Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

PlayStation 3 czy mogę podłączyć pada pod usb ?

Maks.

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam , mam pytanie czy mogę podłączyć pada do playstation pod wejście usb ? i czy by mi działał do gier ?

Opublikowano

Chodzi Ci o DS z PSX'a?

Ogólnie to można, udajesz się na allegro i szukasz przejściówki USB, taką samą jak się kupuje do komputera. Niestety brak przycisku PS będzie bardzo bolał, do tego będą problemy z przyciskami np. X będzie zamieniony z O coś na zasadzie działania konsoli na rynku JP . Dam Ci prosty przykład, model europejski i poruszanie się po menu czy grach - zatwierdzając jakąś opcje w menu czy grze naciskasz na X na padzie, jesli chcesz anulować czy przejść do poprzedniej zakładki w menu klikasz O a w konsoli wydanej na rynek japoński anulowanie odbywa się za pomocą trójkąta. Nie umiem tego inaczej wytłumaczyć, po prostu będą w większości gier poprzestawiane przyciski albo nie będzie w cale można grać DS1 czy DS2 w jakiś tytuł.

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=przej%C5%9Bci%C3%B3wka+ps+usb&search_scope=wszystkie+dzia%C5%82y

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Nie wiem, nie jestem wróżką która zajrzała do Twojego domu i widziała pada o jakim napisałeś...

Podłącz to będziesz wiedział, nie wszystkie działają. Jeśli pad jest kompatybilny z PS3 to będzie działać, jeśli nie jest to nie będzie.

819531478353821175209.gif

Opublikowano

Nie wiem, nie jestem wróżką która zajrzała do Twojego domu i widziała pada o jakim napisałeś...

Podłącz to będziesz wiedział, nie wszystkie działają. Jeśli pad jest kompatybilny z PS3 to będzie działać, jeśli nie jest to nie będzie.

Mam pada Media-tech PATHFINDER MT1502

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...