Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dual-Core E6500

globasek

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Siemka, mam pytanie.naczytałem się o podkręcaniu, nigdy tego jeszcze nie robiłem i chciałem spróbować , wiem już mniej więcej o co chodzi tylko nie wiem, czy to będzie prawidłowy postęp. Dlatego piszę tutaj.

Mój sprzęt :

Procesor: Dual-Core E6500 2x2.93GHz

Płyta główna: Asus P5KPL-AM IN/ROEM/SI

RAM: 3GB DDR2

Typ BIOS'u: AMI

Zasilacz: I-Box 350w ( tak wiem, jest na czarnej liście ale mam kompa już 3 lata jak nie lepiej i żeby nie zapeszyć ale nic mi się z nim nie działo )

Patrzyłem na poradniki i wszyscy w biosie mieli wszystko czarno na białym, ja mam jednak BIOS jak na tym filmiku :

i czy jak go podkręcę tak po prostu jak jest tutaj na filmiku w ten sposób w "CPU Frequency" z 266 na 288 chociaż to muszę zmienić napięcia dostarczane do procka lub ram ? Jeśli tak to o ile ? I czy mogę na tyle zmienić przy tym zasilaczu ?

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

czyli na tym nie da rady chociaż trochę podkręcić ?:) jeśli kupie nowy zasilacz, to na tym sprzęcie ile gdzieś wyciągnę ? i co do tego podnoszenia, wystraczy ,że zmienię Frequency czy napięcie też będę musiał ?

Opublikowano

nie wiem jak do dokładnie odczytać, ale robię to w Evereście, wchodzę w system stability test i zaznaczam Stress CPU i Stress FPU tylko, klikam start i po ok. minucie jest 100% użycie procka temperatura powoli rośnie i po 4min jest już 70' 1 rdzenia, drugi ma z 65' wtedy więc stopuje. O to chodzi dokładnie ?

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...