Skocz do zawartości
  • 👋 Witaj na MPCForum!

Przeglądasz forum jako gość, co oznacza, że wiele świetnych funkcji jest jeszcze przed Tobą! 😎

• Pełny dostęp do działów i ukrytych treści
    • Możliwość pisania i odpowiadania w tematach
    • System prywatnych wiadomości
    • Zbieranie reputacji i rozwijanie swojego profilu
    • Członkostwo w jednej z największych społeczności graczy

👉 Dołączenie zajmie Ci mniej niż minutę – a zyskasz znacznie więcej!

Zarejestruj się teraz

[Q] Wybór dotyczący karty graficznej i innych podzespołów

Tabacashi

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Witam ponownie.

Jakiś czas temu złożyliście mi taki zestawik:

http://www.morele.net/inventory/info/2k5vqV/

http://angela.pl/p9480,super-flower-750w-golden-king-modular-platinum-sf750p14pe.html

Niedługo po tym dowiedziałem się, że za taką cenę mogę mieć coś dużo lepszego, jednak niestety wcześniej zdążyłem już kupić 1x 8GB Ramu, Procesor, 1x karte, jedno chłodzenie do obudowy i zasilacz.

Moje pytanie jest takie: Co jest tu nie tak?

Myślałem, żeby sprzedać tą kartę i zamiast tego kupić 2x780, bądź 1x 780Ti, albo dokupić jeszcze jedną 770 do SLI. Co z pozostałymi podzespołami? Proszę o radę.

Z góry dzięki ;)

Opublikowano

Powiem tak, jak masz kasę, to bierz 780ti, jak masz kasę, trochę chęci i nie jesteś zielony w tematach łączenia kart, to 2x 780, zasilacz i reszta styknie.

436951440626370320491.png

Opublikowano

Bardzo stracę na wydajności, aniżeli za 2x780?

#Jeszcze mam taką rozkminę, czy bawić się i sprzedawać tamą 770 i kupować 780Ti, czy po prostu dokupić jedną 770 do SLI.

Opublikowano
Błędy, poprawki, rekonfiguracje, złe działanie niektórych aplikacji.

O czym mówiliśmy kiedy proponowaliśmy Ci zestaw ze SLI. 2x770 będzie wydajniejsze od 780Ti lub podobnie wydajne, jak już kupiłeś jedną kartę to nie ma sensu sprzedawać

Opublikowano

Tylko, że w sumie jest to 300 zł różnicy... gdybym sprzedał za 1500-1700, byłoby to chyba opłacalne. No nie wiem.

Opublikowano

Tylko, że w sumie jest to 300 zł różnicy... gdybym sprzedał za 1500-1700, byłoby to chyba opłacalne. No nie wiem.

Na więcej niż 1500-1550 bym nie liczył (bo nieużywana, tak?).

YGsMv3q.jpg

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Dodaj nową pozycję...