Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Nowy procesor

kichell

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Pytanie, jaką płytę główną i procek teraz najbardziej opłaca się kupić do gier ( ARMA 3, DayZ Standalone)

Najlepiej też jakiś dobry zasilacz i chłodzenie. Do 2tyś.

Opublikowano

Nie raczej nie będę chciał SLI, mam póki co Radeon HD6850, 4gb ramu

@edit

Chyba że gdzieś dostane tanio drugiego Radeona HD6850, ale raczej już go nie ma w sprzedaży

Opublikowano

Jeżeli nie masz ogromnych wymagań to proca wymienisz podkręci się to i owo. BF3 powinien HIGH może nawet ultra. Co do Army to low pewnie będzie i DayZ raczej też. Tylko jak już było powiedziane nie raz podaj resztę swojego komputera.

G1iWyyb.png

Opublikowano

Jeżeli nie masz ogromnych wymagań to proca wymienisz podkręci się to i owo. BF3 powinien HIGH może nawet ultra. Co do Army to low pewnie będzie i DayZ raczej też. Tylko jak już było powiedziane nie raz podaj resztę swojego komputera.

Co ty chrzanisz, od kiedy DayZ jest bardziej wymagające od BF3... Wystarczyłby ci 4440 za 700zł, płyta za 200-250 i można upchać PRZYNAJMNIEj gtx'a 760, albo nawet 280X, na którym ruszy wszystko na ultra w FHD. Do tego dochodzi kasa za sprzedaż, chociaż nie wiem w jakim dokładnie stanie masz kartę. Tak czy siak brać cepa i MOBO za 2k, zostając przy tym Radeonie to szczyt głupoty.

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Jak teraz BF3 chodzi mi na high i DayZ mod na ultra 40fps...

Ale napisałem że chcę wymienić tylko procka i płytę główną

Opublikowano

To nie będzie miało sensu, jeśli nie wymienisz w najbliższym czasie karty graficznej.

Najlepsze zestawie dla 99% gier to jak najwydajniejszy procesor i słabszy procesor.

Przejęzyczenie czy co? Bo nie ogarniam xD Chyba chodziło o jak najwydajniejsze GPU :D

YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Tyle że jeżeli wiecie w DayZ i Armie 3 liczy się procek, więc kurwa nie mówcie mi nic o GPU i innych rzeczach tylko wreszcie zacznijcie pomagać -,-

Opublikowano

Tyle że jeżeli wiecie w DayZ i Armie 3 liczy się procek, więc kurwa nie mówcie mi nic o GPU i innych rzeczach tylko wreszcie zacznijcie pomagać -,-

Uspokój się, bo masz naprawdę niewielkie pojęcie o wykorzystywaniu zasobów w grach.

Grasz tylko w ARMA i DayZ ? Poza tym do tych gier wystarczy cep klasy i5 2/3/4xxx dla normalnej gry, chociaż optymalizacja jest tak lipna, że nie ma co liczyć na stabilny FPS 60.

Przejęzyczenie czy co? Bo nie ogarniam xD Chyba chodziło o jak najwydajniejsze GPU :D

Tak, pomyliłem : P.

Gdziekolwiek nie wejdziesz dostaniesz takie same odpowiedzi chyba, że to będzie forum na bardzo niskim poziomie (w sumie tu też jest niski : ) ).

Opublikowano

Weź mnie typie nie denerwuj, bo tylko się wymądrzasz a nic nie wiesz o tych grach arma 3 i dayz są oparte na procku i gdzie ja Ci napisałem że chce kupić GPU, wyraźnie napisałem że chce kupić proca + płytę

Opublikowano

Pozdro że Ty myślisz że Radeon HD6850 jest jak zintegrowana karta graficzna, teraz Arma 3 chodzi mi na 25-30fps

Czyli nie chodzi praktycznie w ogóle. Zamierzasz dalej upierać się przy swoim? Bo nie wiadomo czy jest sens cokolwiek pisać.
YGsMv3q.jpg
Opublikowano

Nie udzielaj się jak nie wiesz nic na ten temat.

Jak 25-30FPS Ci wystarcza to widzisz sens zmiany sprzętu ?

Kicak ma w tym momencie rację, procesor to w grach ważna rzecz, ale najwięcej ładuje się w kartę graficzną. Przy takim 280X to ten 6850 jest rzeczywiście jak zintegra.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...