Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Rozstrzygnięte][Sugestia] Dział Starbound

Tibexc

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Hej! Proponuje dodać dział poświęcony nowej grze Starobund. Co prawda gra jest dopiero w fazie testów beta, ale nie widze przeszkody żeby ją dodać :p Małe ino o grze:
-gra jest w stylu Terrari (moim skromnym zdaniem)

-sandbox, sci-fi
-tysiące planet bez końca, tzn lecisz w lewo to wrócisz w to samo miejsce
-przy grze pracował grafik z Terrarii - Tiy

-dostępna w Steam za 13.99€
No to chyba to tyle :p

Opublikowano

to jest kosmiczna wersja terrari, tak jak kosmiczną wersją minecrafta jest starmade :P, poczekajmy aż gra się rozwinie, jak na razie jestem na nie

Opublikowano

Ja pierdolę, to, że wy nie znacie, bo was ona nie interesuje to nie znaczy, że nie będzie nią zainteresowana inna część użytkowników. Ja sam nie znam 75% gier z tutejszych dużych działów a jednak jakoś są.

Oczywiście, że na TAK, starszy brat terrari :)

742611478555387739101.jpeg

Opublikowano

Ja pierdolę, to, że wy nie znacie, bo was ona nie interesuje to nie znaczy, że nie będzie nią zainteresowana inna część użytkowników. Ja sam nie znam 75% gier z tutejszych dużych działów a jednak jakoś są.

Oczywiście, że na TAK, starszy brat terrari :)

Powiedziałbym młodszy; tak. :P

1352970251-U713459.png

By Maxiu
"Because limits, like fears, are often just an illusion"

Opublikowano

Zebrali 3501623$ zakupiło ją(jako pre-order) 170000 osób i gra mało znana?... To tylko statystyki z bety i tylko z wersji oryginalnych(na pewnych znanych stronkach można sprawdzić ile osób aktualnie pobiera tą grę. Nie jest to mała ilość :P)Myślę, że gra jest bardzo znana dla tych którzy nie ograniczają się do Guild Warsa, Tibi, Metina i CS'a.

Nie wiem czy mam prawo głosu, jeśli mam to oczywiście jestem na tak

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Nie no rozwalają mnie bez argumentowane odpowiedzi nie i gra jest zbyt mało znana. A czekajcie Microvolts to co to jest? a jakies s4 league? a BlackShot po co to wszystko jest przecież nikt tego nie zna.. A tak dla uścisielnia komentarzy "gra jest za mało znana" to Starbound – debiutancki produkt studia Chucklefish – można określić mianem wydarzenia. Minął zaledwie tydzień od udostępnienia wczesnej wersji gry na Steamie, a już udało się jej zadomowić na pierwszym miejscu bestsellerów, a także wskoczyć na drugą pozycję najczęściej ogrywanych tytułów. Gra ma ponadto wielki potencjał do modowania co sie bardzo przyjmie na MPC i można pisać wiele poradników i tematów zwiazanych z aktualnosciami bo jak wiadomo gra jest fazach beta testów a patche wychodzą średni co 2 dni. Polska scena starbounda również się szybko rozwija chociażby na nazwagryhq.pl

Dodac starbounda chociażby jako dział testowy.

JESTEM NA TAK.

@edit

A no i na allegro też się w ogóle nie sprzedaje bo nikt nie zna gry. No przecież..

http://allegro.pl/listing/listing.php?string=starbound&search_scope=

Opublikowano

@up

Argumenty ? Czy po prostu piszesz nie bo tak ? Posty takie jak twoje powinny być usuwane i nagradzane warnem.

Opublikowano

gra tak mało znana :<

do4bdd.jpg

Tylko dzisiaj zagrały w nią 42 tysiące ludzi i obecnie gra około 22 tysięcy :<
normalnie tajemnica.

A to tylko statystyki steama, nie mówię już o piratach.

gra została dopuszczona do steam Early Access 4 grudnia, co pokazuje jedynie że szybko się rozwija.
gra jest w pełni modowalna, co pozwala robić np. godmode (zmniejszając odnoszone obrażenia) i inne mody.
można postawić własny serwer etc. etc.

Z serii "inne mody" Powiększenie statku w moim wykonaniu

87aw19.jpgNormalnie jest o połowę niższy.

osobiście jestem na tak.

sam osobiście jakoś nie trawiłem Terrarii cholera wie dlaczego, ale w Starbounda zmuliłem około 7h zaraz po odpaleniu gry (grałem z kumplem) może to przez to że do zwiedzenia mamy od zajebania planet w każdym z sektorów (Alfa, Beta, Gamma, Delta), 6 grwalnych ras, od groma mobków, dungeonów, blueprintów i na prawdę wielu wielu pierdół jak na grę w wersji beta.

@down.
no widzisz, tam jeszcze nie byłem :D

@btw.

Ad. #6.1 - Odpowiedzi na propozycje mają być sensowne, uzasadnione kilkoma słowami/zdaniami.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

@up

Jest jeszcze sector X a rasy można z łatwoscią robić swoje ale tak jak koledzy wyżej pisali widzisz gra za malo znana żeby dodać CHOCIAŻ jako dział testowy.

@up

Ad. #6.1 - Odpowiedzi na propozycje mają być sensowne, uzasadnione kilkoma słowami/zdaniami.

A najlepsze jest to że to moderatorzy piszą takie sensowane "nie".

Opublikowano

Niestety to jest problem. Nikt z osób głosujących na "nie" nie podał sensownego argumentu. Wypowiedzi typu: "gra jest zbyt mało znana" jest zwykłym nabijaniem postów, komuś się nawet sprawdzić nie chciało jak wyglądają statystki ze steama czy oficjalnej strony tej gry... Najsmutniejsze jest to, że większość tych głosów oddali moderatorzy... kto jak kto, ale to właśnie oni powinni tu świecić przykładem a zamiast tego łamią regulamin(wyżej użytkownik reevo zamieścił odpowiedni punkt regulaminu). Rozumiem, że komuś może nie przypaść do gustu ten tytuł, ale forum nie jest dla jednostki a dla większej grupy osób, nie należy więc kierować się tylko własną opinią a bardziej statystykami.

To już 9 lat z MPC <3

Opublikowano

Gratulacje. Moderatorzy świecą przykładem. Dają nie, bez powodu.

Jak już pisałem, jestem za. Gra istnieje krótko, a już ma wielkie zainteresowania, w dodatku grywalność też niezła.

Opublikowano

Gratulacje. Moderatorzy świecą przykładem. Dają nie, bez powodu.

Jak już pisałem, jestem za. Gra istnieje krótko, a już ma wielkie zainteresowania, w dodatku grywalność też niezła.

własnych mózgów nie mają, a o argumentach nie słyszeli, to co się dziwisz.

Powyższy post wyraża jedynie opinię autora w dniu dzisiejszym. Nie może on służyć przeciwko niemu w dniu jutrzejszym, ani każdym innym następującym po tym terminie. Ponadto autor zastrzega sobie prawo zmiany poglądów, bez podawania przyczyny.

1394725204-U719057.png

Opublikowano

NIE, gra jest za mało znana. Nawet nie wiedziałem że taka jest (wujek google mi pomógł ^^).

Weś ziom nie żartuj, statystyki na Steamie mówią swoje...

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...