Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Pytanie] Jaki procek i karta do tej płyty.

azusekpl

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Socket AM2 to już dawno przeżytek. Możesz na tej płycie wgrać nowszy bios, wtedy powinny na niej działać procesory pod socket AM3. Mogą jednak wystąpić przez to jakieś problemy.

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Ale ja nie chce wiedzieć czy płyta dobra tylko chciałbym pod to jakiś procesor i karte.. teraz mam 8500 gt i amd athlom 5000+ x2

mój aktualny sprzęt:

Karta Graficzna: 8500 GT
Ram: 3GB
Procesor: AMD ATHLOM X2 5000+ 2.59GHz

Płyta główna: K9N NEO V2

Zasilacz: CODEGEN 200X 350W

Windows 8 Pro

Opublikowano

Jak masz athlon x2 to nic lepszego raczej na ten socket nie znajdziesz.

@EDIT

Tak, nie ma nic lepszego na ten socket.

Ile chcesz mniej więcej na kartę wydać?

| CPU: Intel Core i7-4770k | MOBO: MSI Z87-G45 Gaming Intel Z87 | GPU: Palit GeForce GTX 770 2GB | PSU: OCZ ZS 650W | RAM: Crucial Ballistix Sport 16GB | HDD: Western Digital Caviar Blue 1TB | CASE: Zalman Z11 Plus

Opublikowano

Opublikowano

Nie wiem, ogólnie ten procesor na dzisiaj jest już słaby. Na Twoim miejscu wolałbym zbierać na nowy komputer.

Opublikowano

Ja już przemyślałem i nie chcę zbierać kasy na nowy komputer...Szczerze ?...To gry mnie już nudzą wszystkie te gry są już nudne w nic nie gram tylko cod4 nic więcej mi się nie chce a ja kupię tego radeona 7770 aby zagrać sobie w bf4,ac4 chociaż na niskich ze wszystkim na max. 30-60 fps.. mnie tam nie interesuje już grafika bo ledwo się już zmienia i jest ciągle taka sama tylko że więcej szczegółów.

Na ten czas kupię: Radeon HD 7770. jak będzie mi się coś nie zgadzać to kiedyś wymienię procesor bo u mnie słabo z kasą więc procesor jakiś za 2 lata będę miał.

Opublikowano

Zasilacz od babci bo mi nowego nie chcieli kupić.Oni mi nie chcą nowego komputera kupić i muszę po częściach tylko na święta dostawać...A zanim nazbieram sam na procesor to 2 lata muszę czekać..

Ale skoro święta to chciałbym tak:

Nowa płyta
Nowy zasilacz
Nowa karta
Nowy procesor
Max na to. 1000zł.

Opublikowano

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...