Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pomoc] Lagi

Trampp

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam mam problem z lagami w warrocku gdy zaczynam gre przez jakaś minute nie widzę wogóle graczy mają ping po 0 a gdy się pojawią to mają wszyscy drużyna przeciwna i moja ping 999 i nie schodzi cały czas jest 999 ludzie strasznie skarzą się że mam duże lagi i nie da się ze mną grać mam internet radiowy 3mb więc nie powinno być problemów a jednak są...:/ może mi ktoś pomóc od czego to zależy ???

Opublikowano

Masz zablokowane porty

Jezeli masz internet na kabel czy tam radiowy zadzwoń do dostawczy i poproś o odblokowanie wszystkich portów

Jeżeli masz router to podaj jego nazwę

320551442138510845087.png
Opublikowano

miałem wczesniej normalny przez router ale zmieniłem na radiowke podpiętą pod routera i wlasnie sa problemy teraz może się dostawca nie zgodzić na odblokowanie portów?

Opublikowano

mhm spróbuje zadzwonić jesli nie to postrasze go i zobaczymy :P a jeśli chodzi o te porty to maja jakas nazwe czy po prostu powiedziec zeby odblokowal mi porty ponieważ jeśli zapyta jakie to nie bede wiedzial :D

Opublikowano

• Przeczyść komputer programem CCleaner i Odkuracz.
  • Użyj programu Advanced System Care!
  • Użyj programu typu GameBooster.
  • Wyłącz wszystkie zbędne aktywne programy ( typu. gadu gadu , skype )
  • Dodaj War Rock do wyjątków antywirusa.
  • Użyj programu 5StarGameTuner
  • Zmień ustawienia gry na low lub medium .
  • Zainstaluj najnowsze sterowniki do swojej karty graficznej.
Jeżeli nic z tych rzeczy nic nie pomaga , może to być wina nie nasza , lecz dystrybutora :)

W wr jest tak, że jak jesteś połączony z graczem przez serwer(Ty-serwer-InnyGracz) masz ping 999, jeżeli jesteś połączony p2p czyli od razu z graczem(Ty - Gracz)masz normalny ping. Z tym raczej nic nie zrobisz.

Zadzwoń do operatora sieci i poproś o otwarcie wszystkich portów.

Zapewne Ci nie otworzy ale musisz go męczyć. I w pewnym sensie straszyć o zerwaniu umowy itd xD

Może również odblokować porty w routerze wykonując poprawnie opcję Port Forwarding.

1359748852-U507582.jpg

Lub zobacz z tego tuta :

http://www.mpcforum.pl/topic/369383-tut-jak-zrobic-poprawnie-port-forwarding/

Również jeżeli masz router podłącz przez kabel ethernet ;)

Pozdr.

Typowy cytat Wilczka :D Przeczytaj to, a może uda Ci się odblokować w routerze :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...