Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Mysz, Podkładka, Sluchawki, Klawiatura - 1000zł

Ustonianka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam.

Jako że mam już dość kupowania ciągle taniego sprzętu, wole kupić raz, a dobrze (nie jak wcześniej, po 3x) to chcę zakupić mysz, podkładkę, klawiaturę oraz słuchawki.

Potrzebne mi są do gry, głównie z nastawieniem na FPS (BF4), więc pozycjonowanie.

Ogólnie potrzebuje sprzętu, który kupię raz, a dobrze i będzie mi długo służył.

Co do Myszy:

Obecnie posiadam: R.A.T 3 / A4Tech Bloody V7
Gram głównie w FPS (Battlefield 4), Rozdziałka 1366x768
DPI: 1200
Czułość: 12% (BF4)
Czułość w Windows: 7/11
Obrót 360: 13cm

Palm Grip mile widziany, przycisków wiele mi nie trzeba, standardowe + fajnie jak będzie do zmiany dpi w wygodnym miejscu.
Myślałem o Logitech G400S, Razer Deathadder (tylko czy to mi zaraz nie zdechnie, jak to razer), Steelseries Sensei Raw (tylko to raczej pod palmgrip się nie nada)

Podkładka:

Tutaj się nie znam kompletnie, ale fajnie gdyby miała wymiary min. 32x42cm, coś takiego mam teraz, może być lekko większa. Myślałem o Steelseries QCK + oraz Razer Goliathus Control - Large

Słuchawki:
Obecnie mam padnięte Creative HS850 oraz Ozone Rage ST.
Mile widziane razem z micro, ale jak nie będzie nic godnego uwagi to przeboleje to jeśli jest jakiś mikrofon, który da się w jakiś wygodny sposób przymocować do słuchawek, bo nie chcę takiego "wolnostojącego". (Sennheiser HD 449 ?) Poszukuje czegoś głównie do FPS, z nastawieniem na Battlefield 4. Głównie zalezy mi na wygodzie (duże muszle mile widziane) oraz wykonaniu (tj. nie rzucam sprzętem o ściane, raczej o niego dbam, ale nie chcę żeby mi padły tak jak 2 poprzednie modele, po 4-6msc).

Myślałem nad AKG GHS1, nie chcę napewno CAL!, ze względu na potrzebny recabling, a ja się na tym nie znam. Myślałem też nad Steelseries Siberia V2 (zwykłe się różnią czymś od np. Frost Blue? Poza podświetleniem), jednak miałem już pełno pseudo gamingowego sprzętu i nie ma takiego, który wytrzymał więcej jak 7msc (gram dużo, bardzo dużo). Jednak widzę że na waszym portalu Siberie są bardzo dobrze oceniane.

Dodam, że fajnie gdyby słuchawki jakoś wyglądały i najlepiej były razem z mikrofonem, bo będą przewożone razem ze mną na lany.

Klawiatura:
Myślałem nad Steelseries APEX Raw oraz SteelSeries 6GV2. W 6GV2 obawiam się braku nóżek oraz wysokiej krawędzi. Fajnie gdyby była podświetlana, ale jak nie - to nie, przeboleje to. Teraz mam jakiegoś tracerka wink.gif Jednak najbardziej podoba mi się Tesoro Durandal

Głównie mi zależy żeby to był sprzęt, który zaraz nie padnie, tak jak poprzedni.

Nie wiem czy umieściłem temat w dobrym dziale - jeśli nie, to prosiłbym o przeniesienie.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Steelseries Siberia V2, SS Rival, XyperX Fury Pro 

Opublikowano

Nie i też chcę kupić, gdzieś po nowym roku. Na to osobno przeznacze pieniądze, chyba że ktoś w podanym 1tyś zł zmieści się razem z kartą.

i5 3350P, GB GTX960 WF2 4Gb, Goodram 2x 4Gb 1333MHz CL9, Corsair VS450, Crucial M550 128Gb, iBox 715, Windows 8

Opublikowano
Myślałem nad AKG GHS1, nie chcę napewno CAL!, ze względu na potrzebny recabling

Nawet bez rekablingu rozwalają inne słuchawki jakością dźwięku, ale GHS1 to też dobre słuchawki. Ponoć są diabelnie niewygodne i nie da się w nich długo wysiedzieć. Polecam Ci jednak te CAL'e lub SRH240 jednak te drugie mają mało basu bez przeróbek. Do tego jak musi być podpinany to może Zalman mic1. Ale wszystko zależy od tego jakiego dźwięku oczekujesz

Co do klawy, jakaś gamingowa z makro czy może być zwykła ? Jeśli tak to Logitech illuminated, mistrz ciszy w dodatku ładnie wygląda i ma podświetlenie.

Jeśli o podkładkę chodzi, A4Tech 500mp kosztuje jakieś 15 zł a jest tak samo zrobiony jak ten Steelseries, inne jedynie logo

Opublikowano

To ja polece tak.

Słuchawki: Beyerdynamic DT234 PRO

Klawiatura: Microsoft SideWinder x4 lub x6 albo te co sam zaproponowałeś

Podkładka: only blat :D nie no żart możesz te które napisałeś\

Myszka: TT esport black element

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

Nawet bez rekablingu rozwalają inne słuchawki jakością dźwięku, ale GHS1 to też dobre słuchawki. Ponoć są diabelnie niewygodne i nie da się w nich długo wysiedzieć. Polecam Ci jednak te CAL'e lub SRH240 jednak te drugie mają mało basu bez przeróbek. Do tego jak musi być podpinany to może Zalman mic1.

Co do klawy, jakaś gamingowa z makro czy może być zwykła ? Jeśli tak to Logitech illuminated, mistrz ciszy w dodatku ładnie wygląda i ma podświetlenie.

Jeśli o podkładkę chodzi, A4Tech 500mp kosztuje jakieś 15 zł a jest tak samo zrobiony jak ten Steelseries, inne jedynie logo

Słuchawki wolałbym jakieś z wbudowanym mikro, znajdzie się coś? Zresztą CAL'e myśle że raczej bardziej nadają się jako uniwersalne słuchawki, a nie typowo dla gracza, może sie mylę. Mają raczej średnią scene.

Klawa - podstawa jest taka, żeby była mechaniczna (chcę coś wytrzymałego i trwałego) Innych syfów typu makra nie trzeba. Co powiedzie o tym Tesoro, które podałem?

Opublikowano

Jest tak że dobre słuchawki przeznaczone bardziej do muzyki, radzą sobie z grami a czasami lepiej niż "gamingowe".

Pomagam w sprawach komputerowych

Opublikowano

@Up No co Ty nie powiesz? :D Tylko że ja CAL'e miałem okazje używać i takie miałem wrazenia, że są świetne jako uniwersalne, ale nie jeśli ktoś szuka słuchawek w 100% do gry. Może się myle i mam zbyt mało wprawne ucho, dla tego tu pisze.

Opublikowano

W takim razie po co pisałeś swojego porzedniego posta, skoro ja odnosiłem się do CAL? Pomyśl troche..

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...