Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Karta Graficzna do wymiany. HELP!

czlowiek559

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam. Tak jak w temacie. Szukam dobrej karty graficznej 500-600 zł do BF4 aktualnie dobrze mi sie gra lecz czasami zaliczam spadki fps i tekstury wygladają niskiej jakości jeśli gram zwiadowcom (zoom snajperką). Mało sie na tym znam więc liczę na waszą pomoc. Oczywiście od razu pytam czy reszta podzespołów będzie współpracować z waszą kartą np. płyta główna ?

Płyta: MSI H61M-P23

Procesor: Core i5-2500

RAM: 2x4GB DDR3 1333MHz HAMMMER

K. Graficzna: HD6790 1GB SAPHIRE

Zasilacz: 600W GEMBIRID

Opublikowano

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

No dobra panowie ale co z płytą główną? Ona jest dostosowana do DDR3 a to karty z DDR5 ? I czy one są wydajniejsze od mojej karty? I po co gorszy (chyba gorszy, nie znam się bo mam 600w a proponowany ma 500w) zasilacz?

Opublikowano

No dobra panowie ale co z płytą główną? Ona jest dostosowana do DDR3 a to karty z DDR5 ? I czy one są wydajniejsze od mojej karty? I po co gorszy (chyba gorszy, nie znam się bo mam 600w a proponowany ma 500w) zasilacz?

ja mialem jakas stara z ddr2 i zamienilem na karte graficzna z ddr3 i dziala.

jesli chodzi o pamiec ram, to ci wejdzie ddr3.

a jesli o grafe, to mozesz nawet inne typy (chyba nie wszystkie)

Opublikowano

Okej czyli zasilacz ten co podałeś na 100% a co z kartą graficzną? Chodzi mi o jak najlepszą wydajność.

Chyba najlepszy wybór w tej cenie. Powinieneś spokojnie pograć w Battlefield 4.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No ale jak ja z moją gram na Ultra 1920x1020 i łapie spadki dopiero w jakiejś poważnej akcji (wybuchy granatów nie jednego a paru) do 20-25 FPS.

20 fps to nie jest płynna rozgrywka.

Na gtx 650 ti boost będzie ponad 60 fps na średnich.

graphic.pnggraphic.png

Opublikowano

No a co myślisz o karcie.. Tych nowych co ostatnio wyszły nie pamiętam nazwy i jestem na komórce.. Te od Radeona, MSI z keyem do BF4 tą najtańszą za 700? Lepsza od GTX 650 ti boost ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...