Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

Sura WP

mcafee

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

:ninja: Witam wszystkich. Czytając te denne tematy jak expic, co zmienić w eq etc postanowiłem zrobić jako taki poradnik o Surze WP. Napiszę tutaj sensowne buildy, specyfikację skilli

Sura WP wbrew przekonaniom jest trudną postacią bo w pvp radzi sobie dopiero na wyższym lvl i inaczej rozdaje statystyki.

Staty:

1. Int: Wit w stosunku 2:1 - ten build jest najbardziej standardowym i na ok 54lvl mamy max int i wit po czym maxujemy zr, która daje nam trochę ataku oraz uniki dzięki którym mooby będą nas słabiej biły. Rozłożenie statów z zr przydaję się w buildzie w którym musimy często schodzić z konia gdy expimy. Rozwiązanie z siłą lepiej się sprawdza na dropkach na loch małp/mapy lub ogólnie z buildem nastawionym na exp.

2. Int: Siła/Zr w stosunku 2:1 - staty tylko na exp z konia bo do pvp mamy mało pz, a w expie z buta mamy mało defa i uników. Dając int:zr możemy coś zdziałać w pvp/expie z buta, ale to będzie coś typu wybicie zrespu z metka czy obrona spota co będzie trudnym zadaniem.

3. Int:Wit w stosunku 2:1, lecz wit maxujemy tylko do 40-60pkt(to już od nas zależy) - Build świetny do expa bo mamy dobry dmg na niższym lvl (podobny do wojownika body z aura), lecz tutaj ważne jest dobre eq.

Skille.

Czarowane ostrze: Skill działający podobnie do aury z tym, że za każdy hit dodaję nam x% naszych obrażeń do pz. Ilość % zależy od poziomu skilla tzn:

M1 - 5%

G1 - 8%

P - 12%

Siła skilla zależy tylko od poziomu inteligencji, umiejętność ta zużywa x many na sekunde.

Czarowana zbroja: Umiejętność ta jest jak Silne ciało, lecz daję mniej defa oraz zwiększa nam szanse na odbicie ciosu które działa na wszystko co nas uderza, lecz animacja pokazuję odbicie tylko w tą osobę którą mamy zaznaczoną.

Siła skilla zależy od poziomu inteligencji oraz poziomu umiejętności.

Strach: Świetny skill do expa zmniejszający siłę obrażeń fizycznych osoby która nas atakuję. Dodatkowo umiejętność ta ma wrodzony unik strzały oraz blok ciosu, lecz ostatnia informacja nie jest do końca potwierdzona.

Smoczy wir: Dobry skill ofensywny do expa, gdyż atakuje 360 stopni wokół postaci i cechuje się średnim dmg. Dodatkowym atrybutem tego offa jest szansa na ominięcie uników, która rośnie tak samo jak % absorbcji pz w ostrzu.

Uderzenie palcem: Bardzo dobry skill do pvp oraz pomocny w expie. Atakuje dużym dmg na wprost postaci i ma najlepszy atrybut na wyabsowane osoby: szanse na uderzenie z przeszywką, która wzrasta tak samo jak w wirze szansa na ominięcie uników.

Rozproszenie magii: Bardzo dobry skill w pvp, lecz długo ładujący się. Nie ma na tą umiejętność abs poza ochronka bm. Skill ten rozprasza wszelkie aury, berki etc. Nie wpływa tylko na Ognistego ducha.

Buildy skilli:

1. Ostrze>zbroja>wir>palec>rozpro>strach: Standardowy build, którym poexpimy, zrobimy dt czy też weźmiemy pvp za dozo.

2. Ostrze>zbroja>strach>wir>palec>rozpro: Build tylko pod exp z konia i najczęściej używany na dropkach. Strach ciężko się używa w dt ponieważ mooby do nas nie podchodzą gdy go włączymy. Polecam dla ludzi chcących szybko się wyexpić dla których pvp nie ma dużego znaczenia.

3. Ostrze>Wir>Zbroja/Strach>Palec>Rozpro: Build pod exp z konia z użyciem skilli.

4. Ostrze>Wir>Palec>Rozpro>Strach: Build hardcore używany tylko do pvp w którym sura pokazuje pazur. Expi się podobnie do wojownika body.

5. Build ze zbroją jako 1 jest mniej popularny aczkolwiek dobrze się spisuje gdy mamy dobrą broń, a reszte słabą, więc stosujemy ją aby mieć więcej defa.

Powyższe buildy są dla osób które nie cofną skilla z G, lecz tu napisze wdg. mnie najsensowniejszy:

6. Ostrze>Zbroja>Strach/Wir>Palec z tym, że tu robimy małą przerwę ponieważ zbrojka nam się juz do niczego nie przydaję, więc ją cofamy po czym dajemy pkt w rozpro i na 86/87 nasz build wygląda tak: Ostrze>Strach>Rozpro>Wir>Palec>Zbroja.

Exp i zarobek:

Na początku to sie nie różni od jakiegoś woja czy też szamana czyli pieski, wilki etc. Na 18lvl możemy próbować na małpach bić chociaż po 1 grupce i dropić medale na boja. Gdy skończymy dropić idziemy expic na dzikusach do 30 - będzie trudniej niż wojem ponieważ sura ma niski dmg na niskim lvl. Jakimś sposobem wbijamy 35 i robimy boja. Teraz siedzimy na tym lvl i zarabiamy na eq. typu fms+9 30sr który nam starczy do zatrutego, myślę, że 10kkk czyli ok 10 kamyków duchowych starczy nam na całe eq+9 bez jakiś super bonów. Podczas dropu możemy wbijać lvl na metkach po czym expimy na bo od 41 do 50. W tym momencie idziemy do trudnego lochu małp i bijąc po kilka grupek ładnie się obławiamy, przy czym na 50 buff będzie potrzebny, ale na 54-55 z dobrymi fenkami spokojnie będziemy komnatę lorda ogarniać bez buffa bo strach będzie robić swoje(militar się przyda. W lochu możemy siedzieć nawet do 61 gdyż mamy drop, ale słabo leci exp, więc jak komuś zależy na czasie i lvl niech leci do v2 od 56-57 i niech bierze po tej 1-2 grupkach, ale ja proponuje skoczyć ewentualnie do v1 i dobić 61. Z ok 600-650 defa i ostrze m7+ +buff 2x30% wchodzimy do v2 gdzie ogarniamy po kilka grupek szponów. Na 75 wychodzimy z v2 i siedzimy na mapach w dt co jest najlepszym zarobkiem zaraz po lordzie małp. Teraz gdy mamy dobre eq pozostaje nam exp na kluczach czyli piętro przed ripkiem, lecz tu potrzeba eq wybonowane na dt, a jak nie mamy owych bonów to grota spot mieszany z golemami.

1 level- Dzikie Psy

2 level- Dzikie psy, wilki (zwykłe bądz głodne)

3 level - Wilki (zwykle, głodne, głodne alfa itd. Nie niebieskie i szare!!!)

4 level- po quescie od biologa dostajemy miecz+3 i możemy chodzić na niebieskie wilki

5-10 level- lurujemy sobie niebieskie wilki oczywiście po kilka grup z tym że od 7 levela można sobie lurować na maxa

11-17 level- na Zaprz. w 2 wiosce z tym że na 11 levelu po jednej grupce a potem coraz wiecej bierzemy

18-28 level- zdecydowanie Dzikusy w 2 wiosce

29-37 level - można dzikusy, ale tam expi dużo ludzi więc radziłbym (sam tam expiłem) pustynie. Na pustyni jest mało ludzi i dobry exp. Z tym że oczywiście z większym levelem lurujemy sobie coraz wiecej grupek

38-50 level - BO (z ang. Black Orcs- Czarne Orki) tam doskonale idzie exp. Expimy oczywiście w pt chociaż można samemu, ale idzie więcej potów i mniej expa

50-58 level-Pajaki w v1 szpony

58-75 level -v2 na poczatku pajaki i potem szpony

75-99 level -grota

Poradnik wykonałem sam ze swojej wiedzy, więc proszę o jakieś uwagi sugestie co dodać lub usunąć.

LICZE NA +:ninja:xD

Opublikowano

zmien kolor z czerwonego na inny bo bardzo zle sie czyta, az trzeba zaznaczac ... Ale za tuta masz +. W sumie chyba zadnej pomylki nie bylo :)). Pozdrawiam

sygnlamborginipro.png

Filmy z Metin2.PL Solar s26

Opublikowano

Wszystko ładnie i widać, że sam to pisałeś tylko po co? Jest takich poradników na MPC już masa, no ale cóż. Zostawiam oczywiście plusa za pracę i ponawiam prośbę kolegi wyżej, zmień ten kolor z czerwonego na inny.

Opublikowano

sory ze nie odpowiadalem ale bylem na dzialce :)

* kolorki poprawione

* co do wojownika body moze napisze jak bedzie 10+sow lub wiecej i zobacze ze all doceniaja moja prace

* dodany exp i zarobek :P

* dodane miejsca expa

Prosze bardzo wypowiadac sie :)

Opublikowano

daje + bo napewno sie napisałeś i dobrze to rozpisałeś ale przydało by sie to o woju :)

prosze bardzo oto tut na zlecenie :) mam nadzieje ze sie przyda :)

http://www.mpcforum.pl/topic/400390-tutwojownik-body/

Opublikowano

prosze bardzo oto tut na zlecenie :) mam nadzieje ze sie przyda :)

http://www.mpcforum.pl/topic/400390-tutwojownik-body/

@refresh

Opublikowano

Wydaje mi się, że niektóre zdania są skopiowane i widziałem je już kilkakrotnie. Nie wiem, może się mylę.

A co do poradnika to opisałeś tylko same podstawy, więc nie postarałeś się za bardzo.

Opublikowano

Jest GooD, alee

58-75 level -v2 na poczatku pajaki i potem szpony

75-99 level -grota

Bardzo mnie to zaciekawiło, gdyż od 45 lvla w v2 z buffkiem spokojnie można expić na marmurku :)

do 77 LvLa można spokojnie expić w v2 a i tak do 90 lvl można expić w red lesie ;)

//Nieregulaminowa sygnaturka.

Opublikowano

ode mnie masz + sam lubie wp grać i dobrze wiem coś o tych skillach i od jakiego levela radzi sobie w pvp ale ja to akurat na privach gram

Obecny brak sygny :(

• 2 tygodnie później...
Opublikowano

No nawet ładnie opisne zgodzę się z 90% poradnika :) W końcu, każdy ma swoje metody :)

+ leci za pracę :)

Live life to the fullest, because tomorrow may not be

<3

kiraq.png

player.png

Sygnaturki by Kira/Shanell

• 2 miesiące temu...
  • 2 miesiące temu...
Opublikowano

Witam,

czytałem przed ten opis i chciałbym dowiedzieć się jak dokładnie rozdawać skille :)

Chodzi mi o to:

6. Ostrze>Zbroja>Strach/Wir>Palec z tym, że tu robimy małą przerwę ponieważ zbrojka nam się juz do niczego nie przydaję, więc ją cofamy po czym dajemy pkt w rozpro i na 86/87 nasz build wygląda tak: Ostrze>Strach>Rozpro>Wir>Palec>Zbroja.

nie rozumiem dwóch spraw :)

1) jak rozdawać te skile dokładnie? bo 1pkt w Zbroje się nie opłaca przecież zbytnio a jak mam pogodzić dawanie w Ostrze i Zbroje jednocześnie?

2) napisałeś, że mamy "usunąć" Zbroje i rozdać inaczej. tzn, że mamy cofnąć 17pkt ze zbroii czy jakoś inaczej? :)

bardzo proszę o dokładnie wytłumaczenie :P

pozdrawiam i liczę na szybką odpowiedź

Opublikowano

@up expisz np. do 38lvla

1 rozadjesz tak masz 5 lvl dajesz wszystkie pkt po 1 ale najlepiej nie dodawaj w Rozpro daj w Czarowane > Czarowana > Strach > Smoczy Wir > Paluch no i jaak expisz robisz tylko 1 skill czarowane ostrze pozniej kolejny czyli czarowana zbroje i nastepny itd...

Opublikowano

czyli np. na tym 5lvl mam po 1pkt w ostrze i zbroje? w sumie strata pkt w zbroje bo malo mi to daje ;p nie lepiej dac w ostrze i skile atakujece, potem ostrze tak zeby na 17pkt weszlo na M1 i dopiero wtedy w zbroje? ;)

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Świetny poradnik ;) Lap+ musiales się napracowac

Pomoglem daj Like szukam znajomego do grania na serwerze Turisas wymagania? ;d wiek 15-16+ skype/Ts3

• 3 miesiące temu...
Opublikowano

Witam czy macie jakieś propozycje na inne ciekawe bulidy sury wp oraz czy warto zmieniać postać na bm w poźniejszym czasie jeśli chodzi o serwer prywatny wydaje mi sie żę efektywność bm jest znacznie lepsza w poźniejszym aspekcie gry ale mogę sie mylić wiec czekam na porady

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...