Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

FPS

zupkarosyjska

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam!

Mam niezbyt dobrego lapka, dodatkowo ma już 6 lat na karku więc i fps w minecrafcie są niskie... jestem naprawdę dobry w pvp ( na kolegi kompie potrafiłem 2 nieogarów na raz zabić np fosa a drugiego to już gładko ). Nie mogę się po prostu bić, bo np bije sie jest do pewnego czasu ok i jakby na złość w najgorszym momencie spadek fps i ded ;/. FPSów mam normalnie max 45, mam optifine ( dobre ustawienia), mam też Razer Game Boostera i niby te kilka fpsów to dodało ale dalej są te pieprzone spadki i po prostu się nie da walczyć, jak jest lawa to już masakra. Nie pisać " zainwestój w nofy kompóter nobje ;////" bo nie mam tyle kasy żeby wydawać kasę na nowego kompa po to by grać w głupią grę. Chodzi mi o to, aby nie było spadków, niech będzie te 40 fpsów albo nawet 30 byle żeby nie spadały do 2-7 bo to denerwuje...

Może jakiś texturepack? Dam max ilość like

Opublikowano

Po pierwsze czy masz optifime? Jeżeli tak to odinstaluj go. Mnie osobiście gra chodziła gorzej z nim. Przeczyść dysk ze zbędnych śmieci (do tego polecam ccleaner). Postaraj się, żeby na partycji systemowej było jak najwięcej miejsca. Ile masz ramu, jaki procek, jaki system? Co do teksturepack to polecam Faithfull 32x32.

Opublikowano

Teksture najlepiej zostaw 16x16 bo będą lagi na 32x32. Zawsze gdy grasz sprawdzaj czy skype, gg itd. są wyłączone ponieważ mogą używać procka/ramu. W trakcie gry wyłącz aero w windowsie ponieważ ono trochę obciąża kompa. Usuń niepotrzebne rzeczy z dysku, im mniej tym szybciej działa.

928011413476457403957.png

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...