czegoś dążyć, a nie gdy mam wszystko na pstryknięcie palcem. i cała gra sprowadza się do zdobywania jak najlepszych statów. Bardziej cieszą zarobione pieniądze, czy takie które dostaniesz ? Ja mam dużo więcej frajdy gdy coś zdobędę, bo sobie po prostu zasłużyłem.

na tych serverach nie wolno zabijać w przeciwnym razie dostaniemy bana.

Jak dla mnie to nie ma sensu. To tylko moje zdanie.

giphy.gif

Opublikowano

Moim zdaniem jest to trochę noobskie. Co z tego, że nabijesz 110 i masz wszystko wymaksowane skoro nie miałeś czasu nauczyć się grać?

Lv ma za zadanie odzwierciedlać w pewnym sensie umiejętności oraz doświadczenie gracza, które nabywa podczas jego wbijania.

Widziałem już kilka 110 padających w sytuacji 1 na 1 jak muchy zarówno pojazdami jak i pieszo.

Więc warto zadać sobie pytanie czy nie lepiej jest nauczyć się grać uczciwie zamiast iść na głeboką wodę bez doświadczenia.

Opublikowano

między innymi można odblokować wszystkie umiejętności, odblokowania dla pojazdów np. jetów, jednak nie macie racji jest do czego dążyć, jeśli wg. was o to chodzi w grze żeby wydać kasę nabić level skillem i przestać grać bo już się znudzi i nie ma sensu bo mamy najwyższy level to gry nie są dla was, dla mnie np. gra dopiero się zaczyna chodzi o rozrywkę :) tak dla mnie to jest rozrywka dopiero w tedy gdy mam już jakieś konkretne bronie, są też zadania do wykonania ale mniej ważne, w grze BF jest wiele ciekawych rzeczy i szybko się nie nudzi po wbiciu levelu :)

Ale nikt nie powiedział tego że po wbiciu max. lvl odrazu odstawiamy gre - to po pierwsze, po drugie dla mnie rozrywką jest odblokowywanie i dążenie do czegoś więc stwierdzenie że te gry "nie są dla nas" jest poprostu - idiotyczne...

Opublikowano

Ciekawe jakim cudem odblokujesz sobie wszystkie bronie na rundach typu flag run, skoro do tego potrzebne są zabójstwa?

Prawda, odblokujesz tym gadżety, dodatki do pojazdów, te całe umiejętności za punkty drużynowe, ale co z tego, jak będziesz tylko latał od flagi do flagi.

Jak dla mnie to jest żałosne tak odblokowywać dodatki. To tylko świadczy o tym, że sam nie umiesz grać. I po twoim profilu to widać, niestety.

Już wolałbym sporo osób z 1 lvl'em nic nie odblokowane, bo oni starają się normalnie grać, pomagają innym, bo za to mają punkty, a niektórzy wolą iść na łatwiznę i przejmować flagi przez kilkanaście godzin. A później co się okazuję w grze, że są gorsi od nowych graczy.

Pozatym co to za przyjemność jeździć cały czas w kółko przez dłuższy czas i czekając aż się odblokuję dodatek. Już lepiej zagrać z 2-3 rundki normalnej gdy i masz odblokowane wszystko.

Opublikowano

Najnowsza informacja. Dwóm graczom top 2 wyzerowali konto :0 Polecam zobaczyć w rankingu światowym.

Więc jeżeli chcecie zachować konta radzę nie używać tego sposobu.

Opublikowano

Ciekawe jakim cudem odblokujesz sobie wszystkie bronie na rundach typu flag run, skoro do tego potrzebne są zabójstwa?

Prawda, odblokujesz tym gadżety, dodatki do pojazdów, te całe umiejętności za punkty drużynowe, ale co z tego, jak będziesz tylko latał od flagi do flagi.

Jak dla mnie to jest żałosne tak odblokowywać dodatki. To tylko świadczy o tym, że sam nie umiesz grać. I po twoim profilu to widać, niestety.

Już wolałbym sporo osób z 1 lvl'em nic nie odblokowane, bo oni starają się normalnie grać, pomagają innym, bo za to mają punkty, a niektórzy wolą iść na łatwiznę i przejmować flagi przez kilkanaście godzin. A później co się okazuję w grze, że są gorsi od nowych graczy.

Pozatym co to za przyjemność jeździć cały czas w kółko przez dłuższy czas i czekając aż się odblokuję dodatek. Już lepiej zagrać z 2-3 rundki normalnej gdy i masz odblokowane wszystko.

Nie chce mi się już was tutaj obrażać, nie czytasz dokładnie, kto powiedział że da się tym sposobem odblokować bronie?

No akurat nie Tobie o tym decydować. Poza tym bardziej satysfakcjonowało by mnie dojście do czegoś, tak jak należy. I tak jak to robi większość ludzi, a nie żeby wejść na serwer i biegać od flagi do flagi jak szalonu. Gra jest dla mnie najbardziej ciekawa i eksccytująca, gdy wiem, że zawsze mogę do czegoś dążyć, a nie gdy mam wszystko na pstryknięcie palcem. i cała gra sprowadza się do zdobywania jak najlepszych statów. Bardziej cieszą zarobione pieniądze, czy takie które dostaniesz ? Ja mam dużo więcej frajdy gdy coś zdobędę, bo sobie po prostu zasłużyłem.

Jak dla mnie to nie ma sensu. To tylko moje zdanie.

Ale nikt nie powiedział tego że po wbiciu max. lvl odrazu odstawiamy gre - to po pierwsze, po drugie dla mnie rozrywką jest odblokowywanie i dążenie do czegoś więc stwierdzenie że te gry "nie są dla nas" jest poprostu - idiotyczne...

Idiotyczne to jest wasze udzielanie się w tym temacie :) jeśli nie podoba wam się mój sposób to po prostu idźcie sobie komentować inne tematy, to jest po prostu nabijanie przez was postów.

Nie będę was wyzywał i zniżał się do waszego poziomu. Zachowujecie się tak jakby ktoś was zmuszał do korzystania z tego sposobu. Nie chcecie nie korzystajcie proste? Proste...

Opublikowano

Rozumiem, nie byłeś gotowy na krytykę.. zdarza się

@edit

Zawsze mnie zastanawiało o co ten ból dupy z "nabijaniem postów" przecież to nie pieniądze... to że jeden będzie miał więcej nie znaczy że jest lepszy. Pomijam fakt że ja wyraziłem opinie na temat więc nie mam mowy o "nabijaniu postów" ;)

Opublikowano

Niektórzy tak mają, piszą coś i chcą usłyszeć tylko komplementy, oklaski itp. jednak jeśli ktoś zacznie wyrażać swoją opinię, która nie podoba się autorowi, zaczyna się denerwować, a to nadal jest opinia. Negatywna ale nadal opinia.

A co do nabijania postów, to mam podobne zdanie jak mikaele94, za te posty nic nie ma, więc każdy zależnie od chęci może pisać swoje zdanie na dowolny temat, lub to zignorować.

"Nie chce mi się już was tutaj obrażać..."

Czyli gdyby Ci się chciało, to byś mnie obraził, tak?

"Idiotyczne to jest wasze udzielanie się w tym temacie :) jeśli nie podoba wam się mój sposób to po prostu idźcie sobie komentować inne tematy..."

My po prostu oceniamy to, co sam napisałeś. Dla jednego to może być coś "cennego" lub po prostu przydatnego, dla kogoś innego to po prostu poradnik z czymś, co jest po prostu... słabe. To jest forum, tutaj prowadzi się dyskusję, wyraża swoję opinię/zdanie na dany temat. Więc jeśli nie jesteś przygotowany na krytykę pisząc tematy z poradnikami etc. to nie wiem po co Ty to piszesz.

Opublikowano

@Up Niby macie prawo do komentowania, ale takie wypowiadanie sie to tylko hejt w strone autora. Jezeli chce ktos calego bf-a odblokowac przez flagi, to jest jego sprawa. Dla niektórych ten poradnik moze byc przydatny, poniewaz np chcą cos cennego odblokowac,nie mają czasu, nie chce im sie itp, to wybierają prostszą drogę. Wy nie macie tu nic do gadania. To jest forum o trikach, cheatach bugach itd. Jezeli tak piszecie to zachowajcie to sobie dla siebie. Autor nie musia się tym dzielic, ale to zrobil dla INNYCH uzytkowników, a zapewne nie kazdy wiedzial o takim sposobie.

Opublikowano

Dyskusja w tym temacie ma przebiegać kulturalnie, jeżeli zobaczę wypowiedzi o dupie marynie lub o tym jakim to trzeba być nierozumnym, aby nabijać sobie w taki sposób xp, obiecuję, że polecą warny.

Miłego dnia.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...