Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

ADCarry Tier List Patch 3.15 �Vanosh

Vanosh.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

To że ludzie nie widzą w niej potencjału, lub nie potrafią tym grać, nie znaczy że jest słaba, więc uszanujcie decyzję. :-)

to dlaczego urgot nie jest w t1?

według mnie jest bardzo dobry w early przy runkach z mana regen

kontruje kazdego w early przy umiejetnym graniu, ma cc

moze robic za offtanka, jest niezly w niektorych teamcompach

tą wypowiedzią chciałem ci udowodnić że według twego toku myślenia każdy adc MOŻE byś w T1 jeśli ja tak myśle

­

• Odpowiedzi 55
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

to dlaczego urgot nie jest w t1?

według mnie jest bardzo dobry w early przy runkach z mana regen

kontruje kazdego w early przy umiejetnym graniu, ma cc

moze robic za offtanka, jest niezly w niektorych teamcompach

tą wypowiedzią chciałem ci udowodnić że według twego toku myślenia każdy adc MOŻE byś w T1 jeśli ja tak myśle

Tak, ale quinn jest dobra, a urgot nie, powoli poziom rozmowy zaczyna iść w dół.

tumblr_nrthjyZ6c31u4ug6zo1_500.gif
exMPC Media Team Lider || exMPC Graphic Team || exModerator || exMentor || VIP

Opublikowano

Tak, ale quinn jest dobra, a urgot nie, powoli poziom rozmowy zaczyna iść w dół.

przedstawiłem dowody dlaczego urgot powinien być w T1

według mnie taki urgot jest porównywalny z quin, quin robi to samo co urgot

jedynie czym się wyróżnia to tym iz większość adc zje 1vs1 i to tyle

­

Opublikowano

To też zależy od umiejętności moim zdaniem... Nie jestem jakimś super koksem ale vayne/quinn w silver/gold w s3 jakoś specjalnie dużo nie robiła (chyba, że ktoś naprawdę dobrze ogarniał ^_^ ). Jak grałem z kumplem to grając Twitch-Tresh byliśmy w stanie wygrać większość gier. Co do tych wyższych lig to pewnie masz rację, od czasu do czasu oglądam sobie streamy i jeszcze chyba nie widziałem mf.

Opublikowano

kłin tier 1 o jezu jezu czemu nikt tym nie gra skoro to taki dobry pick? ostatni raz to z 2 miesiace temu widzialem ;) musisz opublikowac swoja tjer liste z djamenta 5 na reddita moze zaczną nią grać

drawen tier 2 ;D

Nidzgor_eune_134_1_logo.png

Opublikowano

Draven Tier I

Vayne Tier I

Ezreal Tier I

Oczywiście to zależy jaki team dobierzesz do ADC :-)

Np. Ezreal poradzi sobie bez defensywy tanków ,a Vayne już nie :-)

Draven potrzebuje dużej przestrzeni ,potrzebuje wsparcia i mobilnych sojuszników.

v5fgbo.jpg

Chipsy cola gramy w lola

Opublikowano

Corki może dostał buffa ale to nie to samo. Dla mnie t3. Jego q boli, można jukować. Na 1vs1 niewiele adc z nim poradzi ale w late jest średni ze względu na dosyć spory cd na w. Z aa nic nie robi tylko ze skilli (szcegolnowci e w late) wiec musi byc blisko.

Po 1 Q corkiego to jedynie do sprawdzania krzaków maxujesz E, po 2 rashujesz TF potem IE i corki staje sie potworem który opiera swój DMG na aa dzięki szybkim CD na ulcie i pasywce TF.

0 DMG z aa u corkiego który właśnie z aa bije tons of DMG.

Jak dla mnie corki tier 1/2.

graphic.png

Opublikowano

GdSMSBG.png

Do tego, Nie, Jinx obecnie to jeden z lepszych adc.

niedługo też zrobię stronkę, gdzie system oceniania gracza będzie kompletnie randomowy

po co tworzysz tier listę skoro nie jesteś w stanie argumentować każdego swojego wyboru? w dodatku graves nie jest grywalny od momentu wejścia bariery, bo blokuje masę jego obrażeń, a jego jedyna siła to były skille

btw. quinn ssie

fe7afd2c01dc5fe025c76fe9bf8c0b0e.jpeg
4to7r2K.png

Opublikowano

Nie wiem jakim cudem Ashe znalazła się w Tier 3 po głębszym spojrzeniu na poradnik. Ma masę CC'ków a jeszcze z Q master * czy ją mega dobrą.

* - Exploit Q, bijesz i dostaje przeciwnik slowa, a Tobie nie zabiera żadnej many :)

Opublikowano

Ashe powinna mieć swój własny t - t5. Jest useless, zero dmg, zero mobilności. Trochę nadrabia ultem.

Quinn jest przeciętnym carry. Gdyby miała 550/575 range to zasługiwałaby na t1. Jak nie wygra early, w late już nie odrobi strat.

Sivir jest syfem, nie wiem dlaczego każdy nią gra, ona nic nie bije... Zawsze jak w enemy teamie jest sivir, mają pr0 hip3r zajebisty co-op ( wtf ? w każdej grze z nią w enemy ). Wychodzi z lane 0/5, a w late przez to, że top, mid i jungla grają rodem z czelendżera kończy ze statami 12+ /5+1/-1 / x

Opublikowano

Wszystko ok ale z vayne całkowicie się nie zgadzam miałem dziesiątki meczy vayne w którym miała ona 0:9 3:7 itd. nawet farma nie była nadzwyczajna a w late jest po prostu... Nawet nie wiem jak to określić często przegrywałem lub wygrywałem przez nią gry ;)

+ Jeśli Pomogłem : ]   THE TRUE ELO HELL IS IN THE GOLD.

Opublikowano

"Vayne - przez wielu uważana za OP, lecz to nie prawda. Jeżeli vayne zostanie dośc mocno zdominowana w early gamie, to później już nic nie zrobi. Jej siła opiera się na przebiciu pancerza, który dostaje z wystakowanego W. Zadaje duży damage, lecz w early jest to ogromny papier, więc agresywna linia typu draven leona, sivir taric bez problemu dadzą sobie radę z vayne."

Gramy w tą samą grę?

To jest postać na late, jeżeli nawet nie jest nafeedowana w early to potem i tak zrobi swoje...

Opublikowano

Za cholerę nie jestem w stanie zgodzić się z usadowieniem powyższych championów

Quinn - nie rozumiem czemu wszyscy ją tak wysławiają; posiada beznadziejne dla ADC (patrząc od strony ofensywnej) ulti i beznadziejnie mały range. Ona nadaje się na topa i tylko na topa.

Twitch - nerf E go zabolał, jednakże obecnie niewidka i zmiana w visionach stworzyła z niego świetnego carry. Na linii ławo go zdominować, ale ult zapewnia mu nietykalność podczas team fightów. IMO Tier II.

Draven - do T3, jeśli nie pójdzie mu early, to jest ścierwem.

Opublikowano

Za cholerę nie jestem w stanie zgodzić się z usadowieniem powyższych championów

Quinn - nie rozumiem czemu wszyscy ją tak wysławiają; posiada beznadziejne dla ADC (patrząc od strony ofensywnej) ulti i beznadziejnie mały range. Ona nadaje się na topa i tylko na topa.

Twitch - nerf E go zabolał, jednakże obecnie niewidka i zmiana w visionach stworzyła z niego świetnego carry. Na linii ławo go zdominować, ale ult zapewnia mu nietykalność podczas team fightów. IMO Tier II.

Draven - do T3, jeśli nie pójdzie mu early, to jest ścierwem.

Rozumiem że każdy adc jest ścierwem, któremu nie pójdzie early? Wystarczy że będziesz miał 3/4 itemy na dravenie, chyba że nie potrafisz nawet do takiego stopnia się wyfarmić i czekać na bounty z pasive.

Proponuję przenieść Vayne do T1, powód: MMA.

Jak ktoś daje się zgnoić w early jako Vayne to powinien się powiesić.

Nie mam zamiaru wciągać bola do tego tematu, tutaj ludzie mają rady, jak lepiej grać, a nie czy lżej czy mocniej trzymać spację.

Wszystko ok ale z vayne całkowicie się nie zgadzam miałem dziesiątki meczy vayne w którym miała ona 0:9 3:7 itd. nawet farma nie była nadzwyczajna a w late jest po prostu... Nawet nie wiem jak to określić często przegrywałem lub wygrywałem przez nią gry ;)

Gry wygrywa FOCUS, ile razy przegrywałem, bo coś nam nie wyszło w tf'ie, ale jak cały team wbije sobie w głowe, że ten i ten wygrywa grę, to po prostu wystarczy go wyeliminować. Fakt, łatwo się mówi lecz są teamcompy, które takie coś umożliwiają, np. vi, etc.

Opublikowano

Wtf Vanosh robi Tier List dla adc nie grając nimi a jak już grasz to Lucian only :P

Lepiej zrób Tier List na top'a bo chętnie bym to zobaczył ale co do tej listy to może być ^^

Pomogłem? To dobrze.

Opublikowano

Wtf Vanosh robi Tier List dla adc nie grając nimi a jak już grasz to Lucian only :P

Lepiej zrób Tier List na top'a bo chętnie bym to zobaczył ale co do tej listy to może być ^^

Ta, totalnie nimi nie gram

Opublikowano

Graves do t3, quinn do t2, vayne do t1 i trist do t1. Reszta sie zgadza wedlug mnie, sam polowe gier spedzam na supporcie wiec wiem co pisze :D

sstwc.jpg

Opublikowano

Graves do t3, quinn do t2, vayne do t1 i trist do t1. Reszta sie zgadza wedlug mnie, sam polowe gier spedzam na supporcie wiec wiem co pisze :D

Masz rację, większość gier zależy głównie od ADC, lecz od supporta zależy drugie 50%. Imo graves jest dobry, po prostu ludzie nie mają ochoty nim grać, jak ja gram z gravesem/na gravesa często dominuje linię.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...