Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura Wp efektywny build - staty

carlos48

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano
Witam
Mam 41 lvl, moje staty wit-40 int-90, reszta standard. Skile ostrze m4 - strach m1 - wir 6, reszta 0 (po wirze, palec i codziennie czytam ku ;)), tak wiec jako ze nie robie zbroi moj def jest mniejszy, ale szybciej wbije ofensywne skile. Bede expil glownie z konia + wir, chce jak najszybciej udac sie do v1, ale chce zeby moja postac byla dobra tez pvp, szczegolnie nie chce zeby mi ludzie na spot wbijali. I teraz mam dylemat czy robic sile czy zrecznosc? Sila zwiekszy mi atak i skile, a zrecznosc defa (ktorego mam malo) i troche skile. Jezeli ze strachem na wysokim m bede dostawal duzo mniej obrazen niz na m1, to mysle zeby w sile pojsc. Z eq mam ok 9 - 10k hp i 303 defa (mysle ze moge dobic max do 350), fms +9 sr30, ale zamierzam zrobic nowego z sr ok 40.
Pozdrawiam
Opublikowano

Wiesz co, zależy czy tym surą chcesz osiągnąć coś więcej.

Jeśli będzie jako dropek (max 55, albo coś koło tego) to polecam siłę.

Jeśli zamierzasz expić w v2/grocie.. to polecam zręczność - doda Ci uników, których będziesz potrzebował z racji braku sporej ilości defa ;>

727881401622271220780.jpeg
Opublikowano

Jak już wspomniał Phoenix - Zależy co chcesz robić tym surą

Jeśli dropek - to siła. Przydadzą się lepsze hity, drop ciągle bije na tym samym "poziomie" mobów więc zręka za bardzo się nie przyda.

Jeśli jednak expisz to zręczność koniecznie.

Bez uników będziesz spędzał więcej czasu na ziemi niż w trakcie bicia mobów.

¯\_(ツ)_/¯

WROCISZZLAKIEM.gif

HISTORIA SPRZETU

eHealth e-cigarette -> ego ce3 -> ego ce4 -> ego ce5 ->Provog Yago ->Evod MT3 ->KangerTech Protank3 -> Glassomizer BVC -> Glassomizer BVC [2x] -> KangerTech T3S -> ASPIRE CE5 BVC -> Vision Spinner I -> Vision Spinner II -> Mild Master -> Eleaf iStick 20w -> GS Air -> V-Spot -> Anyvape VMW SubOhm -> Smok VCT -> Mutation xv2 -> Evic VTC Mini -> UD Hunter -> Goblin Mini RTA -> Cuboid 200w -> Limitless RDTA

Opublikowano

To jest moja glowna postac, na dropka robilbym ostrze - zbroja - strach ;) W sumie bylem przekonany caly czas do sily, bo z tego co czytalem to zbroja w grocie praktycznie nic nie daje, wiec myslalem ze tylko teraz z defem bedzie fatalnie, a potem gdy strach bedzie na g to na tyle obnizy atak wrogow, ze bede mogl spokojnie expic. A jesli bede robil zrecznosc do dobic ja do maxa czy do jakiejs granicy jak to zrobilem z wit? No i chcialbym zeby ta postac w okolicach 70 lvl byla tez na tyle dobra w pvp, zeby ludzie mi na spota nie wbijali ;>

Aa, i powiniem zwrocic uwage na jakies bony w eq co poprawia moj def? W tej chwili glownie kieruje sie pz.

Opublikowano

To jest moja glowna postac, na dropka robilbym ostrze - zbroja - strach ;) W sumie bylem przekonany caly czas do sily, bo z tego co czytalem to zbroja w grocie praktycznie nic nie daje, wiec myslalem ze tylko teraz z defem bedzie fatalnie, a potem gdy strach bedzie na g to na tyle obnizy atak wrogow, ze bede mogl spokojnie expic. A jesli bede robil zrecznosc do dobic ja do maxa czy do jakiejs granicy jak to zrobilem z wit? No i chcialbym zeby ta postac w okolicach 70 lvl byla tez na tyle dobra w pvp, zeby ludzie mi na spota nie wbijali ;>

Aa, i powiniem zwrocic uwage na jakies bony w eq co poprawia moj def? W tej chwili glownie kieruje sie pz.

jeśli chodzi o exp do 70 to głównie zrób sobie % do pż oraz coś na odmlenie, a jeśli chodzi o staty to polecam wit, int max a potem siła do maxa, na samym końcu zręczność :)

Opublikowano

zre jak i sila podnosi dmg, jednak zre moze miec zbawienny wplyw na exp w red lesie/atla

3npr.png

Odwiedź naszego fanpage oraz na profil na facebooku.

Opublikowano

Sila podniesie mi sile ataku i w wiekszym stopniu niz zrecznosc moc skili, ale zrecznosc doda mi uniki. Wit nie chce maxowac, zostawiam na 40, bo z tego co czytalem wiele osob na wysokim lvl redukuje wit nawet do poczatkowej ilosci, na rzecz sily i zreczonsci. Czarowane na m4 z int 90 i tak mi juz podnosci pkt ataku o ponad 200, wiec bede teraz dodawal w zrecznosc, tylko nie wiem jeszcze czy ja maxowac, czy gdy zobacze ze mam juz dorby def z eq + strach + uniki to zaczne maxowac sile.

Opublikowano

idealnie jest miec max int, sila, zrecznosc co zostaje w wit

skoro masz malo defa to musisz nadrobic unikami

przynajmniej takie moje zdanie :P

Opublikowano

Up

Tak czytalem ten tut nie raz i nie wiem czy nie zauwazyles, ale nie ma w nim slowa zamienionego co zrobic gdy sie nie robi zbroi, a sam strach. Jedynie jest opisane cofniecie zbroi na wyokim lvl, lecz ja zrobilem to od razu. Jest tez opisany moj przyklad rozdawania statow int max, wit 40 - 60, lecz nie zostalo opisane co dac po wit i tylko dlatego zalozylem ten temat.

Zdecydowalem sie i daje zrecznosc, jezeli temat nie zostanie zamkniety to za jakis czas zdam relacje jak to wyglada i czy jest komfortowo :) no i wszystkim co sie udzieli w temacie, dziekuje :D

Opublikowano

Wstrzymaj się z decyzją bo koledzy wyżej mydlą trochę oczy. Sura WP - ma STRACH , potężny skill defensywny. Ma OSTRZE- w rzeczywistości najlepszy DEFENSYWNY SKILL W GRZE ( ofensywny oczywiście też). % z ostrza to POTĘŻNY ATUT , wiec co zrobić, by był jeszcze lepszy?

WYMAXOWAĆ SIŁĘ !! Koledzy piszą o padaniu podczas expa. Jeśli taki WP'ek ma padać, to znaczy że inne klasy by w ogóle z ziemi nie wstały. Bez siły będziesz mieć ŻAŁOŚNIE MAŁY DMG SKILLI , co jest kolejnym powodem do inwestowania w ten stat. Brak uników będzie zrekompensowany przez większe otrzymywanie PŻ z ostrza. Pamiętaj, że ten % daje ci hit w KAŻDEGO moba, więc jeśli masz zwiększony zasięg bicia ( waithack/ własna modyfikacja) to będziesz prawie nie do zabicia. Konsekwencją dania MAX SIŁY musi być inwestowanie w ATAK, a nie w obronę. Dlatego do Groty, zamiast max abs na strzały, musisz mieć max % na diabły. Sam się przekonasz, jaką moc może dać taki build :) Pozdrawiam!!!

Opublikowano

W sumie Twoje argumenty mnie przekonaly, przy okazji za pamiatki mam 60 defa dodatkowego to jak zbrojka, a na koniu mam 19 unikow. Zobaczy sie jak to w praniu wyjdzie :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...