Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Brak sygnału w monitorze+nowy komp

deska2

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemka, ostatnio pisałam do was o złożenie zestawu i właśnie dotarł on do mnie w pełni sprawny(nic nie potłuczone,ładnie zapakowane)

ale jest jeden problem.

Nie mogę się połączyć z monitorem.

mój zestaw:

http://www.morele.net/inventory/info/vGc5b/

Od środka wszystko wygląda ładnie, kable podpięte, ram docisnęłam, dla pewności zresetowałam bios(wyjęłam baterie) ale ciągle nic.

Nawet nie pokazuje mi tego ekranu startowego tylko zwyczajnie jakby komputer nie mógł się połączyć z monitorem.

Posiadam Samsung T23A350. Może mi ktoś pomóc? Według mnie od środka wszystko jest ok...nie chciałabym odsyłać nowego kompa bo miał być na święta eh :/

Dodam że kabel od monitora jest sprawny bo podłączam go do laptopa i od razu mam sygnał i mogę działać na 2 ekrany.

Może kupić jakiś inny kabel? Nie mam już pomysłów, myszka się świeci, klawiatura tak samo. Wszystko pika przy starcie kompa.

58815786.jpg

Opublikowano

No i co dalej? Może jakaś pomoc? Mam niby odesłać cały ten sprzęt? No to chyba jakieś żarty są...

58815786.jpg

Opublikowano

Podłącz monitor pod kartę zintegrowaną na płycie, i zobacz czy coś się wyświetli.

Jeżeli nie wyciągnij ram, i spróbuj włożyć jeszcze raz.

Opublikowano

No oczywiście! Wykręcilam karte i wszystko śmiga. No ja *&^$#@ czyli karta jest zepsuta?! Może jest podłączona w złe miejsce na zasilaczu?!

58815786.jpg

Opublikowano

A jest podłączona w ogóle ? :D

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Teraz ją wyjęłam. Była mocno wciśnięta do gniazda i przykręcona z boku. I jeszcze jeden kabelek szedł do zasilacza. Jeszcze mam w pudełku jakąś małą białą wtyczkę i krótki kabelek z 2 wejściami. Może to gdzieś wcisnąć?

Ewidentnie karta jest rypnięta bo kiedy ją znów podpięłam to znów nie mogło wykryć ekranu...to mam zwrócić cały komputer czy tylko kartę? I czy mówić im że sama go odkręcałam i sprawdziłam że karta jest zepsuta? Żeby nie było że nie chcą przyjąć gwarancji bo to moja wina.

58815786.jpg

Opublikowano

Podpinasz na pewno kabel od monitora do grafiki zewnetrznej czy do zintegrowanej? Pytam bo zdarzaja sie tacy idioci ktory mysla ze bedzie dzialac po podpieciu do zintegrowanej...

Njalepiej podepnij grafike do innego komputera i zobacz czy tam dziala, jesli nie to odstlacz na gwarancje, najlepiej zadzwon i powiedz ze grafika walnieta i niech wymienia na nowa.

Opublikowano

Wiesz co? Chyba jednak jestem idiotką :)

Podpinam kabel tam na górze obok miejsca gdzie wpina się klawiaturę. Czyli do gniazda ze zintegrowaną(?)

Nie podpinałam pod zewnętrzną bo wejście nie pasuje mi do tego kabla co mam. Tzn na karcie graficznej są takie kratki:

http://images.morele.net/full/546561_4_f.jpg

A ja mam z dwóch stron takie coś:

http://multi-blog.pl/files/2009/05/vga-cable1-300x300.jpg

Czyli wychodzi na to że jestem zwyczajnie głupia i muszę tylko kupić kabel z inną końcówką...? xD

Btw. ale powiem że podłączałam kartę podczas chodzenia komputera(pro) zeby sprawdzc czy komp coś pokaże, ale chyba jej i tak nie wykrywa bo po podłączeniu na działającym pc komp mi pokazywał że jej nie ma wciśniętej, a była i wiatraczki sobie chodziły. Aha i powiesz mi jak się nazywa taki kabel z tymi końcówkami?

58815786.jpg

Opublikowano

Tak :)

A jednak kobiety nie są stworzone do komputerów :D:D

CPU : Intel i5 4670k //  GPU : Gigabyte 270x Windforce3X // PSU : Ocz Fatal1ty550w  // CASE :  Regnum L50  // MOBO : B85-G43  // RAM : 8GB DDR3  HDD : Seagate 1 TB , Samsung 1 TB     

Opublikowano

Za głupote to powinnam siedzieć w kuchni z tydzień xD

Już dawno jest ok, przejściówka była w pudełku gdzieś tam wciśnięta. Normalnie podpięłam i śmiga komp aż miło.

Macie lajki za pomoc :D

58815786.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...