Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Dyskusja na temat PlayStation Vita

Flubbed

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Jeśli mam gre w wersji pudełkowej na PSV to ona i tak się instaluje cała na kartę pamięci? Czy to zależy od gry?

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Gry pudełkowe się instalują na karcie pamięci ale to jest dosłownie kilka KB (instaluje się tylko ikonka na pulpicie a nie cała gra). Gry są bardzo tanie. WIększość z nich dostaniesz za 50-100zł. Te wszystkie nowe gry nie przekraczają 150zł choć i tak 90% z nowych gier w okolicach 100-120zł też kupisz. Karty pamięci są niestety trochę drogie. Ja swoją 32GB kupiłem za 190zł na allegro.

Opublikowano

Gry pudełkowe się instalują na karcie pamięci ale to jest dosłownie kilka KB (instaluje się tylko ikonka na pulpicie a nie cała gra). Gry są bardzo tanie. WIększość z nich dostaniesz za 50-100zł. Te wszystkie nowe gry nie przekraczają 150zł choć i tak 90% z nowych gier w okolicach 100-120zł też kupisz. Karty pamięci są niestety trochę drogie. Ja swoją 32GB kupiłem za 190zł na allegro.

Aha, to już wiem co chciałem. Dzięki

600925.png

Sygnatura niezgodna z regulaminem forum 'MPC Forum' rozdział XLVIII pkt. π.

Opublikowano

Teraz też są ciekawe gry. Chociaż jest wybór pomiędzy 3DS, który ma trochę więcej gier ale gorszą grafe, a Vitą, która ma mniej gier ale lepsza grafika. Poza tym gry 2d też są ciekawe, a ludzie którzy mówią, że gry na vite to są okrojone gry z pc i ps3 niech poczytają trochę na ten temat. Większość gier jest na tylko na PSV.

Opublikowano

To czy kupisz Vitę czy 3DSa zależy od ciebie i jakie gry wolisz ;) Na 3DSie są 4 gry, które mnie na interesują, a na PS Vicie zagrałem już w ponad 30 tytułów. Jedni wolą Japońskie gry i typowe tytuły dla Nintendo jak Mario, Zelda, Donkey Kong itd. a inni wolą typowe tytuły od Sony. To od ciebie zależy co wybierasz.

• 4 tygodnie później...
Opublikowano

A według Was jak PS Vita sprawdza się w obecnej mecie? Teraz konsolka kosztuję ~700zł, jest warta swojej ceny? :)

A co miało się zmienić przez te 2 miesiące odkąd założyłeś temat? Ja kupiłem swoją w czerwcu 2013 za 800zł i nie żałuje.

Opublikowano

A co miało się zmienić przez te 2 miesiące odkąd założyłeś temat? Ja kupiłem swoją w czerwcu 2013 za 800zł i nie żałuje. 

m.in. premiery gier, lekki spadek ceny i cały wszechobecny czarny piar który ciągnie się za konsolką od dłuższego czasu czyli mała ilość gier, nieopłacalność i kilka innych...

Opublikowano

m.in. premiery gier, lekki spadek ceny i cały wszechobecny czarny piar który ciągnie się za konsolką od dłuższego czasu czyli mała ilość gier, nieopłacalność i kilka innych...

Nie wiem ile trzeba mieć wolnego czasu aby ograć wszystkie gry na PSV. Ja gram od czerwca prawie nieprzerwanie i nadal nie zagrałem we wszystko co chciałem (a mam prawie 40 tytułów) i do tego dochodzą coraz to nowe premiery... Na Vitę nie było w co grać ponad rok temu. Teraz sytuacja się poprawiła i kupując konsolę będziesz miał w co grać (jeśli nie wybrzydzasz oczywiście :P Np. grasz tylko w 1 gatunek gier). Co do nieopłacalności to nie rozumiem? Ja swoje PSP kupiłem 4 lata temu za 800zł i mimo, że teraz to kolosalna cena to nie żałuję... a PSV masz za 600-700zł czyli dosyć nowoczesny sprzęt z masą fajnych gier. Nad czym się zastanawiać?

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie które mnie nurtuję mianowicie cena gier która w niektórych tytułach osiąga nawet 130-150zł. Masz może jakieś alternatywne źródło, czy jednak inwestujesz bez żadnego kombinowania? Mówiąc nieopłacalność miałem na myśli erę smartfonów w której za 700-800zł możemy mieć całkiem dobry sprzęt na którym pogramy nawet w GTA:SA.

Opublikowano

Mam jeszcze jedno pytanie które mnie nurtuję mianowicie cena gier która w niektórych tytułach osiąga nawet 130-150zł

Jak gra ma premierę to najczęściej kosztuje 100-160 zł. 95% gier na PS Vitę kupisz za 30-100 zł na allegro (nówki). Na PSS jest wiele obniżek.

Mówiąc nieopłacalność miałem na myśli erę smartfonów w której za 700-800zł możemy mieć całkiem dobry sprzęt na którym pogramy nawet w GTA:SA.

Smartfon do gier? W co będziesz tam grał? Flappy Bird? Hill Climb? POU?! xD No i do tego zwalone sterowanie (sam wiem bo mam dosyć mocnego smartfona)

Opublikowano

Sorry za odkop,ale mam zamiar kupić PSV i chciałbym wiedzieć coś na temat multipleyera przez 3G. Dużo zżera limitu ? Czy czuć mocno lagi ? 

Opublikowano

Niestety 3G nie umożliwia granie w multiplayera. Trzeba się połączyć z jakąś siecią Wi Fi. 3G umożliwia korzystanie z aplikacji, internetu itd ale Sony zablokowało możliwość grania w multi i ściągania plików większych niż 20 mb przez 3G a szkoda ;)

Sorry za odkop,

1 tydzień to jeszcze nie odkop :D

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...