Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Czy moge podkrecic ?

GEKxPOMPA

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Siemaneczko mam pytanie. Posiadam laptopa lenovo g580 z procesorem i3 3120m 2,5GHz i mam pytanie czy moge go podkrecic ? I do ilu ? I drugie pytanie, jak ? ;) jakis program ? Krok po kroku : ) nigdy tego nie robilem i bardziej mi pasuje instrucja osob znajacych sie niz podanie linku do filmu na yt.

Chce podkrecic tak do -/+ 3 da rade ? Jak tak to prosze o dokladna instrucje co gdzie jak klikac :)

dzieki !!

Opublikowano

Po co chcesz podkręcać mobilnego CPU? Żadnego przyrostu wydajności nie odczujesz. Odczujesz jedynie większe ciepło wydobywające się z laptopa.

Zresztą tej i3 nie da się wykręcić.

Opublikowano

Tak jak kolega wyżej napisał. Co do podkręcania CPU to robi się to w BIOS'ie a GPU w programie np; MSI Afterburner

Opublikowano

Napisal Ci koleś że programem (np.) Msi afterburner. Nie odpowiadam za zniszczenie sprzętu, to już tak od razu informuje.

Nie podkręcaj tego bo tylko temp. się zwiększy, jeśli chciał byś zobaczyć przyrost mocy to zbieraj na nowego PC.

graphic.png
Opublikowano

Zacytuje kolegę wyżej; "Żadnego przyrostu wydajności nie odczujesz. Odczujesz jedynie większe ciepło wydobywające się z laptopa"

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...