Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Co i jak z tym e-papierosem?

Franko_1998

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Widzę, że e-papieros staje się coraz bardziej popularny, ale mam kilka wątpliwości i chciałem was zapytać - ekspertów xD.

Czy e papieros nie szkodzi na zdrowie i nie wywołuje żadnych efektów ubocznych?

To jest drogi interes czy tańszy od kupowania paczek papierosów? Nie sugeruję, że palę papierosy, bo wcale tak nie jest, ale chciał bym spróbować z tym e.

Jest jakieś ograniczenie wiekowe czy każdy z tego może korzystać?

Jak mi się zdaję dym e papierosa nie wydziela żadnych substancji zapachowych no nie(?), bo u mnie w kiblu kiedyś jarali (jak można to nazwać jaraniem) i jakoś nic nie poczułem.

Czy uzależnia i czy w ogóle warto wydawać na to hajs?

Opublikowano

Ja nie paliłem fajek , ale od 2 tyg pale e-fajke , koszt takiej e-fajki to ok 50 zalezy czy chce kupic podróbkę czy orginalna , ja mam podróbke a koszt olejków to 10ml=10zł a 10 ml starczy ci na około tydzien , także jest dużo tansze od zwykłych papierosów , a co do zdrowia to wiem ze nie ma mozliwosci dostania raka cos takiego :D

Opublikowano

@Up przepłacasz za olejek o jakies 6 zł

Tańsze to jest sam paliłem normalne papierosy ponad 2 lata i trudno jest sie uwolnić ale z e-pepkiem jest łatwiej duzo latwiej,

tak e-papieros też jest szkodliwy dużo mniej niż zwykłe ale zawsze cos

nie jest to od 18 lat , ale też bez przesady żeby 11 latek to palił , można to kupić bez problemu w sklepie czy na necie , tak samo z olejkami i innymi cześciami

wydziele tam jakieś substancje zapachowe ja np mam teraz olejek 18 mg mięta lodowa i jebie mi cynamonem ale to tylko jak komuś sie chuchnie na twarz a tak to nie :)

I tak to jest tańsze od zwykłych papierosów obliczyłem ze odkąd mam e-pepka to w tydzień zaoszczedziłem 40 zł ( 10zł wydaje na olejki na allegro sa tanie ) ,gdybym nie miał e-papierosa to co tydzień 50 zł w dupe na fajki ,

sygnatura niezgodna z regulaminem forum mpc rozdział II pkt. 7 (maks. 5 linijek).

Opublikowano

Te e-fajki to zwykłe gówna które stały się popularne przez dzieciarnie z Gimnazjum taki to niby szpan jak jadąc autobusem dymią jakimiś truskawkowymi olejkami by ojciec nie wyczuł .

784091427630431250239.png
Regulamin sygnatur

Opublikowano

Te e-fajki to zwykłe gówna które stały się popularne przez dzieciarnie z Gimnazjum taki to niby szpan jak jadąc autobusem dymią jakimiś truskawkowymi olejkami by ojciec nie wyczuł .

To się jara dla smaku, który jest całkiem dobry wbrew pozorom, więc ze swoimi teoriami wracaj na kwejka.

Pomogę z matematyki, PW.

Opublikowano

mam i polecam

bateria Dilon's oraz grzałka Volish, kupiłem go od kumpla, wszystko za 60zł ale jest lux, nie pale juz tydzien analogów nie śmierdze i coraz bardziej sie odzwyczajam od całkowitego palenia choć paliłem 3 lata ;/ olejek 10ml tydzień zależy jaki kupisz bo niektóre są z wodą więc ci nawet na dzień nie starczy. W niektórych punktach sprzedaży olejków pytają o dowód, na szczęście ja już nie mam z tym problemu, że mi nie sprzedadzą.

34979.png31850.png

9099.gif868.png

20316.jpg35106.jpg

Opublikowano

W innych tematach wyzywasz tych co pala w twoim wieku lub podobnym.Poszukaj sobie na necie a jak to idz do.mamusi niech Ci kupi:)

O wypraszam sobie. Na pewno nie obrażam innych co palą. Ja do nich nic nie mam, niech się zatruwają na własne życzenie, ale naprawdę nie lubię smrodu papierosa i żółtych zębów po nich. Nie chciał bym mieć dziewczyny co pali papierosy.
Admin Cienia
Opublikowano

Ja nie paliłem fajek , ale od 2 tyg pale e-fajke

Nic dodać, nic ująć. Może poczytaj do czego to służy przed użyciem bądź skonsultuj sie z lekarzem lub farmaceutą.

Astra G 2.0 Turbo 247KM 351NM

Opublikowano

Ja nie paliłem fajek , ale od 2 tyg pale e-fajke , koszt takiej e-fajki to ok 50 zalezy czy chce kupic podróbkę czy orginalna , ja mam podróbke a koszt olejków to 10ml=10zł a 10 ml starczy ci na około tydzien , także jest dużo tansze od zwykłych papierosów , a co do zdrowia to wiem ze nie ma mozliwosci dostania raka cos takiego :D

Podróbki są sprzedawane na allegro, w chińskich sklepach w cenie polskich (chińskich) podróbek dostaniesz oryginalną. Koszt olejków hangsen w chinach (jedne z najlepszych liquidów), to ~12 zł za 30 ml, bądź 13 zł za 50 ml słabszego liquidu. Jesteś idiotą myśląc, że nie ma to 'wpływu na raka'. Liquidy zawierają nikotynę, a także przy spalaniu dużą dawkę substancji szkodliwych. Jedyny plus to taki, że nie śmierdzi się po nich i są tańsze od analogów.

Szkoda, ale też dobrze, że gimbusy się na to rzuciły. Dzięki temu jest tego więcej i taniej, ale co za tym idzie, więcej syfu.

Opublikowano

Podróbki są sprzedawane na allegro, w chińskich sklepach w cenie polskich (chińskich) podróbek dostaniesz oryginalną. Koszt olejków hangsen w chinach (jedne z najlepszych liquidów), to ~12 zł za 30 ml, bądź 13 zł za 50 ml słabszego liquidu. Jesteś idiotą myśląc, że nie ma to 'wpływu na raka'. Liquidy zawierają nikotynę, a także przy spalaniu dużą dawkę substancji szkodliwych. Jedyny plus to taki, że nie śmierdzi się po nich i są tańsze od analogów.

Szkoda, ale też dobrze, że gimbusy się na to rzuciły. Dzięki temu jest tego więcej i taniej, ale co za tym idzie, więcej syfu.

Co prawda Liquidy zawierają nikotynę ale tylko opcjonalnie dla tych co chcą palić tylko dla smaku mogą kupić "zerówki", a co do substancji szkodliwych do wierz mi więcej ich znajdziesz w Mcdonaldzie lub w cieście z proszku Dr.Oetker'a

Opublikowano

Ja zakupiłem e-papierosa 2 dni temu. jak chce mi się palić ściągnę 3 buchy i mam dość nie paląc przy tym normalnego papierosa, wydałem 180 zł i mam rok gwarancji ale myślę że warto a z czasem poprostu rzucę palenie z tym że ja kupiłem mocny liquid lepszej firmy bez smaku a że pracuje za granicą gdzie paczka fajek to prawie 6 euro koszt mi się szybko zwróci.

A co do zapachu z dymku to jest ale chwilowy mało co czuć bo zaraz się roznosi.

Pozdro.

Jeżeli w Twoim temacie znalazła się trafna odpowiedź oznacz ten post klikając "Oznacz jako rozwiązany"

Aby docenić pomoc użytkowników którzy starali się rozwiązać Twój problem kliknij "Lubię to"

Przed założeniem nowego tematu upewnij się że robisz to w "Odpowiednim Dziale"

Opublikowano

Co prawda Liquidy zawierają nikotynę ale tylko opcjonalnie dla tych co chcą palić tylko dla smaku mogą kupić "zerówki", a co do substancji szkodliwych do wierz mi więcej ich znajdziesz w Mcdonaldzie lub w cieście z proszku Dr.Oetker'a

Kpisz? Co mają wspólnego toksyny z chińskich liquidów wpływających na nasze płuca i całe ciało z hamburgerami, działającymi na zupełnie inne regiony ciała? To i to to trucie się.

Opublikowano

E fajka może zbierać wode w płucach, kiedyś ktoś bliski z mojej rodziny zmarł przez to . Ja pale zwykłe fajki w domu mam 2 e-fajki, ktorych nie ruszam.

Daj lajka jak pomogłem :]

Opublikowano

E fajka może zbierać wode w płucach, kiedyś ktoś bliski z mojej rodziny zmarł przez to . Ja pale zwykłe fajki w domu mam 2 e-fajki, ktorych nie ruszam.

Większej głupoty nie słyszałem, hahaha ;D. Poczytaj o tym ziomek.

Osobiście mam e-fajke kupiona za 70 zł i nie narzekam ;P. Fajnie można sobie po dymić ale wiele ludzi w miejscach publicznych i tak zwróci uwagę żeby nie palić :/

Opublikowano

są liquidy bez nikotyny i one nie szkodzą, powinieneś je dostać nawet jakbyś miał 10 lat. zresztą na jakimś forumprawnym ktoś też się o to zapytał

Opublikowano

są liquidy bez nikotyny i one nie szkodzą, powinieneś je dostać nawet jakbyś miał 10 lat. zresztą na jakimś forumprawnym ktoś też się o to zapytał

szkodzą. nikotyna to tylko jedna z wielu trucizn.

Opublikowano

Ale przez zwykłe fajki sie nie umiera co nie ? xD

Opublikowano

Osobiście nie palę, ale kiedyś zdarzyło mi się spróbować zwykłych papierosów, jak i e-fajki. Według mnie e-papieros jest zdecydowanie lepszy. Nie czuć tego okropnego zapachu, nie zawiera tak dużej ilości nikotyny, co zwykły papieros i się oszczędza (w porównaniu ze zwykłym papierosem). Do tego można wybierać spośród gamy smaków, z czego niektóre są dla mnie w miarę dobre.

zSCFQrN.png

Opublikowano

Byś poczytał na necie a nie pytasz o to na forum gdzie średnia wieku to 15 lat. Efajki nie są przebadane przez żaden instytut na świecie i właściwie nie wiadomo co się w nich znajduje. Wiadomo tylko, że mogą być groźniejsze od zwykłych papierosów przez to, że przy podgrzewaniu olejka w środku wytwarza się niebezpieczna substancja. Wyprodukowane w Chinach...

Jeśli nie paliłeś papierosów to po co chcesz kupić e fajke? Chcesz szpanować? Bez sensu. Uzależnia tak samo jak fajki gdyż zawierają nikotynę.

Opublikowano

Znam co najmniej 3 popularne fora o tematyce e-papierosów, gdzie doradzą Ci specjaliści.

Jakiej odpowiedzi oczekujesz na forum o tematyce cheat'ów do gier?

E-papieros mniej szkodzi niż normalne, to oczywiste.

Co to za historie? Sam to tworzyłeś, czy z kimś?

Tu się mylisz, bardzo.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...